Naish Thorn 2008 na poczatek

Forum dla początkujących
Awatar użytkownika
pakulas
Kontaktowanie:

Post23 sie 2008, 02:16

Czesc, bylem ostatnio w El Gounie i nauczylem sie latac ;) W sumie ok 8 godz. z instruktorem.
Po powrocie zakupilem deche Naish Thorn 2008, którą polecil mi moj dobry znajomy, mowiac ze poradze sobie bez problemu... Waze 68 do 74 kg, deska- 131,40.
Jak myslicie, poradze sobie czy nie? Ogolnie jestem ambitny, mam instruktora snowboardu i plywam na windsurfingu 7 sezonow, nauka kite'a przyszla mi bardzo szybko ( po 3 godzinach z latawcem na ladzie wyszedlem na wode i w sumie od razu wyczulem latawiec i zaczalem plywac w lewo i w prawo bez problemow- skokow sie nie uczylem,procz skokow na ladzie). Aha i jaki latawiec polecacie na poczatek?

Phenomen79_PL
Kontaktowanie:

Post23 sie 2008, 02:30

Poradzisz sobie na luzie, waze podbnie nie jestem instruktorem snowbordu, troche plwyalem na zaglach troche na nartach a radze sobie na Slingshot misfit 126 :) pierwsze slizgi na niej. wlasnie ucze sie ostrzyc mam waroo 11 2008 i musze powiedziec ze bardzo przyjemny latawiec chodz troche stresuje mnie w nim lishowanie. ale wedlug tematow to i tak nienajgorszy system :). Dodam ze niekorzystalem z kursu a z porady znajomych.
Jednak dodam ze szukam deski slabowiatrowej a ta kupilem od razu jako docelowa :)

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post23 sie 2008, 12:22

na początek THORN nie jest najlepszą deską :idea:
trudno by był - skoro z przeznacenia jest deską "na koniec" :idea:

czyli twardym, radykalnym , nienajlżejszym, trudnym i niekomfortowym modelem do ostrego freestyle na powerze dla zaawansowanych na płąską wodę..

czy dasz radę - jasne
ale choćby i wśród ofert Naisha są dużo lepsze deski na początek i dla średniozaawansowanych..

podrawiam

Awatar użytkownika
pakulas
Kontaktowanie:

Post23 sie 2008, 12:53

dzieki za odpowiedz. Moj znajomy jest instruktorem kite'a i powiedzial mi zebym bral thorna, bo bede chcial po sezonie wymieniac na twardsza deche. Znam sie z nim w sumie kilka dobrych lat- razem jezdzimy w gory, w zasadzie mamy taka sama koordynacje (jak on cos robi to i ja i na odwrot). Niewiem jak to jest za bardzo z tymi dechami ale chyba niema az tak wielkiej roznicy w plywaniu miedzy decha naish sol 2008 a naish thorn 2008? czy jest? aha i jeszcze pytanko. czy jesli wzialem thorna tzn ze bede mogl plywac tylko po plaskiej wodzie komfortowo? Czy te roznice miedzy tymi dechami sa az tak duze?

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post23 sie 2008, 13:04

różnice SĄ :idea:
gdyby nie było - nie robili by kilku modeli
do różnych zastosowań i poziomów zaawansowania..
tylko jeden .."uniwersalny" :wink:

podobnie rowerami, autami, komputerami..

pozdro

Awatar użytkownika
pakulas
Kontaktowanie:

Post23 sie 2008, 13:07

a jesli chodzi o wagę deski to jak sie ma sol do thorna? Ktos moze wie?

Awatar użytkownika
don Komorro
Latawiec: ss fuel
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post23 sie 2008, 13:56

Ziomek. pisze: na płąską wodę..

nie zgadzam sie! na fali jest o niebo lepiej niż na płaskiej... :twisted:

maski
Latawiec: sligshot FUEL, RPM
Kontaktowanie:

Post23 sie 2008, 15:18

pakulas pisze:a jesli chodzi o wagę deski to jak sie ma sol do thorna? Ktos moze wie?

sol jest minimalnie lzejszy

kofly pisze:

to zalezy na jakiej fali :) ale generalnie thorn bardzo dobrze prowadzi sie na zafalowanej wodzie, czopie , pieknie trzyma krawedz przy wiekszych przedosciach majac przy tym niezly pop
na plaskiej wodzie to wszystko idzie dobrze :)

kiedys, dawno, dawno temu wszystkie dechy jak beton i dla poczatkujacych i profi i dalo sie jednak troche lat minelo i konstrukcje desek zmienily sie znacznie . jezeli masz parcie na power i frisajl to docelowo thorn bedzie ok, jezeli raczej frirajd to raczej sol bedzie lepszy

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post24 sie 2008, 11:13

kofly pisze:

nie zgadzam się, nie jest :lol:

Wróć do „Pierwsze Kroki”