Sportowiec roku - pomysł na cykliczną imprezę

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post11 lut 2012, 13:02

BraCuru pisze:Apeluję odłomowców folnego kitu, aby założyli oddzielny wątek poświęcony ich obawom itd
a nie oftopikowali plując jak pospolite cioty na PSKite w każdym możliwym wątku (czesto nie wiedząc o czym wogóle piszą (patrz Rolnik, Jurgen).
Z chęcia wejdę w ogień krzyżowy "konkretów" jak to pisze Mistrzu i publicznie zobaczymy kto wyjdzie na oszołoma.

Nie chcę, aby ciemnogród zdominował zupełnie to forum. Na razie pozwalają sobie na coraz więcej. Efekty tego widać:

Marku specjalnie na Twoje życzenie mały offtop z mojej strony:

Bardzo bym Cie prosił abyś uczył się tej swojej "dojrzałej demokracji" z innego źródła... Pamiętaj że każdy z nas jako zwykły, jak to ładnie nazywasz, "ciemnogród" daje świadectwo tylko o Sobie samym. Ty jako moderator KF.pl i członek PSKITE dajesz świadectwo także o tych dwóch organizacjach. Nie będę komentował jakie jest to świadectwo ale myślę że każdy myślący człowiek zauważy Twoja "merytorykę" ze skłonnością do obrażania wszystkich o odmiennej opinii i promowania swoich klakierów...
Prosiłbym Cie także Marku o wyrażanie opinii na mój temat personalnie do Mnie i nie wciąganie mnie w wątki które mnie w ogóle nie interesują.....

Pozdrawiam
Jurgen

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post11 lut 2012, 15:34

Jurgen pisze:Prosiłbym Cie także Marku o wyrażanie opinii na mój temat personalnie do Mnie i nie wciąganie mnie w wątki które mnie w ogóle nie interesują...

Mam przypomnieć kto zaczął tą pyskówkę? :idea:
Wojtek, możesz mi wyjaśnić w takim razie po co prowokujesz mnie do wypowiedzi po takich oszczerstwach jakie napisałeś parę stron wcześniej?
Jurgen pisze:Jeżeli to mowa o mnie to wyjaśnijmy sobie że ja nikomu nie chcesz szkodzić... Wręcz przeciwnie bardzo lubię pomagać szczególnie na wodzie i myślę że nie jeden się o tym przekonał. Ale skoro Marek daje pomysł konkursu na kf.pl, a w następnej kolejności dowiadujemy się że laureatów wybierze PSKite to wystarczyło poinformować Nas o wynikach a wątek o konkursie założyć na forum PSKite do którego tak często jesteśmy odsyłani...

Przestań proszę bezpodstawnie atakować kogokolwiek czy cokolwiek, to wówczas działa samoobrony zamilkną.
Akcja = reakcji :idea: Takie prawa natury. Jeśli ktoś chlapie to może zostać ochlapany :wink:
Oczywiście dotyczy również to mnie i zdaję sobie z tego sprawę lepiej niż sobie to wyobrażasz.
Jednakże nie jestem pretendentem do konkursu popularności czy piękności i narażając się na jazdę po mnie wolę walczyć o posty oparte na faktach a nie chorobliwym uprzedzeniu.
To Ty zacząłeś z Rolnikiem niebezpiecznie ironizować i robić polewkę z ludzi, którzy włożyli kupę dobrej roboty w rzeczy, o których nie macie kompletnie żadnego pojęcia.
W takim razie poniższe również dotyczy Ciebie, Rolnika i Janka:
Sejsmograf pisze:To jest forum każdy może prezentować swoje poglądy, zdanie i pomysły jednemu mogą się podobać innemu nie. Większość osób umie zaprezentować swoje stanowisko ty wielokrotnie również prezentowałeś swoje stanowisko ale forma którą przybrał twoja wypowiedz kiepsko świadczy o tobie.
Obrażasz ludzi których znam.
Przeczytaj na spokojnie co napisałeś i przeproś ludzi których tam wymieniasz.

Smokie pisze:Panowie dajcie sobie już na luz..... mi osobiście się już od dłuższego czasu nie chce czytać tych wywodów na temat skoków na miszcza, rekordy, zawody etc.

Mi się również nie chce :thumb: ale nie mam zamiaru patrzeć z obojętnością jak ktoś miesza z błotem idee PSkite zalewając to dobre forum falą populizmu, oszczerstw i niechęci...

jacekdaktera
Dostał piwko: 30 razy

Post11 lut 2012, 18:08

Zawiść ludzka i miłosierdzie Boże nie zna granic. Boże przebacz.Obiecuję, że nie będę myslał o kite przez cały boży dzień.

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post11 lut 2012, 19:57

:offtopic: dziękuje dobranoc

andrek
Deska: PocketAir/AirWave&Race/Bhoot
Latawiec: NOTUS Rev&Air
Postawił piwka: 16 razy
Dostał piwko: 12 razy
Kontaktowanie:

Post11 lut 2012, 20:07

Smokie pisze::offtopic: dziękuje dobranoc

Hehehe :clap:
..."nie będzie takiego klikania " :)

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post11 lut 2012, 20:25

BraCuru pisze:Mam przypomnieć kto zaczął tą pyskówkę? :idea:
Wojtek, możesz mi wyjaśnić w takim razie po co prowokujesz mnie do wypowiedzi po takich oszczerstwach jakie napisałeś parę stron wcześniej?

Pewnie oczekujesz ode mnie abym teraz przyznał że to były oszczerstwa... Nie zrobię tego.... Nie rozumiem tylko dlatego robisz takie wielkie halo z konkursu w którym poza zawodnikami o wszystkim ma decydować PSKite lub ludzie przez Was wybrani bo reszta forum to ciemnogród... Opisz laureatów na tym forum a resztę spraw załatw na forum PSkite. My pogratulujemy zwycięzcom, pożałujemy przegranych i będzie po sprawie...

Piszesz dużo Marku o merytoryczne, o oszczerstwach, o ciemnogrodzie... Zaraz nam napiszesz że Wy jesteście tu a my tam gdzie stali Ci czy tamci... Powiem Ci jedno... Nikt i Nic nie daje Ci prawa do równania nas z błotem bo masz takie widzimisię... A Twoje zbyt silne parcie na pokazanie jakie to PSKite cudowne a ciemnogród straszny robi więcej negatywnego PR niż ja, (bez urazy) Rolnik i jeszcze kilku ancymonów razem wziętych... Jeżeli dalej chcesz żeby każdy twój topic dalej wyglądał jak forum programu 5-10-15 to dalej tuptaj nóżką i uważaj że tylko Ty masz rację :)

Tak czy siak... cytując:

Smokie pisze:dziękuje dobranoc

dodam od Siebie: do widzenia i więcej pozytywnego PR życzę....

Pozdro
Jurgen

mmaro29
Deska: Nobile T5
Latawiec: Ozone Sport II

Post11 lut 2012, 22:57

jacekdaktera pisze:Jeszcze jedno. Wybór najbardziej popularnego,a najlepszego. To tema na pracę doktorską...

Dokładnie, bo co znaczy najlepszy? Opinia 5 osobowego jury, nawet najbardziej obytego z tematem, wcale nie tak obiektywna jak np. zdjęcie fotokomórki na mecie, szczególnie osób z dość wąskiego kręgu. Chociaż sam jestem cieniusieńki jak pupa najmniejszego węża to jednak do diaska potrafię stwierdzić czy coś jest czy nie jest trudne lub fajne. Może mój wybór nie będzie wyborem bardziej kompetentnego jury ale raczej trafie w jakieś Top 5. No chyba, że ktoś uważa iż zwykły forumowicz w konkursie na najszybszego konia może wybrać najładniejszą świnię.

Jak powiedział Winston Churchill "Demokracja to najgorszy system, ale nie wymyślono nic lepszego"

Pomysł się spodobał (i jest to fajna inicjatywa), ale jego sukces tkwi, w moim mniemaniu, w możliwości aktywnego uczestnictwa zgromadzonego tutaj szacownego grona. Tak naprawdę odpowiedzmy sobie na pytanie co chciało się tym konkursem stworzyć? Wirtualne zawody na KF - wtedy jury, a może coś na kształt najlepszego sportowca roku 20XX z telewizji - wtedy glosowanie.

Problem z PSKite jest taki, ze zwykły kajciarz/forumowicz faktycznie zaczyna odczuwać presje, że się go w coś na siłę chce wciągać. Ludzie nie lubią nachalnego przywództwa i wielu będzie się opierać jak tylko może. Ja osobiście widzę w tym trochę taka próbę sztucznego dodawania sobie prestiżu (nie twierdze, ze ludzie z PSKite nie zasługują na szacunek!), ale wszędzie gdzie ma się ważyć jakaś opinia na temat kite wychodzi na to, że to PSKite powinno ja kształtować.

Na koniec powiem tak, poczytałem kilka topików i muszę przyznać, ze nie zauważyłem, aby Jurgen czy Rolnik jawnie obrażali jak np. tutaj...
BraCuru pisze:Jurgen i Rolnik - was rodzice musieli chyba bić w dzieciństwie.
Zdecydowanie - Jurgen - Malkontent Roku :pray:
Rolnik - Offtopic Roku. Proszę Cię Michał nie offtopuj więcej.
Załóż sobie wątek o swoim wolnym kajcie i jakim to mega kejciarzem jesteś, a jakim zajebistym zawodnikiem byłeś. Za dużo Twojego jęczenia w tym wątku z którego nic nie wynika. A nam chodzi o dopięcie tego pomysłu :idea:

Czemu to służy? Faktycznie nie wystawia to BraCuru dobrej opinii, choć przeczytałem tutaj mnóstwo Jego rzeczowych i ciekawych postów, takie teksty mocno psuja ogólne wrażenie. Mam duży szacunek do BraCuru jako fachowca z forum, ale jak czytam posty takie jak ten powyżej to mam wrażenie, ze jak się z Nim nie zgodzę to albo da po gębie albo ucieknie z zabawkami z piaskownicy.

mazar
Postawił piwka: 9 razy
Dostał piwko: 7 razy

Post12 lut 2012, 00:30

BraCuru pisze:
kuna pisze:Nawet nie skomentuje wywodów Bracuru i jego chamskiego nastawienia do użytkowników kiteforum.pl. Kolega myśli że staż użytkownika i funkcja moderatora daje takie przywileje? Napisałem swoje zdanie na temat plebiscytu a za to zostałem zbesztany i wymieszany z błotem. Mamy demokracje! Może czas na zmianę moderatora ? Apeluję o taki plebiscyt bo pan Bracuru się trochę rozpędził i zarazem pogubił? KUNA

Dojrzała demokracja, panie kuna, nie upoważnia do nieodpowiedzialnego i bezpodstawnego oskarżania (co zrobiłeś w swoim pierwszym w życiu napisanym na tym forum poście). Demokracja w pojęciu anarchisty pozwala na wszystko :doh:
Jako moderator :roll: mogę zasugerować Ci, że jak wchodzisz poraz pierwszy w jakieś nieznane Ci miejsce to kultura wymaga, aby się przywitać, przedstawić a nie ironicznie sugerować rzeczy, o których nie masz zbyt wielkiego pojecia (czy jednak masz?).
Twoje wejście miało więcej wspólnego z chamstwem niż jakikolwiek napisany przeze mnie post.
Daj argumenty a nie ślinę :idea:
Gdzie się pogubiłem, gdzie Cię "chamsko obraziłem, zbeształem i wymieszałem z błotem"? :doh:
Nie podejrzewałem siebie, że krótkim pojedynczym zdaniem tak wiele potrafię :lol:

Sejsmograf pisze:jeśli tak Ci zależy na PSKIT to zastanów się czy takie wypowiedzi nie szkodzą mu.
Obrażasz ludzi których znam.

No widzisz - pisząc PSKIT sam obrażasz ludzi, których ja znam :idea:
Owszem zdaję sobie sprawę, że moje wypowiedzi szkodzą PSKite. Dzięki za konktretny argument (niestety nieliczny w powyższej przepychance).
Jednakże szkodzą mniej niż chamskie, bezpodstawne, nieodpowiedzialne, ironiczne docinki paru reprezentantów tego forum wrzucane co chwilę z namaszczeniem Mistrza.
Komuś ostatnio zależy żeby PSKite poddało się na tym forum i zeszło do podziemia.
Obawiam się, że mamy demokracje a członkowie PSKite nie mają tylko legitymacji ale sporo doświadczenia, z którego Kowalski może skorzystać więcej niż z postów zakompleksionych forumowiczów walczących ze swoimi zmorami.

Janku- po jakiej akcji? (patrz parę postów wyżej) Byłbym wdzięczny gdybyś sprecyzował swoje oskarżenie bo ja myślę, że Ty ślepo strzelasz pustakami, niestety dużego kalibru.
Nie chodzi mi o to, by ktokolwiek wywieszał białą flagę ale chciałbym spierać się argumentami, faktami a nie odpowiadać na majaczenie (dotyczy również ostatniego postu Rolnika).

PS. Moderator. Opieracie swoje komentarze na ślepej wierze i pozorach. A fakty zaprzeczyłyby kompletnie waszym mylnym wyobrażeniom.
Kuna - skąd możesz wiedzieć jak wygląda moja funkcja moderatora na forum? No powiedz skąd skoro jesteś tutaj 3 posty.
To co widzą Twoje oczy to może być najzwyklejsze złudzenie nadinterpretacji.
Powtarzam argument: nie masz pojęcia o czym piszesz. Wyprowadź mnie z błędu...

Proszę o dojrzałą demokrację a nie anarchię.
Jak zabieramy głos w ważnej sprawie to niech ten głos zawiera jakąkolwiek merytoryczną wartość a nie tylko bezpodstawne uprzedzenia brutalnie zwężające horyzonty :idea:
Jurgen parę stron wcześniej musiał przyznać mi rację, bo właśnie na podobieństwo Mistrza, kuny, Rolnika kierował się uprzedzeniami.
Dopiero moje ostre słowa poparte mięsem pozwoliły mu wyhamować w dalszej eskalacji pomówień.

Brawo Bracuru, Prezes Jarek z pewnością mógłby być z ciebie dumny, podobnie jak on świetnie obrażasz i dzielisz ludzi, o promocji PSKite nie wspominając – widać jak na dłoni, że jesteście bardzo otwarci na różne środowiska i poglądy i potraficie rozmawiać … szkoda tylko KF, które staje się tubą nachalnie propagującą poglądy kilku osób

Moderator wg Wiki – osoba oceniająca komentarze, oraz inne treści wprowadzane na stronie WWW, kanale IRC, liście dyskusyjnej, serwisie społecznościowym lub na forum, zazwyczaj posiadająca dostęp do narzędzi technicznych, zarządzania treścią oraz kontami uczestników na poziomie wyższym niż zwykli uczestnicy (jak np. trwałe usuwanie komentarzy, blokowanie i/lub usuwanie kont). Celem moderacji jest zapobieganie trollowaniu, nadużyciu systemu komentarzy , zapewnieniu, że wpisy nie będą powodować kłótni i rozstrzyganie sporów między użytkownikami.

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post12 lut 2012, 11:29

Pablo na wczasach u Świętego Mikołaja ale są tu przecież inni moderatorzy chyba

:offtopic: :offtopic: :offtopic: :offtopic: :offtopic: :offtopic:

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post12 lut 2012, 12:30

Smokie - ja Ci nie pomogę, bo jestem moderatorem na cele działu Bezpieczeństwo o czym "uprzedzeni" nie mają oczywiście pojęcia i wajkipediują swoje wyobrażenia.
Mam nadzieję, że kitesurfing znają od strony baru a nie wikipedii :lol:
Tak i tak wątek został już skopany, więc może tutaj pociągnąć to do końca co by, jak to napisał Janek, sprawdzić kto chłopiec a kto mjężczyzna :lol:

@mmaro 29 - dzięki za trzeźwe opisanie sytuacji.
Wiem, że wychodzę w oczach niezorientowanych czytelników na psychopatę ale powtórze jeszcze raz - nie będę przymykał oka na próby dyskredytacji, chorobliwego uprzedzenia, populizmu reprezentowanego w ostatnich miesiącach przez paru zasłużonych użytkowników (Rolnik, Jurgen, Mistrzu)
Ich nieodpowiedzialne opinie oraz nagonka na PSKite rozpoczęły ten syf.
Po męsku dostali po policzku i zaczął się lament o demokracji, obrażaniu, jakim brutalem i debilem jestem :doh:

Teraz mam nadzieję, że zanim ktoś opiniotwórczy zacznie bezpodstawnie pluć na PSKite zastanowi się czy czasem nie pluje pod wiatr.
Ja na pewno nie pozostanę ślepy na takie nieuzasadnione próby.
Szkoda, że "klakierzy" którzy wspierają mnie w tej sprawie robią to prywatnie obawiając się jawnej pyskówki (rozumiem).

PS. Dla mnie najbardziej smutne w tym nie jest to, że komuś się nie spodobam ale, że straciłem przyjaciela, który nie potrafił pogadać po męsku o swoich obawach.
Szkoda Michał... :(

PusieK
Postawił piwka: 3 razy

Post12 lut 2012, 18:22

BraCuru pisze:...straciłem przyjaciela..

Telenowela trwa dalej.. odcinek 1245... w następnym odcinku.. jak to wszyscy są przeciw PSKite!

:offtopic: :offtopic: :offtopic: :offtopic: :offtopic: :offtopic: :offtopic:
PS. Nie mogłem się powstrzymać. <piwo>
PS2. BraCuru szkoda już czasu na konkretne argumenty, bo albo je olewasz.. albo udajesz że ich nie widzisz.. albo padają ze strony osób "niedoświadczonych" którym nie warto odpowiadać.

Janku gratuluję tytułu Kitesurfer roku!

jacekdaktera
Dostał piwko: 30 razy

Post12 lut 2012, 18:37

Proponuje zaczerpnąć troche powietrza i odpowiedzieć na prośbę Błażeja Ożóga. Cyt. z tego postu powyżej :

A ono wspólne potrzebne jest np. Błażejowi Ożógowi , który pyta tak naprawdę nas wszystkich czy może liczyć na nasze poparcie jadąc na pokazowe zawody Race będące przygrywką do Olimpiady na koniec świata, czy też my środowisko nie dajemy mu tego mandatu, ponieważ durno skłócimy się uzasadniając czy lepszy race od fs, albo co lepiej wygląda :pryszcze na mózgu u gości .......

BraCuru, Rolnik, Jurgen, Kuna, Barosz1 , Smouki, andreek, PusieK, mazar, mmaro29 itd... Gdzie jest Wasza w tej materii odpowiedz.

mmaro29
Deska: Nobile T5
Latawiec: Ozone Sport II

Post12 lut 2012, 22:08

jacekdaktera pisze:BraCuru, Rolnik, Jurgen, Kuna, Barosz1 , Smouki, andreek, PusieK, mazar, mmaro29 itd... Gdzie jest Wasza w tej materii odpowiedz.

No ba, w końcu będę miał motywacje aby choć jedną dyscyplinę obejrzeć na olimpiadzie, a jak już będzie Polak startował to bomba.
Wydaje mi się tez , że chyba nie o to chodziło, iż jakaś grupa forumowiczów chce bojkotować zawodników, zawody itd. Doskonale rozumiem, ze jak zawodnicy chcą mieć przebicie to muszą się tak czy inaczej zorganizować/zrzeszać i mnie to broń Boże nie przeszkadza. Tylko jak się tu siedzi i czyta to można odnieść wrażenie (wcale nie mówię, ze słuszne) ze PSKite nie tyle wychodzi "do ludzi" co "na nich wchodzi" i stąd opory. Jak ja moczę się w wodzie (nie w piance) z latawcem to mam poczucie, może nie tyle braku zasad - bo te oczywiście są, ale że jest ta wolność i to mnie w tym sporcie urzeka. Myślę, ze każdy z nas tak czuje, wiec kiedy zaczyna mu się narzucać jakieś ograniczenia rodzi się pewnego rodzaju bunt. Nie chce przeprowadzać jakiejś pseudo-psychoanalizy, ja tylko myślę, ze musicie (bo dla mnie to tak naprawdę spam :) ) zacząć inaczej rozmawiać.
A Plebiscyt to dalej fajny pomysł. Aloha.

Lachon
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post13 lut 2012, 01:12

Otwarcie mowie,ze tutaj bronie Bracuru, bo to wyglada jak by 4 pięcioklasistów rzuciło się na drugo klasiste..... bo zmienia gazetke szkolna :wink:

Panowie, drodzy, w większości starsi ode mnie. Życiowo i wiekowo was na pewno nie poucze, ale zauważcie, że to jest kolejny temat gdzie ktoś wychodzi z POMYSŁEM, a temat jak zwykle ZOSTAJE SPROWADZONY ( PRZEZ TE SAME SPEKULUJACE OSOBY) do poziomu totalnego dna - czyli kto ma lepsze zabawki.
Pan Jacek Daktera, kiedys w Brazyli powiedzial mi wprost - " swiata nie zmienisz, ale mozesz byc ponad to".
Proponuje odnieść się do tych słów i zaprzestać tematu, który jest troche jak perpetuum mobile :wink:

(sorry za literowki, pisze z telefonu)

PusieK
Postawił piwka: 3 razy

Post13 lut 2012, 07:53

jacekdaktera pisze:Proponuje zaczerpnąć troche powietrza i odpowiedzieć na prośbę Błażeja Ożóga. Cyt. z tego postu powyżej :

A ono wspólne potrzebne jest np. Błażejowi Ożógowi , który pyta tak naprawdę nas wszystkich czy może liczyć na nasze poparcie jadąc na pokazowe zawody Race będące przygrywką do Olimpiady na koniec świata, czy też my środowisko nie dajemy mu tego mandatu, ponieważ durno skłócimy się uzasadniając czy lepszy race od fs, albo co lepiej wygląda :pryszcze na mózgu u gości .......

BraCuru, Rolnik, Jurgen, Kuna, Barosz1 , Smouki, andreek, PusieK, mazar, mmaro29 itd... Gdzie jest Wasza w tej materii odpowiedz.

Wiele razy powtarzałem, nie jestem za popularyzacją kite!!! Olimpiada? Nie dziękuję! Dlaczego? Masówka! Choć życzę powodzenia!

Wróć do „Forum Główne”