3 szkoły w EL GOUNA która najlepsza!?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post06 sie 2007, 08:54

Tez kilka razy bylem w egipcie i to nie tylko w Elgounie .Zdecydowanie polecam RSZ chowa sie colona , tomi i kitepower .Argumentow nie ma sensu pisac wystarczy przegladnac historie .
dla niektórych najważniejsze jest aby pokój miał odpowiedni kolor ścian

nic dodac nic ujac :thumb:
Juz nie dlugo jade tam kolejny raz na rozruch .Decyzja gdzie latwa i podjeta jednoglosnie z moja Sylwia ktora wlasnie tam sie uczyla.
Nie chodzi o kolor piasku na spocie .

MArcinBe
Dostał piwko: 1 raz

Post06 sie 2007, 09:35

SingX,
Czyzbys byl emocjonalnie zwiazany z rsz? Twoje posty na to wskazuja. :roll: To nie jest topik o tym zeby ciebie przekonac do innych baz, tylko o tym zeby je w miare rzetelnie porownac. Nikogo nie obchodzi tutaj co ty przezyles i gdzie i jak mieszkales, i rownierz malo kogo tutaj bedzie obchodzic, ze ciebie szlag trafia ze ktos uwaza, ze twoja ukochana rsz nie jest najlepsza... Powtarzam, postaraj sie byc chlodny i obiektywny. Jezeli masz negatywne konkrety na temat innych baz to dawaj, chodzi tutaj o porownanie o wiarygodne informacje, a nie wychwalanie znajomych, i ze ty kogos lubisz bardziej a innego nie.

A jezeli masz foty to tez wrzucaj, porownanie to porownanie. Jezeli wiesz co sie dzieje w kitepower to napisz, zeby wszyscy wiedzieli, tylko nie sciemniaj! cytat ->"wiem co sie dzieje w Kitepower", loooo, zgrozo... :shock: co tam sie takiego dzieje? O Niemcow sie troszcza jak o dzieci, ale Polakow puszczaja na rafy... :lol:

Pozatym jakos na moje argumenty nie odpowiedziales, tylko przytaczasz jakies blizej nieopisane zdarzenia. kogo zwiazlo,gdzie zwialo? klienta kitepower, czy moze rsz??? Mnie zwiewalo dwa razy, moja dziewczyne raz i reskju dzialal bez zarzutu.

Rolnik:
Spoko ze tobie tez sie podoba rsz, ale uwazam, ze mylisz sie twierdzac ze nie trzeba przytaczac argumentow. Moze dla kogos bedzie jednak wazne jaki kolor beda mialy sciany (czyli w tym wypadku czy jest rafa, czy sa kamiene, jak wyglada zaplecze...) i co wtedy?

A dla czytajacych ten temat i jadacych do ElGouny pierwszy raz, jeszcze raz powtarzam: zainwestujcie godzinke, max dwie i sami dokonacie wlasnego wyboru, kazdy lubi cos innego, jak tutaj widac.

Awatar użytkownika
maciekt1000
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post06 sie 2007, 09:52

Ty, Monika -posłuchaj Eko i idź lepiej do szkoły bo tak "zawijasz sensownie :shock: ", że się nóż w kieszeni otwiera :twisted:

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post06 sie 2007, 11:04

Temat byl walkowany juz kiedys wiec to ostatni post mojej strony w tym topiku.Nie wiem o jakich kamieniach piszesz i jakiej rafie .Ja kitowalem nad rafa ktora jest w sporej odleglosci od rsz .Niezla zjawka jak dla mnie .Za rafa twozy sie lekka falka - sympatycznie.Plywam bez butow i tragedi nie ma.Fakt ze jak cie przeciagnie przy brzegu to mozna sie niezle zarysowac - ale to dla tych co chca byc zauwazeni - na wlasne zyczenie.
jak wyglada zaplecze...)

fakt tesko niema ani kinepolis - powinni nad tym popracowac.
Cikaw jestem ankiety ile osob jest zadowolony z pobytu w rsz a ile nie.I nie pisz ze dla tego ze nie byli u niemca - nie byli bo nie chodzi tylko o kolor piasku.

ZaŻenowany

Post06 sie 2007, 11:09

MArcinBe - sorry ze nie bede podawal nazwisk, .... :wink:
napisalem konkretną jak dla mnie rzecz i tyle.
Jak widzisz każdy ma inne doświadczenia i tyle.

Poza tym:
- o gustach się nie rozmawia
- być może przemawia za mna jakiś patriotyzm ? :wink: ale tylko tyle - póki co nie łączą mnie UCZUCIA :wink:

pozdr

MArcinBe

Post06 sie 2007, 11:45

Kurde przemyslalem sprawe i racja, rsz jest przeciez najlepsza, bo... no bo jest najlepsza, bo wszyscy nasi tam jezdza, bo jest nasza, polska i.... no i jest najlepsza! i niech splonie na stosie ten kto pojdzie do germanca!

Rolnik: tak masz racje, tam w ogole nie ma rafy i kamieni, cholera o czym ja w ogole pisalem! wybacz :pray:

SignX: "fajnie" sie z toba dyskutuje :thumb:

a moze jeszcze maciek1000 i Eko dorzuca cos sensownego do tematu?

gratuluje obiektywizmu :!:

Awatar użytkownika
DJtur3o

Post06 sie 2007, 14:17

MArcinBe pisze:Kurde przemyslalem sprawe i racja, rsz jest przeciez najlepsza, bo... no bo jest najlepsza, bo wszyscy nasi tam jezdza, bo jest nasza, polska i.... no i jest najlepsza! i niech splonie na stosie ten kto pojdzie do germanca!

Tak zwany "syndrom Wandy" ;-)

Ja juz sie wypowiadalem w tym temacie i wlasciwie nie mam duzo do dodania. Bardzo lubie rsz - tam zaczynalem nauke i uwazam, ze jest swietna atmosfera i generalnie zawsze bylem zadowolony. Zaprzyjaznilem sie z obsluga i instruktorami, wiec mam tez pewien stosunek emocjonalny do rsz.

Jednak faktem jest, ze poczatkujacego od czasu do czasu wciaga na rafe (te, ktora odchodzi od brzegu - nie przed gleboka woda) - jednak juz sredniozaawansowani moga nie poczuc tego problemu. Faktem jest tez, ze inne bazy sa bardziej wypasione jezeli chodzi o infrastrukture (lezaki, hamaki, kible, sklepy itp.) - nie ma co tu sciemniac. Z drugiej strony nie jest tez tak, ze rsz, to jakis syf i porazka - na Praso taka baza, to bylby wypas.

Trzeba tez pamietac, ze kawalki rafy i kolczaste muszle sa we wszystkich bazach, wiec jak ktos nie ma farta i tak na czyms stanie :twisted:

Pozdro.

Awatar użytkownika
pmichu
Kontaktowanie:

Post06 sie 2007, 14:42

Założyłem ten temat bo jadę w środę do el gouny i chcialem usłyszeć kilka opinii, a wy sie tu zaczęliście kłócić i jakieś osobiste emocje wyładowywać...

Uczę sie dopiero i porostu nie chialem mieć spieprzonych wakacji jak sie cały potne o rafę pierwszego dnia, z kolei jak ma mnie gdzieś zwiać w pizdu gdzie mnie nie zobaczą to też dziękuje... czyli wybieram środkową bazę (jaka to jest?) ani mnie nie zwieje a rafy pewno umiarkowanie... :)

W każdym razie dzięki za każde konstruktywne opinie i na pewno wezmę je pod uwagę!

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
DJtur3o

Post06 sie 2007, 15:36

pmichu pisze:czyli wybieram środkową bazę (jaka to jest?)

RedSeaZone

Pozdro.

ZIMAS
Kontaktowanie:

Post06 sie 2007, 16:08

Salam Maaleikum

Jako właściciel jednej z tych baz czyli środkowej - Redseazone (pl) postaram sie wypowiedzieć jak najbardziej obiektywnie. :wink:
Dobrze ze taka dyskusja sie narodziła. Dla calej ekipy RSZ są to znaki co nalezy poprawic i nad czym popracowac.

Co do infrastruktury:
1 BAZA KITEPOWER (właściciel Egipcjanin)
1. Duży Chill out
2. Toalety oddalone od bazy o jakies 100m
3. Surf Bar
4. Prysznic i mycie sprzętu
5. Przystanek autobus
6. Internet

2 BAZA REDSEAZONE (właściciele Polacy)
1. Chill out - dość spora przestrzeń na prawo przy bazie pod liśćmi palmowymi. Miejsca sporo
2. Toalety w bazie meska i damska
3. Surf Bar
4. Prysznic z gorącą woda i prysznice na zewnatrz. mycie sprzętu
5. Przystanek autobus
6. Internet

3 BAZA KITEBOARDINGCLUB (właściciel Niemiec)
1. Chill out - w poblizu jest knajpka buzza bar
2. Toalety
3. Surf Bar
4. Prysznic, mycie sprzętu
5. Przystanek autobus
6. Internet

CO DO SZKOLENIA
Nie wiem jakie licencje mają sąsiednie bazy ale RSZ jest jedynym w ElGouna IKO Center. Jako jedyni z tych 3 baz uczymy w kaskach i kamizelkach. Instruktorzy są po kursach IKO
Wprowadziliśmy nowy system nauczania. Uczymy az do osiągnięcia sukcesu nie na godziny - Warto nad tym pomyśleć!
Nie wypowiadam sie co do szkolenia innych szkół bo nie będę obiektywny.

Dno - niestety jest to rafa czyli pod ochroną. Obiecuje ze postaramy sie posprzątać ile można i wynieść muszelki i inne cuda.

Co do sprzętu to mamy tylko 06 i 07 i powoli 08!
Ktos pisał ze jest go za mało. Zgodzę sie bo przez ostatnie 3 dni jest 30kursantów dziennie i przy wietrze 25 wezłów musimy tak podzielic sprzet zeby było bezpiecznie wiec 5,7 i 9 wszystkie trafiły na kursy. Nikt nie został odprawiony z kwitkiem. Najwyzej zostal poproszony o poczekanie chwili az sprzet wróci. Dzisiaj juz ok 20 kts wiec raczej problemów ze sprzetem nie ma.
Oczywiscie postaramy sie aby sprzet był jak najnowszy i nigdy go nie brakowało. :D

AKWEN - W Redseazone jest duzo miejsca. Nie ucza inne szkoły na naszym terenie i dlatego jest duzo bardziej komfortowo do uczenia się.
W sasiednich bazach - pozostawiam do oceny własnej

Oczywiscie dobrze zrobic sobie wycieczka po bazach i zadecydowac. Ja mam nadzieje ze jezeli komus zalezy na fajnej atmosferze i na dobrym szkoleniu wybierze Redseazone (do tego mamy jescze kilka atrakcji jak np wypady na wyspe Tawila.

Pedro i Rolnik to nasi przyjaciele i piszą emocjonalnie z czego jestem bardzo happy.

Pmichu - jak chcialbys jescze przed przyjazdem o cos zapytac to na ponizszy mail pisz albo na SKYPE Redseazone. Jestes bardzo serdecznie oczekiwany.

Tak czy siak kazdy kto byl lub chce przyjechac moze pytac i kierowac swoje uwagi na info@redseazone.com Jezeli mozemy cos zpimpowac to zpimpujemy - POLAK POTRAFI :D

No to do zobaczenia

Awatar użytkownika
pmichu
Kontaktowanie:

Post06 sie 2007, 20:05

Jeśli chcecie coś poprawić to może warto oznaczyć rafę bojkami, podobno to jest zrobione w innych bazach, nie wiem nie bylem ale tak słyszalem zresztą juz w czwartek sprawdzę samemu!

Pablo
Deska: Slingshot Dwarf Craft 3'6"
Latawiec: Slingshot SST 2017 6/8/10
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 62 razy
Kontaktowanie:

Post07 sie 2007, 11:02

Myślę że oznaczenie rafy bojkami to całkiem dobry pomysł. W tej chwili są dwie żółte bojki, od których zaczyna się rafa, ale może faktycznie przydało by się ich więcej. Z drugiej strony, lepiej pływać bardziej po nawietrznej i wtedy omija się rafę.

ElemenT
Kontaktowanie:

Post05 paź 2007, 18:39

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

nie wspomne ze po wpadnieciu w to nie jest fajnie,
deska po 2 tygodniach wyglada ... jak by miala 3 lata :P

przy takich kamieniach plywac mozna tylko przy max poziomie wody lub w okolicach max poziomu bo niestety inaczej to se zahacza albo finem albo krawedzia
takze plywanie mimo iz wieje nie jest przyjemne i efekt taki ze idzie sie na gleboka wode (i to na okraglo przez kitepower - bo przy RSZ przy niskiej wodzie nie ma wyjscia bo wszedzie rafy)

generalnie po przeniesieniu bazy na nowe miejsce pogorszylo sie i to ostro

nie wspomne ze na 2 tyg pobytu slodka woda byla lacznie przez tydzien a tak to ciagle brak i brak

a_r_t_i
Postawił piwka: 2 razy

Post24 wrz 2015, 10:12

Odgrzewam 8-letniego kotleta :D

Czy można prosić osoby, które odwiedziły ElGounę o opinię w tym temacie...minęło już sporo czasu więc wiele mogło się zmienić.

Priorytetem dla nas są warunki do pływania, a nie wygląd i infrastruktura bazy - pytam więc głównie o kawałki rafy i inne muszelkowe śmieci na płytkiej części spotu oraz o warunki podczas odpływów i przypływów.
Czy przy odpływie rzędu 0,25m jest możliwe pływanie na lagunie ? (http://www.redseazone.com/uploads/Tides_2015.xlsx)

Wiadomo, że pierwszego dnia obejdziemy wszystkie 3 bazy, ale Wasze uwagi i doświadczenie będą bardzo pomocne w podjęciu decyzji :thumbsup:

stiv amoralny
Deska: 50fifty/Su-2/Spleene
Latawiec: Cabrinha/SShot/Airush
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 32 razy
Kontaktowanie:

Post24 wrz 2015, 11:44

Najlepiej w RSZ. Przez 8 lat przewinelo sie tam tylu naszych ze juz cala rafe wywieźli, wiec najgorszy problem z głowy :)

Pozdrawim
StivA

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”