Salam Maaleikum
Jako właściciel jednej z tych baz czyli środkowej - Redseazone (pl) postaram sie wypowiedzieć jak najbardziej obiektywnie.
Dobrze ze taka dyskusja sie narodziła. Dla calej ekipy RSZ są to znaki co nalezy poprawic i nad czym popracowac.
Co do infrastruktury:
1 BAZA KITEPOWER (właściciel Egipcjanin)
1. Duży Chill out
2. Toalety oddalone od bazy o jakies 100m
3. Surf Bar
4. Prysznic i mycie sprzętu
5. Przystanek autobus
6. Internet
2 BAZA REDSEAZONE (właściciele Polacy)
1. Chill out - dość spora przestrzeń na prawo przy bazie pod liśćmi palmowymi. Miejsca sporo
2. Toalety w bazie meska i damska
3. Surf Bar
4. Prysznic z gorącą woda i prysznice na zewnatrz. mycie sprzętu
5. Przystanek autobus
6. Internet
3 BAZA KITEBOARDINGCLUB (właściciel Niemiec)
1. Chill out - w poblizu jest knajpka buzza bar
2. Toalety
3. Surf Bar
4. Prysznic, mycie sprzętu
5. Przystanek autobus
6. Internet
CO DO SZKOLENIA
Nie wiem jakie licencje mają sąsiednie bazy ale RSZ jest jedynym w ElGouna IKO Center. Jako jedyni z tych 3 baz uczymy w kaskach i kamizelkach. Instruktorzy są po kursach IKO
Wprowadziliśmy nowy system nauczania. Uczymy az do osiągnięcia sukcesu nie na godziny - Warto nad tym pomyśleć!
Nie wypowiadam sie co do szkolenia innych szkół bo nie będę obiektywny.
Dno - niestety jest to rafa czyli pod ochroną. Obiecuje ze postaramy sie posprzątać ile można i wynieść muszelki i inne cuda.
Co do sprzętu to mamy tylko 06 i 07 i powoli 08!
Ktos pisał ze jest go za mało. Zgodzę sie bo przez ostatnie 3 dni jest 30kursantów dziennie i przy wietrze 25 wezłów musimy tak podzielic sprzet zeby było bezpiecznie wiec 5,7 i 9 wszystkie trafiły na kursy. Nikt nie został odprawiony z kwitkiem. Najwyzej zostal poproszony o poczekanie chwili az sprzet wróci. Dzisiaj juz ok 20 kts wiec raczej problemów ze sprzetem nie ma.
Oczywiscie postaramy sie aby sprzet był jak najnowszy i nigdy go nie brakowało.
AKWEN - W Redseazone jest duzo miejsca. Nie ucza inne szkoły na naszym terenie i dlatego jest duzo bardziej komfortowo do uczenia się.
W sasiednich bazach - pozostawiam do oceny własnej
Oczywiscie dobrze zrobic sobie wycieczka po bazach i zadecydowac. Ja mam nadzieje ze jezeli komus zalezy na fajnej atmosferze i na dobrym szkoleniu wybierze Redseazone (do tego mamy jescze kilka atrakcji jak np wypady na wyspe Tawila.
Pedro i Rolnik to nasi przyjaciele i piszą emocjonalnie z czego jestem bardzo happy.
Pmichu - jak chcialbys jescze przed przyjazdem o cos zapytac to na ponizszy mail pisz albo na SKYPE Redseazone. Jestes bardzo serdecznie oczekiwany.
Tak czy siak kazdy kto byl lub chce przyjechac moze pytac i kierowac swoje uwagi na
info@redseazone.com Jezeli mozemy cos zpimpowac to zpimpujemy - POLAK POTRAFI
No to do zobaczenia