Kamil,
nie chce mi sie dyskutowac kolejny raz o wyzszosci Świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą..

kamilKITE pisze:Dmuchaniec duzo bardziej niszczy sie uzywajac go na ladzie. To jest fakt a nie marketingowa gadanina.
ilość moich dni w tym roku na snowkite?
około 30
ilość zniszczonych pompowańców (lub choćby w JAKIKOLWIEK sposób USZKODZONYCH

0 ..i nie około

kamilKITE pisze:
Bo np. ja, jak sie wypuszcze na Zegrze, a ze mna kilku kolegow na dmuchancach to zamieniam sie w karetke pogotowia, ktora jezdzi od jednego dmuchanego do drugiego i reanimuje.
ja podobnie
i "kilku" komorówcom też mialem okazję pomagac
moze dlatego że, zależy to od UMIEJETNOŚCI
..nie marketingu

kamilKITE pisze:No bo fajnie jest jak takie 16 metrowe bydle spadnie tuba w dol i ciagnie cie jak cholera. Owszem, sa metody na samodzielny restart z gleby, ale nie wszyscy to potrafia i nie zawsze te metody dzialaja, bo np. za slabo wieje. Jasne, mozna sie wypiac z dechy, podbiec, latawiec na plecy, restart, wpiac sie w deche - ale jakiez to upierdliwe.
- maksymalny rozmiar pompowańca jaki polecam to 12m2, jak 12tka nie ciągnie snowkitera - żaden wiekszy tez nie pociągnie

-metoda jest jedna i prosta - (bez zadnych 5tych linek, a jak ktośtaką ma - to dziecinnie proste) - ciągniesz przeciwne linki - np lewą od natarcia i prawą od spływyu i ..czekasz
jak wieje z 6 wezlów - WSTAJE na luzie

jak nie wieje - schowaj również komórkę do plecaka

kamilKITE pisze:Dmuchance nie zostaly stworzone z mysla o uzywaniu na ladzie tak samo jak komorki nie zostaly stworzone na wode. Proste jak 2 x 2.
hehe
pierwsze słyszę

..ciekawe czy napisałbyś o komórkach to samo, gdyby..
..Ozone nie wypuściło BOWa Instinct

kamilKITE pisze:Uzywanie dmuchancow na sniegu/ladzie tlumaczyc mozna tylko wzgledami finansowymi lub tym, ze komorek sie po prostu nie lubi. A ci co nie lubia - w wiekszosci nawet komorek w rekach nie mieli.
miałem w rękach wszystkie chyba komórki dostępne w Polsce

i szybciej tłumaczyłbym MOJE ich używanie PRZYZWYCZAJENIEM do zachowania pompowańców oraz..
..nieodczuwalnym przeze mnie BRAKIEM WAD pompowańców na śniegu

..na co jak na co - ale na kajty pieniądze zawsze znajdę

to co?
jedziemy dalej z tymi świętami