Nowy Skywalker na sprzedaż !!!

Latawce | Baza zaginionego sprzętu <- NAPRAWIONA! BEZ SPAMU!

Awatar użytkownika
wlad

Post05 lip 2004, 14:35

obniz cene startowa do 999pln to moze ktos zalicytuje :wink:
inaczej szkoda piniedzy na prowizje allegro :lol:

Zejman

Post05 lip 2004, 15:19

999zł - ta cena wyjściowa jest ok dla deski używanej ale dla nówki z tego roku to lekka przesada

Awatar użytkownika
MassTurbo
Latawiec: North Rebel 14, Vegas 10
Kontaktowanie:

Post06 lip 2004, 19:25

Elo!
Zaciekawiła mnie ta oferta na allego, bo zdarza mi się sprzedawać deski Skywalkera (znajomym) i ciekaw byłem jak to jest, że ktoś może sprzedawać nowe deski za 1500 pln, gdy w sklepie kosztują 1890?
Kolega deklaruje przez telefon cenę 1500 jako ostateczną!!!
Zadzwoniłem do Jurka (właściciel Skywalkera) - był zaskoczony tą informacją i nie sądzę by pozwolił na takie ceny - w końcu na Helu swoje punkty, które są dla niego ważne, dla których cena 1500 jest zabójstwem.
Ja rozumiem, że w internecie może być taniej, bo jest teoretycznie mniej wygodnie niż w sklepie, ale to powinno miec swoje granice.
To jest psucie rynku i to w zajeb... słabym stylu - gość, który wystawia tą aukcję skopiował na chama z mojej aukcji część tekstu - lingwistyczna niemoc.
Jeśli ktoś sądzi, że niska cena to efekt czystej konkurencji, niech zapyta kolegę o następujące sprawy:
w jakim roku zostały te deski kupione?
czy deski nie mają defektów i są w pierwszym gatunku?
Mam nadzieję, że kolega jest zarejestrowany na forum i zabierze głos w tej sprawie.
Mass

Gość

Post08 lip 2004, 16:58

Deski są tegoroczne i w pierwszym gatunku. Nie wydaje mi się abym się musiał tłumaczyć z mojej oferty komuś dla kogo jestem jak widać tylko konkurentem. Swoją drogą nie umiesz odróżnić wolnej konkurencji od psucia rynku.
Zejman

Awatar użytkownika
MassTurbo
Latawiec: North Rebel 14, Vegas 10
Kontaktowanie:

Post08 lip 2004, 17:51

Elo!
Wbrew pozorom nie jestem twoim konkurentem - deski, jak pisałem, sprzedaję głównie znajomym, więc na nich nie zarabiam jakoś specjalnie -jeśli do końca sezonu sprzedam z 4 dechy to będzie dużo.
Twoja konkurencja to sklepy na Helu - i to dla nich twoja cena będzie problemem, ja żyję z innej działalności.
Mnie wkur... twoje bezczelne kopiowanie moich tekstów - to było po prostu niesmaczne i tak się nie robi z zasady.
A skoro już używasz mojego opisu, to rób to z głową: pamiętaj, że osprzęt w Skywalkerach potrafi lekko mutować, więc w zeszłym tyg. np. deski miały inne finy, niż " produkcji Brunottiego", co widnieje w twoim opisie.
Od firmy Skywalker dostałem info, że w tym roku nie kupiłeś żadnych desek - stąd pytanie w poprzednim poście.
Może to w Skywalkerze się pomylili i nie pamiętają dokładnie, może kupiłeś je w 2003 - ty wiesz najlepiej, więc zwróciłem uwagę na to forumowiczom, sugerując pytanie Ciebie, a nie stwierdzając fakt.
Co do psucia rynku: są ceny hurtowe i detaliczne - twoje są półhurtowe.
Mi krzywdy nie robisz, innym na pewno tak, i wiedz, że nie jest to "zdrowa konkurencja".
Mimo wszystko pozdr
Mass

Zejman

Post09 lip 2004, 11:25

Cena to jedno a zapożyczony opis to drugie... to fakt. Właśnie zmieniłem opis. Przeprosiny dla MassTurbo... wielkie SORRY.

Awatar użytkownika
chinol
Kontaktowanie:

Post10 lip 2004, 00:49

ok a jak z ta jakością sprzętu czy zasięgając opinii biegłych z ceny wynika że jest to drugi gatunek ?? :?:

Rafaello
Kontaktowanie:

Post16 lip 2004, 12:55

w tym sezonie Skywalker nie wypuszcza już desek drugiego gatunku tak jak w zeszłym roku więc nie powinno być obaw o gorszą jakoś tych dech.
pozdro

Wróć do „Latawce / Kite'y”