Ozone Edge 2009 - coś o jegomości wiadomo??

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Awatar użytkownika
lukdh

Post03 lip 2009, 10:15

leżą u mnie 3 szt 2009 - ale nawet nie chce mi sie już na nich pływać

No teraz to pojechałeś Ziomek :D ...ale spoko jak juz tak źle że leży i nie kusi do pływania to niestety tworzy to obraz który do mnie przemawia.

podsumowując krótko - pamiętna niedziela chyba już ze 3tyg temu i wiaterek do 45-50węzłów.
Na CH6 na wysokości kite.pl mijalismy się parę razy w tym wysoooko w powietrzu - wnioskuję że na Rx'e nie będę miał mozliwości tak polatać/szybować :wink: jak na starym (nie bez wad) ale jarym Edge'u '07r?
Krótka odpowiedź "NIE" wystarczy żebym czekał kolejny/e sezon/y aż pojawi się na rynku coś równie windowo eksplozyjnego.

...oczywiście jeśli nadarzy się okazja to przetestuję tak czy owak chociarz na najblizsze przyzwoite 25-30 węzłów to chyba przyjdzie nam poczekać :?

Zdrów!

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post04 lip 2009, 11:49

lukdh pisze:Na CH6 na wysokości kite.pl mijalismy się parę razy w tym wysoooko w powietrzu - wnioskuję że na Rx'e nie będę miał mozliwości tak polatać/szybować :wink: jak na starym (nie bez wad) ale jarym Edge'u '07r?

jeśli jesteś zadowolony z EDGE 07 - to NIE ZMIENIAJ GO :idea:
to BARDZO udany model :idea:

jak "poprawili" nową Iprezę STI - to też wielu kierowców czołówki olało Subaru
nie zawsze NOWE - jest lepsze

dla mnie za komentarz wystarczą słowa importera Ozone na Polskę:
"Najbardziej KOMPROMISOWE Ozony w historii"

to ja dziękuję - w kitesurfingu nie przepadam za kompromisami osobiście...
zwłaszcza jeśli CENA już kompromisowa NIE jest...

pzdr

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post04 lip 2009, 14:04

Co do tej windy to sie czepiacie .Mialem w rekach 11 i winda jak zawsze w edge jest nieprzecietna .Na 7 ciagle czekam wiec nie wiem; :?
jeśli jesteś zadowolony z EDGE 07 - to NIE ZMIENIAJ GO
to BARDZO udany model

Wlasnie czy ktos moze mi wytlumaczyc dla czego to tak jest ze najlepsza konstrukcja slabowiatrowa jaka kiedykolwiek skonstruowano nie jest kontynuowana nawet w malym ¨nakladzie¨.Poza freestylem jest sporo sob ktore chetnie wsiada na latawca wlasnie o takich parametrach.
Po co zmieniac cos co bylo i jest bardzo udane.

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post04 lip 2009, 23:55

rolnik pisze:Wlasnie czy ktos moze mi wytlumaczyc..

a czy Ty możesz wytłumaczyć jak to jest
że na forum złego słowa nie powiesz o Ozonie 2009
a prywatnie przyznajesz że jest nieudany :idea: :lol: :wink:
?????
..zresztą trudno by było inaczej i byś twierdził inaczej :wink:

Lord Viadro - kontunuuj - bo ZAPRAWDĘ :idea: widzę przyszłość dla Twej prozy na kf :idea:

pzdr

Awatar użytkownika
rolnik

Post05 lip 2009, 09:35

a prywatnie przyznajesz że jest nieudany

nie przesadzaj gdyby tak bylo nie czekal bym na 7m edgea 09 :wink:
Caly czas uwazam ze sport to dobry kite i ma sporo zalet w stosunku do zeszlorocznych wady tez bym znalazl ale bez przesady :wink: .
Tu w Leucate ucza TYLKO na nowych lightach cykne fotke jak zajade na Lapalme.

Awatar użytkownika
lukdh

Post06 lip 2009, 10:21

jak "poprawili" nową Iprezę STI - to też wielu kierowców czołówki olało Subaru
nie zawsze NOWE - jest lepsze

8) fajne porównanie - zamierzone bądź nie ale w 100% trafne.
Ujeżdżam starego SI GT które właśnie do Edge'a '07 możnaby porównać - są od niego łatwiejsze w prowadzeniu, eksplozja mocy w sposób nie do końca cywilizowany, zadziorny charakter, jeśli zaś chodzi o nową Imprezę WRX czy nawet Sti (miałem niedawno sposobność pokierować) - to przytyło się jej strasznie, ugrzeczniło i właśnie daleko posunięty kompromis czynią z niej auto owszem szybkie (choć niestety wrx dostaje baty od staruszka gt'ka) ale pozbawione charakteru i nie wywołujące emocji u kierownika. Sorry za OT lecz porównanie wydaje się być nadzwyczaj trafne 8)

Tak więc czekamy do 2013r - mam nadzieję że nie dłużej, bo wizja przelotu nad 0.5wyspem i z powrotem jest kusząca :wink:

jeśli jesteś zadowolony z EDGE 07 - to NIE ZMIENIAJ GO
to BARDZO udany model

...kurcze pióro, motyla noga noo jestem zadowolony i widzę że będzie to szmatka która będzie ze mną na dłużej czy jej się to podoba czy nie :)
Ostatnio zmieniony 06 lip 2009, 15:25 przez lukdh, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bigfoot gt
Latawiec: czerwony
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post06 lip 2009, 12:50

te porównania samochodwe chyba sąśrednio trafne Ziomek :)

Ziomek. pisze:
andrzejwodejszo pisze:dzięki - rozumiem, że z ozonem jak z Subaru imprezą ... :D im starsza tym lepsza :) Teraz to lanosy turbo. :) .

tak mówią Ci co nie widzieli nowej STI na żywo :idea:
a na pewno nią nie jeździli..

.ja też tak mówiłem ;)

pzdr

Awatar użytkownika
Misiow
Deska: Surf/Race/TT-Split/MTB
Latawiec: Ozone Reo-Edge-Manta/FS S3

Post06 lip 2009, 16:46

Ziomek. pisze:
Misiow pisze:
uuuuhahahaha , dobre ;-) .. a jakie "resume" no no "pozazdrościć" chłopakom "pesymy "., up & down be cool and easy man niekoniecznie trzeba sie zachowywać jak typical sales rep. ever... - no replay needed ...
Ale do rzeczy : zwykłem się dzielić poglądami wiec to nieśmiało czynie ;-) however ;-) .. konwersacji! - no replay needed
...please nie słuchajcie gawędziarzy...

..zwłaszcza sypiących "ponglish'em" jak z rękawa :idea: :lol:

1. sprytnie wyciąłeś w/w z mojej wypowiedzi ale mogłeś się lepiej postarać bo przy okazji trochę zmanipulowałeś kontekst ... no chyba ze o to ci chodziło.

2. apropos Ponglish'a to takie czasy tylko nie wszyscy nadążają ... innymi słowy ucz się języków chłopaku i jak jest napisane : "No replay needed " wtedy np po prostu nie odpowiadasz! :lol:

Ziomek. pisze:przez chwilę myślałem że piszesz serio
ale jak doczytałem że edge rx MA windę "jak z procy"
to upewniłem się że nie lada żartowniś z Ciebie :lol:

jako że czytelnicy nie zawsze łapią kiedy żartujesz a kiedy nie ;-) wiec tym razem potwierdzę głównie dla Ciebie żeby nie było więcej wątpliwości : iż ja pisze SERIO i tylko to czego jestem pewien lub testowałem NAPRAWDĘ !!! w przeciwieństwie do innych ... :lol:

Ziomek. pisze:jak napisałeś o Twoim poziomie pływania
więcej zrozumiałem
TEN latawiec MOŻE Tobie wystarczać :idea:
jednak jeśli zacząłbyś się zabierać za COŚ więcej
to edge zacznie Cię BARDZO :idea: ograniczać
i jeśli tak kochasz Ozony koniecznie - to kieruj swe myśli w kierunku SPorta :idea:

napisałem lakonicznie o moim poziomie pływania bo to nie jest przedmiotem dyskusji tutaj ale zapewniam cie że wiem co się robi z Latawcem :lol: "tak przynajmniej mówią na mieście ";-) a skromnym być jest miło, czego i tobie (widząc tylko po postach) mogę życzyć :lol: .. oczywiście opanowałem tricki na pewno nie nie na twoim "książkowym" wręcz pewnie poziomie jako że to nie mój "zawód" ;-), kite traktuje wyłącznie tylko jako przyjemność (choć czasami jak dla większości przeszkadza mi w pracy kiedy wieje ;-). Podejrzewam że latam na b. podobnym poziomie do (zgaduje) min 90 % zaglądających tutaj osób i tylko przypomnę że właśnie głównie dla nich pisałem moje spostrzeżenia!

Wybacz mi małą dygresję ale muszę to przypomnieć gdyż wydaje mi się iż wielu byłych/aktualnych PRO Riderów czy ludzi po prostu czerpiących profit z tego sportu to umyka w tym również tobie :naughty: że:
" Jeśli czerpiesz profit (pol. czerpiesz korzyści ;-) to będzie ci bardzo trudno być obiektywnym - wiesz to nie wystarczy tylko napisać że jesteś !!! wiec energię lepiej spożytkować gdzie indziej... no chyba że nie ma gdzie to problem .... ale oczywiście każdy post to odsłona i reklama za free itd wiec rozumiem doskonale że jest spore parcie. Nie chcę się wymądrzać z zakresu "kultury sprzedaży" ale in General nie napierdziela się na szeroko rozumiana konkurencje bo to się obraca przeciwko tobie zawsze nawet jakby była najgorsza bo dzięki niej istniejesz he he ...
dla jasności powiem iż w swoich postach obrzydzasz większości ludziom ich kity bo są niezgodne z twoimi potrzebami ... a tu nikt nie ma monopolu na rację wiec ostrożnie kolego.

Ziomek. pisze:co do "BYŁYCH" dystrybutorów Ozona - JAKI rozmiar potrzebujesz i na kiedy??? :lol:
leżą u mnie 3 szt 2009 - ale nawet nie chce mi sie już na nich pływać :idea:
mam zdjęcia wrzucać?

szukam 7m do mojego quivera i myślalem czywiście o Edge RX ale jeśli masz Sport 09 to ja bardzo chętnie. W tym rozmiarze to nie ma wielkiego znaczenia dla mnie wiec dawaj tu fotki i oczywiście zaskocz mnie najlepiej "sell-out" ceną :lol: bo wiesz skoro zalega ;-)...

a w ogóle to nic przeciwko aby nam wszystkim extra wiało i nie zawsze w oczy ....:wink:

PZPR :wink:
Misiow
niepoprawny pasjonat obieżyświat :wave2:
od czterech lat na Wodzie, Lądzie, Śniegu
Driven by KiteSports :OK:

Awatar użytkownika
rolnik

Post06 lip 2009, 19:02

Sory za pftop ale nie napisales Misiow jakiejs przygodowki podoba mi sie twoj ¨ponglish¨ ciezko teraz o dobra ksiazke jak nie wieje na wakacjach :wink:

Awatar użytkownika
Misiow

Post06 lip 2009, 21:00

rolnik pisze:Sory za pftop ale nie napisales Misiow jakiejs przygodowki podoba mi sie twoj ¨ponglish¨ ciezko teraz o dobra ksiazke jak nie wieje na wakacjach :wink:

hehe dobre respect man 4U :clap: thx, radocha duża że ktoś to czyta...
co prawda mi tu całkiem dobrze płacą i niestety nie mogę dorabiać na boku zgodnie z kontraktem ale kto wie... jak tak dalej będzie wiało to mnie wyleją :wink: " i wtedy coś skrobnę np żeby było też na kolejne RX.... :wink: bo z "bezrobotniaka" to raczej na nie nie wyrobię.. chociaż tutaj to ponad 1000 EUR/mies. :lol: wiec może by od biedy styknęło jakby do tego jeszcze "CM 'em " (Crisis Management)" modnym tak ostatnio podeprzeć to .... tak czy inaczej pomyśle :wink:

------------------------------------------------------
a w ogóle to nic przeciwko aby nam wszystkim extra wiało i nie zawsze w oczy ....:wink:

Misiow
Driven by KiteSports :thumb:

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post08 lip 2009, 18:54

na jakikolwiek mój argument
i cokolwiek napisane o czymkolwiek
możesz napisać "że nie jestem obiektywny"

nie zapominaj tylko że pływam koło 9ciu miesięcy w roku non stop :idea:
i moim głównym celem jest PRZYJEMNOŚĆ Z PŁYWANIA
gdybym jej nie miał - uwierz mi nie dałbym rady ciągnąć Szkoły na wysokim poziomie :idea:
przez tyle lat i tyle miesięcy w roku
..wielu próbowało :idea:
ale to nie mięsny ani monopolowy :wink:

kończąc wątek - NIGDY nie pływałem na NICZYM bo "ktoś mi kazał" :idea:
tak się składa że mam ten luksus pływania na tym - co pasuje mi najbardziej :idea:
i jak w 2007 pływałem na Ozone - to wszytsko było git
a jak teraz w 2009 PIERWSZY SEZON :idea: :idea: pływam na WAroo :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
i "śmiem" coś złego napisać o Ozonach etc - to wielkie halo jest ?
ŚLEDŹ UWAŻNIE FORUM :idea:

pzdr

GURU 10.5
Latawiec: OZONE EDGE, C4, CATALYST
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie:

Post10 lip 2009, 12:13

Misiow pisze:szukam 7m do mojego quivera i myślalem czywiście o Edge RX :

..kilka filmików z jazdy na Edge RX i Sport+

...:<a class="wpGallery" href="http://kiteguru.pl/?p=1450#more-1450" target="_blank">KLIK</a>

Awatar użytkownika
Misiow

Post10 lip 2009, 17:46

Ziomek. pisze:na jakikolwiek mój argument
i cokolwiek napisane o czymkolwiek
możesz napisać "że nie jestem obiektywny"

moja uwaga dotyczyła oczywiście tylko twoich recenzji wszelkiego sprzętu kitesurfingowego i np oceny poziomu szkół kitesurfingowych czy organizowanych przez twoja szkołe wyjazdów itp , tj głównie rzeczy które sprzedajesz! (usługę, produkt) - mialem nadzieje że to zrozumiałes ale jeśli wprowadziłem kogos w bład to I'am very sorry !

Ziomek. pisze:nie zapominaj tylko że pływam koło 9ciu miesięcy w roku non stop :idea:

no to teraz dałeś czadu ! uważaj bo jak ktoś bedzię upierdliwy to ci zaglądnie w statystyki wiatrowe i wtedy klops ...ale na pierwszy rzut oka to oczywiście taki wpis wygląda bardzo dobrze.

Ziomek. pisze:i moim głównym celem jest PRZYJEMNOŚĆ Z PŁYWANIA
gdybym jej nie miał - uwierz mi nie dałbym rady ciągnąć Szkoły na wysokim poziomie :idea:
przez tyle lat i tyle miesięcy w roku
..wielu próbowało :idea:
ale to nie mięsny ani monopolowy :wink:

dla mnie to tylko dość nieskromne wmontowanie reklamy twojej szkoły i twojej osoby w ten post bo jest okazja! - widze ze to dosc popularny w twoich wypowiedziach sposob podpierania się w tematach bo pozwala dodatkowo promowac wlasna marke w zasadzie to nic zlego do momentu jak ktoś tego nie wylapie że jest tego zbyt dużo...

oczywiscie żeby było jasne to ja nie powiedziałem że twój business jest łatwy a tym bardziej nie porównuje go do innych działalności np zwiazanych z " monopolowym" czy "mięsnym " który tak czy inaczej bardzo szanuje i nie uważam wcale za banalny tym bardziej ze po raz kolejny mogłeś poprostu komuś sprawdzić przykrość ..itd wiec sorry ale uważam iż lepiej skupiać się bardziej na kąkretnym temacie o porównania dobierać starannie.

Ziomek. pisze:kończąc wątek - NIGDY nie pływałem na NICZYM bo "ktoś mi kazał" :idea:
tak się składa że mam ten luksus pływania na tym - co pasuje mi najbardziej :idea:

ja również mam komfort pływania absolutnie na tym co chce!, nikt mi nic nie kaze! testuje różne Latawki poprostu dla samego siebie, a potem wybieram co mi pasuje i kupuje (podejrzewam że podobnie zreszta jak inni na tym forum ). Wiec nie bardzo nadążam za tym co chciałeś wyrazic przez w/w. No chyba że piszesz to odnośnie innego faktu o którym pisałem poprzednio iż PRO- raiderzy jeżdżą na sprzęcie swoich sponsorów to jedyne mogę ci napisać iż jest to np wyszczególnione rownież w kontraktach o czym zapewne doskonale wiesz.
Poprostu tak sie sklada że mi Ozone pasuje a tegoroczny RX jest dla mnie hitem i to tyle konczac już ten wątek.

Ziomek. pisze:....i jak w 2007 pływałem na Ozone - to wszytsko było git
a jak teraz w 2009 PIERWSZY SEZON :idea: :idea: pływam na WAroo :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
i "śmiem" coś złego napisać o Ozonach etc - to wielkie halo jest ?
ŚLEDŹ UWAŻNIE FORUM :idea:

pzdr

kończąc napisze tylko że ty sam masz tu kilka tysiecy wpisow wiec wertowanie 'forum" pod tym kątem co robiłeś w 2007 itd jest dość słabe dla mnie .... ja pisze odnośnie tego co tu widzę w tym wątku i to tyle.

jeśli byłem zbyt kąkretny przez co pewnie wiało nuda to oczywiście przepraszam vsjech ...

mam nadzieje do miłego nastepnego w innych postach ...

------------------------------------------------------

Misiow
Driven by KiteSports OK :thumb:

Awatar użytkownika
rolnik

Post11 lip 2009, 10:32

Chyba dostalem innego RX albo Ziomek pomylil kitey .Wczoraj krotka sesyjka na nowej 7 .Musze ochlonac i na spokojnie to zweryfikowac bo po tej dyskusji az nie wierze .Pierwsze wrazenie TO JEST TO CO OCZEKIWALEM OD OZONA NA TEN ROK . Nieprzecietny hangtime szybkosc i ta lekkosc na barze .
Swoja droga wielkie dzieki dla dystrybutora Ozone Polska za dostarczenie kitea az tutaj
:wink: i podziwiam za spokoj przy rozmowach z francuzami :lol:

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post12 lip 2009, 20:23

rolnik pisze:. Nieprzecietny hangtime szybkosc i ta lekkosc na barze .

jestem PRZEKONANY że to ty pomyliłeś kajty :lol:

Misiow - jesli jestes zadowolony z Twojego Edga 09
to gratuluję
faktycznie do wożenia się ten kite jest w miarę ok
choć nawet do wożenia - Edge 07 był dużo lepszy :idea:

pzdr

Wróć do „Recenzje & Opinie”