Onzo pisze:swistak pisze:sterowania na wyczucie nie patrzac sie na kita
To jest bardzo ważne, żeby nauczyć się robić to bez patrzenia na kite'a bo potem po prostu nie ma na to czasu. Najlepiej jest też wg mnie ćwiczyć bez wpięcia się w trapez - lepiej czujesz kite'a na początku. Poza tym chyba łatwiej się biega
hase pisze:mozna to robic z systemem depower ale musi on byc odpuszczony ... tez uwazam ze to duzo daje ... cala zime cwiczylem bez wpinania w trapez ....
kamilKITE pisze:Czesc,
Powiem szczerze. Krew mnie zalewa jak słyszę o tych opowieściach jak to ćwiczycie z kajtem na lądzie tricki. O ile wiem jest to wbrew zasadom bezpiecznego używania kajta. Jasne, że wszystko zależy od warunków wiatrowych ale skoro mówicie, że skaczecie... znaczy to, że wiatr jest za silny żeby kajta stawiać na lądzie.
Widzę tylko jedną sytuację kiedy rider może stać na lądzie podczas stawiania kajta. Kiedy osoba, która pomaga postawić kajta nie chce się moczyć i wejść do wody - bo kajta należy stawiać w kierunku wody.
Pozdrawiam
P.S. Pamiętajcie, że forum czyta cała masa osób niedoświadczonych. Rozważania na temat skakania na lądzie lepiej prowadzić przy piwku a wyniku tych rozważań lepiej wogóle ich nie wprowadzać w życie.
kamilKITE pisze:Czesc,
Powiem szczerze. Krew mnie zalewa jak słyszę o tych opowieściach jak to ćwiczycie z kajtem na lądzie tricki. O ile wiem jest to wbrew zasadom bezpiecznego używania kajta. Jasne, że wszystko zależy od warunków wiatrowych ale skoro mówicie, że skaczecie... znaczy to, że wiatr jest za silny żeby kajta stawiać na lądzie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości