Nie dziwi mnie w szkółce, że kahoona żyje dłużej, bo jest kompletnie nieruchawa.
Ta nieruchawość w małych rozmiarach jest dobra, -w dużych tragiczna. Co?
mandaro pisze:Nie dziwi mnie w szkółce, że kahoona żyje dłużej, bo jest kompletnie nieruchawa.
mandaro pisze:Nie dziwi mnie w szkółce, że kahoona żyje dłużej, bo jest kompletnie nieruchawa.
mandaro pisze:(ładnie filmu zrobić)
od poczatkow robili tylko udane latawce do tego doskonale wykonane .Ostal mi sie ze starszych modeli krush 9 trzy sezony absolutnie bez awaryjny nosi oznaki uzywania (nie zuzyciaCiekawym latawcem dla rozwijających się jest tegoroczny ZEKO KRUSH.
jedi1 pisze:mandaro pisze:Nie chodzi o prędkość skrętu, tylko o szybkość latawca wynikającą z przekroju skrzydła.
mandaro pisze:Na króliku nie latałem.
Kształt skrzydła z mocno wygiętą poprzeczką i grubą tubą działa lepiej przy słabym wietrze. (miękolot)
Za to nadmiar wiatru wpycha go w okno wiatrowe. Ciągnie wtedy bez sensu.
A cienka tuba i płaskie skrzydło znosi lepiej nadmiar wiatru, tyle, że bardziej szarpie. (szarpak) (choć nie zawsze)
Żadna skrajność nie jest dobra, ani super winda, ani super dolny zakres.
Najlepsze są optymalne rozwiązania.
Nie ma sensu kupować latawca, tylko i wyłącznie do nauki pierwszych halsów.
Najlepiej nabyć średniaka.
To samo tyczy się rozmiaru deski.
Tak sadzisz ? Powierzchnia natarcia jest taka sama : gruby i krotki =cieki i dlugi wiem ze masz troche racji ale nie do koncaZa to nadmiar wiatru wpycha go w okno wiatrowe. Ciągnie wtedy bez sensu
mandaro pisze:Nie chodzi o prędkość skrętu, tylko o szybkość latawca wynikającą z przekroju skrzydła.
Powolny latawiec (BOEING 747) zazwyczaj ma dobry dolny zakres,.
mandaro pisze:
Ciekawym latawcem dla rozwijających się jest tegoroczny ZEKO KRUSH.
Bez względu na rozmiar
-szybki, z rewelacyjnym dolnym zakresem.
.
mandaro pisze:Idealny dla tych, którym Kahoona czy Swithblade się powoli nudzi.
Ze względów marketingowych Best by takiej konstrukcji nie zaryzykował.
(bo z wody wstaje słabiej i pierdółki na barze różne posiada)
Ten latawiec, podobnie jak 50/50 daje coś więcej niż tylko popływać.
.
mandaro pisze:
Jeśli Król Pucka Bay chce nagrody w postaci zwiększonej sprzedaży, to ją dostanie.
Da se radę. Konkurencja cienko piszczy i nie potrafi tak wysoko latać na Kahoonopodobnych.
Ja bym to kupił z czystej ciekawości.
Ziomek. pisze:. latawce kupuję WYŁĄCZNIE po osobistym mocnym stestowaniu ..nie stać mnie na kupowanie ich "z ciekawości"![]()
peace
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości