PADY + STRAPY SP TRANSFORMER + PRO MFS perf "Murphy pro"

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post31 sie 2010, 11:29

luzszymon pisze:Nikt ze szczupłych ich nie używa :D ?

Czemu uparłeś się na SP spróbuj innych jest tego trochę :idea:
Sam mam mystic d3o i nic innego nie chcę :thumb:

Awatar użytkownika
luzszymon
Deska: NHP '11
Latawiec: C4/Catalyst
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post31 sie 2010, 18:19

Nie uparłem się ale jest to jedna z opcji. Niestety na Hel już w tym roku nie mam czasu. No chyba że ktoś z Krakowa ostatecznie Śląska używa: Mystic d3o, SP Transormer albo LF to bym chętnie podjechał i przywdział :)

bobek_h
Deska: Xenon LaLuz
Latawiec: North Neo
Postawił piwka: 43 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post31 sie 2010, 19:04

Ja mam i używam tych traspów i padów, i mam rozmiar 44 i to zrozumiałem że mi nie spadają :)
Czasami też używa ich moja siostra która ma rozmiar stopy 38 i po ściśnięciu nie spadają jej :) Więc raczej nie trzeba chyba kupować damskich, na pewno są sporo mniejsze od IFS PRO:)

pozdrawiam

wiwo
Deska: Clash Reincarnation 138
Latawiec: Naish Torch
Postawił piwka: 1 raz

Post22 wrz 2010, 21:29

kurcze, wszyscy zachwalają ten komplet, miałem taki i właśnie go sprzedałem
mam co prawda jakąś dziwaczną stopę - straszny problem z doborem np butów narciarskich, zawsze coś mi nie pasuje

w strapach i padach pływałem co prawda nie zbyt długo ale za cholere nie mogłem ich pod siebie dopasować, nogi mi wypadały a kombinowałem z wieloma ustawieniami, u mnie była taka sytuacja że strapy trzymały mi tylko stopy jakby od zewnętrznej strony, od wewnątrz było trochę luzu jak mocno bym nie docisnął i jakoś tak nie czułem się w nich idealnie.

nie mam tutaj na celu kogokolwiek zniechęcić do SP ale po prostu wydaje mi się że jednak warto przetestować przed zakupem!

a tymczasem zakupiłem sobie komplet od RRD, na razie jeszcze nie pływałem bo czekam na paczkę, ale kiedyś tam się przepłynąłem i bardzo mi podpasowały, więc polecam ;)

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post22 wrz 2010, 21:48

wiwo pisze:w strapach i padach pływałem co prawda nie zbyt długo ale za cholere nie mogłem ich pod siebie dopasować, nogi mi wypadały a kombinowałem z wieloma ustawieniami, u mnie była taka sytuacja że strapy trzymały mi tylko stopy jakby od zewnętrznej strony, od wewnątrz było trochę luzu jak mocno bym nie docisnął i jakoś tak nie czułem się w nich idealnie.

Dla takich jak ty z małymi stópkami SP robi pady XS :)

Awatar użytkownika
max_rm
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post23 wrz 2010, 09:15

luzszymon pisze:Używa ktoś z was takiego zestawu i szczupłą stopą? Mam IFS Pro i nawet jak na maxa zaciągnę to mi spadają (pisałem o tym miesiąc temu). Rozmiar mam 42 ale ,że przy 174cm ważę 60kg to nie wiem sam czy brać normalne czy babskie strapy :)

Jak byś chciał zaoszczędzić, to możesz dokupić jedynie heelstraps. Wtedy nóżka ci nie wypadnie. Coś takiego można też samemu zrobić ze starej dętki rowerowej. Fotki niżej :thumb:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Lub opcja z wyższym ustawieniem:

Obrazek
Obrazek

evolutionVIII
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Kontaktowanie:

Post23 wrz 2010, 11:32

Piękne :D

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post06 paź 2010, 11:29

heel strap jest idealny.. na skręcenie kostki - wielu już próbowało niestety... :(
Pływanie z nimi jest ok pod warunkiem, że się wie co się robi

Pływalem w SP i są mega wygodne, a przy odpowiednim ustawieniu pasują również na bardzo małe stopy. Też się zastanawiam nad trwałością bo podkładek (a raczej nakładek na strap) nie ma i nie wiem ile to wytrzyma...

magic

Post12 sty 2011, 12:47

Planuje zakup padów/strapow i zastanwiam sie nad SP vs. Mystic d3o. Czy ktoś z Was ze stópką w okolicach rozm. 47 mógłby podzielić się opinią. Zależy mi na długich paskach ze względu na wysokie podbicie.

Jurgen
Kontaktowanie:

Post12 sty 2011, 14:08

magic pisze:Planuje zakup padów/strapow i zastanwiam sie nad SP vs. Mystic d3o. Czy ktoś z Was ze stópką w okolicach rozm. 47 mógłby podzielić się opinią. Zależy mi na długich paskach ze względu na wysokie podbicie.

A gdzie będziesz pływał?

Awatar użytkownika
don Komorro
Latawiec: ss fuel
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post12 sty 2011, 14:31

magic pisze:Planuje zakup padów/strapow i zastanwiam sie nad SP vs. Mystic d3o. Czy ktoś z Was ze stópką w okolicach rozm. 47 mógłby podzielić się opinią. Zależy mi na długich paskach ze względu na wysokie podbicie.

mam 46 i SP trzyma super przynajmniej ten najwyższy model. nie wiem dokładnie które ale jakieś padsy SP rozpadły mi się pod nogami po godzinie pływania... wiec jak już to kup te lepsze/droższe :wink:

magic

Post12 sty 2011, 14:49

Jurgen pisze:

A gdzie będziesz pływał?

Brzeźno, Rewka, zatoka głównie

magic

Post12 sty 2011, 15:27

mam 46 i SP trzyma super przynajmniej ten najwyższy model. nie wiem dokładnie które ale jakieś padsy SP rozpadły mi się pod nogami po godzinie pływania... wiec jak już to kup te lepsze/droższe :wink:[/quote]

dzieki za opinie, celuje w MFS pro

Jurgen
Kontaktowanie:

Post12 sty 2011, 18:46

magic pisze:Brzeźno, Rewka, zatoka głównie

To brałbym miękkie SP. Dla mnie Mystic fajne na flat ale na lekkim czopie już jest twardo....

wiwo
Deska: Clash Reincarnation 138
Latawiec: Naish Torch
Postawił piwka: 1 raz

Post25 sty 2011, 21:22

wiem że trochę odgrzebałem, ale dawno tu nie zaglądałem ;)
otóż wcale takich małych stópek nie mam ;p rozmiar 43, podbicie raczej normalne ale strasznie szeroka stopa, i sądzę że to może być powodem tego że mi nie pasowały

Jurgen pisze:
wiwo pisze:w strapach i padach pływałem co prawda nie zbyt długo ale za cholere nie mogłem ich pod siebie dopasować, nogi mi wypadały a kombinowałem z wieloma ustawieniami, u mnie była taka sytuacja że strapy trzymały mi tylko stopy jakby od zewnętrznej strony, od wewnątrz było trochę luzu jak mocno bym nie docisnął i jakoś tak nie czułem się w nich idealnie.

Dla takich jak ty z małymi stópkami SP robi pady XS :)

Wróć do „Recenzje & Opinie”