koko pisze:Najbardziej kameralny kite spot w naszym klimacie jaki widziałem. gratuluje za filmik Sander
Dzięki.
hahscilojanusz pisze:Witam
Bukówka zwana inaczej Buczyną to najbardziej wrednę bajoro.Nazywać to spotem to wielka przesada.Kałuza ta lezy w niecce i wiatr tam to jak 6 w totka.
statystka np na 10 wyjazdów 1 raz pływania i to w totalnych w szwałach.W zasadzie to trudno jachać nawet na czyste południe bo minimalna odchyłaka i jak na przełeczy dzrewa się łamia to na buczynie cisza.Jezdze tam od wielu lat i na palcach jednej reki można policzyć dobre pływania.
pozdrawiam
Przez kilka lat miałem podobną opinię i omijałem to miejsce ale długi okres bez wiatru skłonił mnie by spróbować jeszcze raz i nie żałuję, żałuję za to ze kiedyś skreśliłem ten spot. Przez 4 kolejne weekendy udało mi się 3 razy fajnie popływać, wiało słabo ale i tak miałem dużą frajdę z pływania, byłem mocno zaskoczony jak równo potrafi tam wiać, tym bardziej że miałem jeszcze w pamięci moje wcześniejsze wypady na Bukówkę i walkę ze szkwałami i mega nierównym wiatrem jaką tam zawsze trzeba było stoczyć. Wydaje mi się że rozpracowałem trochę to jeziorko i wiem kiedy warto tam pojechać z dużą szansą na pływanie i bynajmniej nie jest to czyste południe, chociaż nie przeczę że też może być ok. Ja pływałem przy lokalnej termice, na nizinach wtedy nie wiało, co też chyba nie jest bez znaczenia. Mimo wszystko nadal uważam że spot jest mocno nieprzewidywalny i trzeba go dobrze poznać, ale na pewno da się tam fajnie popływać, tym bardziej że okoliczności przyrody potrafią zrekompensować przynajmniej mi pewne niedostatki.
Ostatnio zmieniony 29 paź 2011, 12:21 przez
sander, łącznie zmieniany 1 raz.