Wrocław-- Może Razem będzie prościej ??

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Piotrbyku
Deska: BraCuru , Moses -Onda
Latawiec: Soul, Soul ,Soul, Capa
Postawił piwka: 31 razy
Dostał piwko: 70 razy

Post14 lip 2015, 13:27

Ania9961 pisze:Hej,

Jestem z Wro.
W tym roku zaczęłam przygodę i mam pytanko, gdzie blisko Wro można popływać?
Na półwyspie udało mi się stawać na desce i teraz potrzebuje gdzie blisko pojezdzic żeby nauczyć się konkretnie pływac..:)

jak na początek gdzie są latwe warunki itd...

Panowie spokojnie Ania pyta gdzie koło Wrocławia można popływać , więc zaproponowałem Mecia . Czy on się nadaje do nauki ???? na pewno słabo ale np . Tomek na Helu nigdy nie pływał i sam się nauczył na Mietku i ogarnia . pewnie ,że są lepsze miejsca ale teraz jak są duże plaże to jak ktoś ma ciśnienie to da radę . W ogóle Miecio to mało kobiecy spot :D :D

Awatar użytkownika
Mikolpa
Deska: SU-2 Prorider 140, Trans 153
Latawiec: Rebel 10,12,14, Addiction 18
Postawił piwka: 126 razy
Dostał piwko: 142 razy

Post14 lip 2015, 14:05

KrisIs pisze:Płytkie spoty do nauki po naszej stronie wybrzeża to Wolin na W,WSW,WNW ; Uckeritz na W,SW,S; W Wrzosowo na W.

A jak tam było teraz jak byłeś? Prognozę mieliście jakąś hardcorową, po wodzie widać że było mocno, zdjęcia też zacne. Dało się pływać czy łeb urywało?

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post14 lip 2015, 15:56

Paweł opisz całą sytuację , bo to co robi ten koleś to po prostu chamstwo podszyte arogancją . Ponieważ masz do niego pretensję to on nie życzy sobie z Tobą rozmawiać :D ale gość .To nie chodzi o nagonkę na WS ale o tego jednego skrzypa

Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG (25.69 KiB) Przejrzano 2524 razy

Awatar użytkownika
Mikolpa

Post14 lip 2015, 16:03

Piotrbyku pisze:A kokesiesie z wave amigo potraktowaki Cie po faszystowsku - zlikwidowali twoje wpisy i nie ma problemu .Cos mi to przypomnialo :-) moze ci z kite72 tez plywaja na WS :-)

I nadal kasują, choć nikogo w nich nie obrażałem i pisałem tylko prawdę, a że nieco oczerniającą jedną osobę to ktoś postanowił to usunąć i pozostawił tylko to co złego o mnie. Teraz zostałem zblokowany i nie mogę nic napisać, bo moje wpisy podważały autorytet i nieskazitelność jednej osoby.
ale spoko, odpuszczam bo szkoda bić piany na ten temat, dało mi to mega do myślenia i tyle. Ciszę się że to skończyło tylko na stratach w sprzęcie i że nie zrobiłem większej krzywdy Rafałowi. Prawo drogi, prawem drogi ale to ja się w niego wje.... i strasznie mi z tego powodu głupi za co Przepraszam.

Rafał coś tam pływasz w tej Jastarni? co taka cisza? Ręka nadal boli czy nie jest źle?

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post14 lip 2015, 16:09

jak chcesz ....ale uważam że wszyscy powinni wiedzieć z kim dzielą spoty bo koleś się przyznał ,że zrobił to celowo.... cytuje jego wypowiedz ......Jeden z nich chwilę wcześniej chciał koniecznie mnie minąć od nawietrznej, ale widząc jak nisko prowadzi latawiec mocno wyostrzyłem by przypadkiem nie zostać przezeń skoszonym. Przeszedłem wyżej, a już po chwili kolo wjechał centralnie w kajciarza który płynął kilkadziesiąt metrów za mną. Mam nadzieję że nic im się nie stało, ale sznurki im się poplątały z obydwu latawców i w takim uroczym splątaniu musieli doczekać aż ich łaskawie zdryfuje do brzegu hen daleko........ Chojraki chcą przyszpanować a tymczasem zapominają że na kajtach to się ludzie zabijają. Wystarczy....." to wystarczy na końcu brzmi jak wypowiedzenie wojny :D :doh:

Awatar użytkownika
Mikolpa

Post14 lip 2015, 16:23

Piotrbyku pisze:Paweł opisz całą sytuację , bo to co robi ten koleś to po prostu chamstwo podszyte arogancją . Ponieważ masz do niego pretensję to on nie życzy sobie z Tobą rozmawiać :D ale gość .To nie chodzi o nagonkę na WS ale o tego jednego skrzypa

Piotr, bez sensu, naprawdę. Jest wielu WS z którymi nadal będziemy fajnie się bawić pływając razem i mijając się z bananem na gębie. Tego na szczęście przez ostatnie dwa lata prawie nie widziałem na Mietku.
Gość nie miał żadnych argumentów na swoją obronę, komentowałem prawie każde jego zdanie dlatego kasowali/kasował wszystko co pisałem, szkoda bo może to by komuś posłużyło do większego zrozumienia się wzajemnie. Zachował się tak jak się zachował a każdy jego wpis świadczy o tym że zrobił to z czystą świadomością i premedytacją. Nie będę się rozpisywał w tym wątku bo szkoda go zaśmiecać.
Powiem tylko tyle, jak nie macie gdzie odpaść a macie pierwszeństwo bo jesteście na prawym halsie to nie bądźcie pewni że ktoś wam ustąpi :? ja popełniłem błąd i myślałem że pewne zasady/prawa obowiązują na wodzie nas wszystkich. Mogłem się zatrzymać, zrobić zwrot, nie zrobiłem tego i tak jak pisałem wcześniej, też jestem winien zdarzenia z Rafałem

Nie ma co bić piany dalej, jutro ma coś powiać, odpłynę z dala od wszystkich żeby nikomu nie zrobić krzywdy i tam się wyżyję zostawiając co złe na wodzie :thumbsup:

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post14 lip 2015, 16:33

Jestes wchujwyrozimniały

Awatar użytkownika
Fikus
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 28 razy
Kontaktowanie:

Post14 lip 2015, 18:54

..czyli nie obyło sie bez scen, jak w serialu,
Mikolpa jak to było?
Zostałeś zmoderowany, znamy to z 71kite,
może zapytamy wędkarzy z pzw o niezależną opinie...:)

ciurek
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 8 razy

Post14 lip 2015, 19:04

Zaliczyłem bardzo udany przedłużony weekend na półwyspie :) Prognozy zapowiadały brak wiatru i pogody a okazało się zupełnie odwrotnie :) deszczu było na lekarstwo, nawet sporo słońca i duużo wiatru. Popływane na zatoce z obu stron i na morzu. Dokumentacja fotograficzna i video niestety jeszcze w powijakach. Wyczaiłem w Jastarni nawet mały secret spot gdzie latałem zupełnie sam a gdzie indziej latawiec na latawcu :) Kolega Rafał został do końca tygodnia ja niestety musiałem się zawijać, oczywiście na sam koniec załatwiłem sobie kostkę przy nie udanym lądowaniu :evil: zwiększyła objętość 2-krotnie a liczyłem że jutro wejdzie mietek...

Awatar użytkownika
Mikolpa

Post14 lip 2015, 19:14

ciurek pisze:Zaliczyłem bardzo udany przedłużony weekend na półwyspie :) Prognozy zapowiadały brak wiatru i pogody a okazało się zupełnie odwrotnie :) deszczu było na lekarstwo, nawet sporo słońca i duużo wiatru. Popływane na zatoce z obu stron i na morzu. Dokumentacja fotograficzna i video niestety jeszcze w powijakach. Wyczaiłem w Jastarni nawet mały secret spot gdzie latałem zupełnie sam a gdzie indziej latawiec na latawcu :) Kolega Rafał został do końca tygodnia ja niestety musiałem się zawijać, oczywiście na sam koniec załatwiłem sobie kostkę przy nie udanym lądowaniu :evil: zwiększyła objętość 2-krotnie a liczyłem że jutro wejdzie mietek...

jak odczucia z pierwszego razu z Bałtykiem? Ja wspominam do dziś :wink: a może niedługo znowu pohasamy :D

Jutro z Mietkiem nie wiadoma. Nie wiem czy wierzyć icm czy WG i WF. Czyli albo pływanie po południowe albo poranne. Odczyty ze stacji pomogą rano zdecydować :D dziś praca do oporu :?

ciurek
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 8 razy

Post14 lip 2015, 19:52

Mikolpa pisze:
ciurek pisze:Zaliczyłem bardzo udany przedłużony weekend na półwyspie :) Prognozy zapowiadały brak wiatru i pogody a okazało się zupełnie odwrotnie :) deszczu było na lekarstwo, nawet sporo słońca i duużo wiatru. Popływane na zatoce z obu stron i na morzu. Dokumentacja fotograficzna i video niestety jeszcze w powijakach. Wyczaiłem w Jastarni nawet mały secret spot gdzie latałem zupełnie sam a gdzie indziej latawiec na latawcu :) Kolega Rafał został do końca tygodnia ja niestety musiałem się zawijać, oczywiście na sam koniec załatwiłem sobie kostkę przy nie udanym lądowaniu :evil: zwiększyła objętość 2-krotnie a liczyłem że jutro wejdzie mietek...

jak odczucia z pierwszego razu z Bałtykiem? Ja wspominam do dziś :wink: a może niedługo znowu pohasamy :D

Jutro z Mietkiem nie wiadoma. Nie wiem czy wierzyć icm czy WG i WF. Czyli albo pływanie po południowe albo poranne. Odczyty ze stacji pomogą rano zdecydować :D dziś praca do oporu :?

Odczucia fantastyczne, ogólnie było zabawnie bo z początku na morzu wiało delikatnie i pojechałem na dużej desce i rebelu 16 a nagle się rozdymało konkret fala się wybudowała a ja resztę szmat miałem na kempingu, więc latałem na tym :) parę razy dobrze mnie sponiewierało w przyboju, ale ogólnie byłem zachwycony :) po godzinie czy 2 poszedłem po 12 i małą deskę bo wiało już koło 17 - 20 knt jak wróciłem popływałem jeszcze chwilę i siadło...
W końcu poskakałem jak należy od strony zatoki, trochę wylądowałem a trochę nie :) progres jest to najważniejsze :D

Awatar użytkownika
Mikolpa

Post15 lip 2015, 20:09

Kurcze ICM się pomylił, wiatr przyszedł godzinę później :wink:
Na początku wytestowałem dół w mojej 18 a potem testowałem jedynie jej górę. Dziś idealny dzień na 14, której nie mam, ale to może już niedługo się zmieni :D

Gazos
Deska: Nobile nhp
Latawiec: north rebel

Post15 lip 2015, 21:41

Sesyjka fajna chociaż na początku zapowiadalo sie że nie będzie pływania a ten flacik za wyspą zajebisty.

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post15 lip 2015, 21:46

Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG (151.99 KiB) Przejrzano 2324 razy

1.JPG
1.JPG (168.93 KiB) Przejrzano 2324 razy

Awatar użytkownika
Mikolpa

Post16 lip 2015, 06:32

Stacja
Padły baterie, jutro wgramolę się na dach i wymienię.

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”