Filmowa promocja kitesurfingu w Polsce - projekt

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Pablo
Deska: Slingshot Dwarf Craft 3'6"
Latawiec: Slingshot SST 2017 6/8/10
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 62 razy
Kontaktowanie:

Post30 mar 2011, 23:05

zaq pisze:masz 1000 większe doświadczenia - doceniam, na priv daj uwagi konstruktywnie.

nie rozumiem tylko czemu wszyscy mają sie dzielić uwagami na priv, skoro wszystkim nam zależy na tym żeby faktycznie ruszyć mocno z promocją to powinniśmy to przedyskutować na forum publicznym i wspólnie znaleźć najlepsze rozwiązanie ;)

Awatar użytkownika
jebedaya
Deska: FANATIC Skyrider 141 cm
Latawiec: LIQUID FORCE SPECTRUM II

Post30 mar 2011, 23:23

Jak dla mnie to jest mega zajawka Kita, dla mnie oddaje wszystko co piękne w tym sporcie :)
phpBB [video]

Obawiam się tylko, że tego typu filmy to bardziej zajawka dla użytkowników kita a nie jego sponsorów, chyba, że któryś złapie zajawkę :)

Sebastian Kite.pl
Deska: Różnie
Latawiec: Różnie
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post31 mar 2011, 09:41

surfbabe pisze:czego byście Panowie nie planowali to pamiętajcie, kochani, o edukacji.
o tym, żeby wytłumaczyć panu z brzuszkiem i pani około 40-stki, że on/ona też może :wink: i że ten sport może być bezpieczny.
bo to, co hamuje rozwój tej dyscypliny to także obawa przeciętnego Iksińskiego, że do tego sportu trzeba być max sprawnym, albo hiperodważnym.
a przecież najczęściej widzimy kite w akcjach ostrych, co stanowi super zajawkę dla młodych, ale tnie target o starszych.
no nie wiem... w każdym razie wydaje mi się potrzebne, żeby znalazło się miejsce na komunikację, że każdy może.
więcej nie będę się wtrącać.
trzymam kciuki za projekt.
cheers!

Hej,

Zgadzam się z Tobą w 100%. To jest bardzo duży problem. Kitesurfing postrzegany jako sport mocno ekstremalny. Porównując do nart/snowboardu kontuzyjność w kitesurfingu jest dużo mniejsza. W takim projekcie trzeba mocno oddzielić świat zawodników i amatorów. Wypowiedzi nie tylko zawodników, ale i Pana mocno po 50, który nie był nigdy jakoś wybitnie sprawny a czerpie z tego radochę pływając prawo/lewo etc. Wtedy może nie być łatwo osiągnąć efekt WOW.

Dlatego jeśli to ma być projekt faktycznie rozwijający ten sport w Polsce, z korzyścią dla Wszystkich (amatorzy, zawodnicy, szkółki/sklepy) to dyskusja i uwagi jak najbardziej powinny być na forum. Mamy tutaj cały przekrój kite-społeczności i myślę, że grzech przenosić to na priv.

Pozdrawiam,

Awatar użytkownika
zaq
Deska: Clash
Latawiec: Ozone Catalist
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 71 razy
Kontaktowanie:

Post31 mar 2011, 09:58

@pablo - osobny dział jak proponowałeś jest ok. powinno się wtedy usystematyzować

Chciałbym, by projekt był transparentny i widoczny dla wszystkich zainteresowanych:
- próba wypracowania wspólnie, pomysłu/modyfikacja/zmiany. (ale jako projekt nie luźna rozmowa)
- info, co ustalono
- jak będzie wyglądał projekt
- kiedy będzie realizowany projekt
- czy jest realizowany, czy napotyka problemy
- cel projektu,miejsca promocji

Chodzi ew. o projekt "niepolityczny". Uprzedzałem juz wcześniej - w "komerche nie pójdę". Albo projekt jest dla wszystkich, albo dla nikogo.
Nie będzie promowania pojedynczych spraw czy ludzi. Jeśli inaczej to: "cześć i chwała bohaterom", bye, bye - ja odpadam.

@sebastian - napisałem tak, bo wiele sensownych osób chce właśnie rozmawiać na priv, a nie chcąc się dissować na KF lub wypowiadać.
To jakaś zaraza, lub złe doświadczenia z przeszłości? :evil:

Też jestem zdania, ze z wielu propozycji, można wypracować 1 spójną. Wiadomo, że wszystkiego się nie pogodzi.

Fakt, na zewn. kite odbierany jest jako extrema, sport groźny i kontuzjogenny. Ale to znowu, kwestia jak niektórzy sponsorzy to komunikowali w poprzednich latach/z jakimi innymi sportami zestawiali, jak o tym pisały media... Ile lat minęło od wypadku na Zegrzu, a niektórzy kojarzą to cały czas z kite /robiąc skrót myślowy "aha, to ten sport gdzie można się zabić przez wiatr". Żeby nie było, że coś sugeruje...to usłyszałem w 2 od siebie odległych miejscach, firmach.

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post31 mar 2011, 10:19

zaq pisze:Fakt, na zewn. kite odbierany jest jako extrema, sport groźny i kontuzjogenny. Ale to znowu, kwestia jak niektórzy sponsorzy to komunikowali w poprzednich latach/z jakimi innymi sportami zestawiali, jak o tym pisały media... Ile lat minęło od wypadku na Zegrzu, a niektórzy kojarzą to cały czas z kite /robiąc skrót myślowy "aha, to ten sport gdzie można się zabić przez wiatr". Żeby nie było, że coś sugeruje...to usłyszałem w 2 od siebie odległych miejscach, firmach.

To prawda niestety... ludzi ciagnie do tego typu niusów. I również często ten temat przewija sie w rozmowach z osobami ktorzy nie maja o tym pojecia, a slyszeli o wypadku...
Sebastian ma racje pisząc o tym że duży nacisk trzeba położyć na edukację. Czyli jak zwykle praca u podstaw..

Co do samego projektu wydaje mi sie ze efekt końcowy będzie można uzyskać dopiero pod koniec sezonu. Ja to widzę tak: Wiele osob bedzie tworzyło swoje "dzieła", wrzucało je do stworzonego osobnego działu, osoby koordynujące projekt na bieżąco będą wyławiały z tego "ogromu" materiału video, który napłynie interesujące i nadające się do obróbki partie i z tego będzie powstawał gotowy produkt nadający się na haczyk na grube ryby :)

Czy jednak myślicie że od początku powinna powstawać produkcja tylko i wyłącznie związana z celem tego przedsięwzięcia?

Awatar użytkownika
zaq
Kontaktowanie:

Post31 mar 2011, 11:21

@Smokie

słuszna koncepcja, korzystania z wielu materiałów - łatwiej jest później coś sensownego non commercial zmontować.

teraz na początku sezonu, nie ma sensu nic produkować. to po sezonie powinny powstać filmy.
na maxa tłumaczące, praca u podstaw, w prosty sposób, ludziom zewn. co co kaman - w sporcie, ze nei jest to extrema, a sponsorom - jaka jest korzyść by zainteresować się ks. jednocześnie też powstaną materiały pisane czy prezentacja, z której każdy później może korzystać.
i o to właśnie chodzi, projekt dla ogółu a nie branding.

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post31 mar 2011, 12:43

Pablo pisze:nie rozumiem tylko czemu wszyscy mają sie dzielić uwagami na priv, skoro wszystkim nam zależy na tym żeby faktycznie ruszyć mocno z promocją to powinniśmy to przedyskutować na forum publicznym i wspólnie znaleźć najlepsze rozwiązanie ;)

Na priv bo tam mają być dogadane sprawy finansowania i rzeczywistej pomocy:
1. filmiki mają powstać na zlecenie PSKite co będzie wyraźnie zaznaczone w każdym z odcinków;
2. filmiki powstaną za pieniądze a o tym nikt nie będzie tutaj rozmawiał; i to nie dlatego, aby nachapać sie kapuchy tylko aby uniknąć jałowych komentarzy;
3. są ludzie, którzy wolą pozostać anonimowi;
4. są ludzie, którzy nie chcą dzielić się informacjami o swojej działalności w tej branży.

Powyższe w niczym nie przeszkadza, abyśmy sobie tutaj wymieniali pomysły o tym co mogą zawierać filmiki.
Na pewno realizatorzy filmików będą tutaj zaglądać, aby czerpać pomysły z tego źródła ale nie dyskutować czyj klip jest lepszy.
Także to chyba będzie jedyny rozsądny wkład Kiteforum. pl. No chyba, że KF.pl zbierze szmal (cegiełka po min 50PLN płatne na moje konto :wink: ) i wówczas stanie się jednym ze sponsorów finansowania projektu :idea:
KF.pl będzie wymienione na liście paru sponsorów a ten kto da najwięcej dostanie rolę w III odcinku :lol:

PS. Czy kiedykolwiek udało się coś zrobić wspólnie dzięki użytkownikom KF.pl? Pytam tak na poważnie.

Zbieranie wspólnych materiałów, tworzenie działu, pisanie scenariuszy itp na KF.pl - Panie i Panowie to UTOPIA :!: :!: :!:
Absolutne marnowanie Waszego czasu – innymi słowy: bicie piany, które zakończy się kapitulacją przed Bożym Narodzeniem 2017.
Wybaczcie – z całym szacunkiem dla wszystkich tutaj piszących – to amatorszczyzna.
Wg mnie filmiki mają zrobić profesjonaliści – od początku do końca. Za to będą konkretnie opłaceni.

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post31 mar 2011, 12:59

BraCuru pisze:[i]Pozwoliłem zacytować pomysł Jacka Gadzinowskiego z forum PSKite. Uważam, że ma godny pomysł i warto z nim trafić do szerszego grona niz tylko członkowie PSKite. Na takim projekcie skorzystać mogą szkoły, sklepy, dystrybutorzy. Może jakby każdy znich sie dorzucił do projektu wówczas byłoby to łatwiej sklepać. A może znajdzie się od razu sponsor co by chciał aby jego logo znajdowało się na takich produkcjach, które będą trafiały do świata biznesu? Szukamy źródeł pozytywnych energii :D

Tak dla wyklarowania sprawy chciałbym przypomnieć pierwszy post w tej sprawie. Przez jego publikacje na KF.pl chciałem dotrzeć do szerszego grona ludzi chętnych pomóc finansowo lub w inny fizyczny sposób (na forum PSKite zagląda raptem kilkadziesiąt osób). Wybaczcie ale nie było to w żaden sposób ogłoszenie na zatrudnienie scenarzysty, kamerzysty, reżysera, aktorów i dublerów – a z powyższych Waszych wypowiedzi wynika, że tak to sporo osób zrozumiało.

Użytkowników KF.pl prosimy o dwie rzeczy :
1. Pomoc w rozesłaniu wici że PSKite szuka sponsorów na szczytny cel (ewentualnie bezpośrednie sypnięcie gotówką),
2. Pomysły na to co warto umieścić w tych filmikach, a czego nie.

To wszystko.

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post31 mar 2011, 14:23

Ja nie wiem, o co chodzi z odcinkami?

Może skupmy sie na JEDNYM KONKRETNYM, ok 2-5min, ktory poleci np na reklamowych ekranach LCD i w necie na różnych stronach "turystycznych" itp.

Pablo
Deska: Slingshot Dwarf Craft 3'6"
Latawiec: Slingshot SST 2017 6/8/10
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 62 razy
Kontaktowanie:

Post31 mar 2011, 14:57

BraCuru pisze:Na priv bo tam mają być dogadane sprawy finansowania i rzeczywistej pomocy:
1. filmiki mają powstać na zlecenie PSKite co będzie wyraźnie zaznaczone w każdym z odcinków;
2. filmiki powstaną za pieniądze a o tym nikt nie będzie tutaj rozmawiał; i to nie dlatego, aby nachapać sie kapuchy tylko aby uniknąć jałowych komentarzy;
...
Użytkowników KF.pl prosimy o dwie rzeczy :
1. Pomoc w rozesłaniu wici że PSKite szuka sponsorów na szczytny cel (ewentualnie bezpośrednie sypnięcie gotówką),
2. Pomysły na to co warto umieścić w tych filmikach, a czego nie.

Zedytuj Bracuru w takim razie proszę pierwszy post dodając te informacje, bo wynikało z niego raczej żeby każdy łapał za kamerę i nagrywał filmiki (patrz poniżej)

BraCuru pisze:duża cześć z nas ma dostęp do aparatów cyfrowych czy kamer spróbować przygotować półprofesjonalny materiał systematyzujący

A wszystkich mogących wspomóc działania PSKite zachęcamy w takim razie do kontaktu na PRIV.

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post31 mar 2011, 19:49

Pablo pisze:Zedytuj Bracuru w takim razie proszę pierwszy post dodając te informacje, bo wynikało z niego raczej żeby każdy łapał za kamerę i nagrywał filmiki

Yes Sir! Zrobione - wytłuściłem swój wstęp, aby odróżnić go od cytowanego postu Jacka z forum PSKite.

A wszystkich mogących wspomóc działania PSKite zachęcamy w takim razie do kontaktu na PRIV.

Dzięki :thumb:

Remjack

Post01 kwie 2011, 08:02

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post01 kwie 2011, 08:48

BraCuru pisze:PS. Czy kiedykolwiek udało się coś zrobić wspólnie dzięki użytkownikom KF.pl? Pytam tak na poważnie.

Marku chyba coś przegapiłeś lat temu 6 ;)

Awatar użytkownika
zaq
Kontaktowanie:

Post01 kwie 2011, 09:23

@Remjack
jest skarpeta, są Kuboty szlif Monciaka i brak cnoty :D miażdży film.
moze coś takiego trzeba zrobic :lol: :lol: miałoby potencjał viralowy.

@smokie
przebrnałem przez 2 strony linka (tego z priv), reszte zostawie sobie dzisiaj na pozniej.
to był epicki fail...

6 lat temu? cos pozytywnego... wow. dajesz.

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post01 kwie 2011, 10:19

Smokie pisze:Marku chyba coś przegapiłeś lat temu 6 ;)

Smokie - przypomnij - nie pamiętam :oops:
W 2005 byłem jak Bill Clinton - przyznaję się, że zaglądałem na KF.pl ale nic nie pisałem :lol:
Pierwszego posta popełniłem w 2006 :wink:

Wróć do „Forum Główne”