Mazury

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
marmalloki

Post29 maja 2009, 21:40

Witam wszystkich którzy pływają na zamkniętych akwenach wodnych. Też chciałbym spróbować swoich sił w tym fantastycznym sporcie. Mieszkam 50 metrów od jeziora. Warunki wiatrowe sa tu bardzo dobre. Prawie co 3 lata organizowane tu są zawody surfingowe. A moje pytanie przmi jaki latawiec i jaka deska sa najleprze na jezioro. Ważę 90 kg a wzrost 183cm. Proszę o pomoc.

konrado5000

Post29 maja 2009, 22:10

augusrad pisze:
Red pisze:Pieczarki i Nowe Guty - kierunki od WSW do N - najrówniej z W,
Strzelce - Kierunki od N do S - najrówniej z E - jedyna mi znana miejscówka na mazurach na ten kierunek,
Radzieje na j.Dobskim - S i lekkie odkręty, ale na Strzelcach równiej przy tym kierunku, a najrówniej - Suchy Róg na Śniardwach.

Jutro jedyny słuszny kierunek to Strzelce, ale ze względu na piknik w Piszu frekwencja pewnie zerowa.

Dziekować dobry czlowieku, a Ty się wybierasz na Strzelce albo ktoś się wybiera może ? Ja tam musze wreszcie wystartować z wody i okazja dobra bo swojego nowego Rebela będę trymował i sprawdzał jak się różni od C-szpeja ;-)

Radek

Siemano ja może jutro się wybiore na Strzelce jak ktoś jeszcze będzie, bo jestem początkujący i jak coś to sie asekuracja przyda ;D Jak ktoś będzie jechał to niech da znać na kf albo na kom 505 500 887 ;)

Awatar użytkownika
peg
Deska: C.L.A.S.H
Latawiec: EVO, Rebel, Vegas
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post29 maja 2009, 22:14

marmalloki pisze:Witam wszystkich którzy pływają na zamkniętych akwenach wodnych. Też chciałbym spróbować swoich sił w tym fantastycznym sporcie. Mieszkam 50 metrów od jeziora. Warunki wiatrowe sa tu bardzo dobre. Prawie co 3 lata organizowane tu są zawody surfingowe. A moje pytanie przmi jaki latawiec i jaka deska sa najleprze na jezioro. Ważę 90 kg a wzrost 183cm. Proszę o pomoc.

spróbuj prześledzić temat "pierwsze kroki". Przy Twoich parametrach powinieneś celować w latawiec typu bow około 12 mertów + deska około 135 cm. Pozdrowienia!

ps - ja mam nadzieję jutro być na strzelcach i mam nadzieję, że na 9m :D
Ostatnio zmieniony 29 maja 2009, 23:04 przez peg, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
maniek33
Kontaktowanie:

Post29 maja 2009, 22:37

jak ja byma się z wami wybrał, sprzęt stoi trzeba by poużywać a tu inne zajęcia :( Red oszczędzaj 9m
pozdrawiam ekipę z mazur

Awatar użytkownika
augusrad
Deska: Nobile XTR 13, Nobile T5 13
Latawiec: C4 13m,11m, Rebel 9m
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post30 maja 2009, 09:22

konrado5000 pisze:
augusrad pisze:
Red pisze:Pieczarki i Nowe Guty - kierunki od WSW do N - najrówniej z W,
Strzelce - Kierunki od N do S - najrówniej z E - jedyna mi znana miejscówka na mazurach na ten kierunek,
Radzieje na j.Dobskim - S i lekkie odkręty, ale na Strzelcach równiej przy tym kierunku, a najrówniej - Suchy Róg na Śniardwach.

Jutro jedyny słuszny kierunek to Strzelce, ale ze względu na piknik w Piszu frekwencja pewnie zerowa.

Dziekować dobry czlowieku, a Ty się wybierasz na Strzelce albo ktoś się wybiera może ? Ja tam musze wreszcie wystartować z wody i okazja dobra bo swojego nowego Rebela będę trymował i sprawdzał jak się różni od C-szpeja ;-)

Radek

Siemano ja może jutro się wybiore na Strzelce jak ktoś jeszcze będzie, bo jestem początkujący i jak coś to sie asekuracja przyda ;D Jak ktoś będzie jechał to niech da znać na kf albo na kom 505 500 887 ;)

Ja się wybieram gdzieś około 11 powinienem tam być więc zadzwonię jak będę jechał

Radek

peg a Ty będziesz ? miałeś wczoraj dojechać do Pitera do Harszu i ni widu ni słychu a wróciłem stamtąd dzisiaj o 2 rano do domu i solą mnie załatwili ... ;-)

evolutionVIII
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Kontaktowanie:

Post30 maja 2009, 10:08

Ja od 12-ej powinienem być w Piszu, jeżeli warunki będą tam nie sprzyjające wpadam na Strzelce.

Awatar użytkownika
peg
Deska: C.L.A.S.H
Latawiec: EVO, Rebel, Vegas
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post30 maja 2009, 10:09

jadę zaraz. najpierw Pisz a później Strzelce. w razie czego walcie na kom ;) pozdrowienia!

Awatar użytkownika
Red
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post30 maja 2009, 11:42

Wybieram się na Strzelce przed 16.00 bo ma wtedy przywiać na 9m, a jak będzie słabiej to ewentualnie mogę coś podpowiedzieć chętnym.

Awatar użytkownika
augusrad
Deska: Nobile XTR 13, Nobile T5 13
Latawiec: C4 13m,11m, Rebel 9m
Kontaktowanie:

Post30 maja 2009, 17:45

Terminator dziękować za krótkie ale treściwe lekcje na wodzie.
No nie udało się dzisiaj pojechać na desce ale nie poddaję jak będa warunki jutro będę dalej męczył ... ;-)

Widziałem Reda i pewnie pega na Strzelcach plaże dalej, szkoda że przestało wiać bo miałem kamerę i chciałem was pokręcić coby w domu później poanalizować co i jak ;-)

Do jutra.

Radek

Awatar użytkownika
Nozze
Deska: nobile
Latawiec: ozone edge/best waroo/
Kontaktowanie:

Post30 maja 2009, 19:38

Dzisiaj była godzinka dobrego czadu.
Jutro jak się utrzyma to Strzelce 14,15:00

Awatar użytkownika
Red
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post30 maja 2009, 19:41

Pływanko całkiem niezłe, co prawda jak dowaliło to na 15m nie było komfortowo ale dzięki za pożyczenie latawca Michał.
Jakby jeszcze nie zdechło przed burzą to miałem ochotę polatać na 9m, a tu zero w porywach do nic i koniec na dzisiaj.

Awatar użytkownika
bartesso
Kontaktowanie:

Post30 maja 2009, 20:34

siemianówka całkiem zawiodła, jak tylko napompowałem latawiec zebrała sie ulewa, burza i po burzy wiało 2knt

Awatar użytkownika
prodegior
Deska: nobilka nhp
Latawiec: edge/wainman
Dostał piwko: 1 raz

Post30 maja 2009, 20:56

dzieki RED za akcje asekuracyjna ;) wiecej nie wypływam na głębokie :)

Maniek

Post31 maja 2009, 17:15

Witam ponownie, cóż w sobotę wiele się niedziało na tym całym pikniku w Piszu.. jakiś gość się odwarzył i chwała mu za to bo ładnie pocisnoł, niebył jednak sam w stanie wrócić z drugiej strony rosia :(
W niedzielę jeszcze gorzej, ale za to jakiś super uprzejmy gostek się trafił i parę rzeczy mogłem się dowiedzieć (np że 7m latawiec który mam zamówiony ciężko będzie w tych warunkach rozbujać- waże 67kg) ale nietrace nadzieji. Pozdrawiam jeżeli to któryś z was (bemowo piskie) i dzięki.

evolutionVIII
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Kontaktowanie:

Post31 maja 2009, 21:30

Maniek pisze:Witam ponownie, cóż w sobotę wiele się niedziało na tym całym pikniku w Piszu.. jakiś gość się odwarzył i chwała mu za to bo ładnie pocisnoł, niebył jednak sam w stanie wrócić z drugiej strony rosia :(
W niedzielę jeszcze gorzej, ale za to jakiś super uprzejmy gostek się trafił i parę rzeczy mogłem się dowiedzieć (np że 7m latawiec który mam zamówiony ciężko będzie w tych warunkach rozbujać- waże 67kg) ale nietrace nadzieji. Pozdrawiam jeżeli to któryś z was (bemowo piskie) i dzięki.

Ciekawe kogo tam wyniosło :wink:
Zucha i Bronix jeszcze raz ogromne dzięki za zwiezienie mnie z tego "sztywnego pala Azji"
pozdrawiam

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”