w kórym miejscu miała podpiętego leasha?
pozdrawiam
gregot pisze:Podpieta byla do koleczka (chicken loop dawno odpiety i bar puszczony) i dopiero jak ja zlapalem (za nogi) uruchomil sie system, dobrze ze wogole zadzialal bo bysmy na skalach sie niezle poharatali![]()
Wada techniczna?
Maslak pisze:Napiszcie troszke o samym latawcu bo jak na razie widze ze tylko sprawa baru sie przewija!!! Jest lepszy od poprzednika czy nie??
Maslak pisze:Napiszcie troszke o samym latawcu bo jak na razie widze ze tylko sprawa baru sie przewija!!! Jest lepszy od poprzednika czy nie??
infidelity pisze:Z własnego doświadczenia z barem best'a 2006, który ma osr tylko przy linkach sterujących: leash do nich przypięty w momencie liszowania powoduje piękne loopy, konkretne pierdyknięcie o wodę/ziemię i turbo makaron z linek. O ponownym złożeniu się na wodzie nie ma mowy, trzeba wyjść i spędzić 'trochę' czasu na rozplątywaniu.
peg pisze:infidelity pisze:Z własnego doświadczenia z barem best'a 2006, który ma osr tylko przy linkach sterujących: leash do nich przypięty w momencie liszowania powoduje piękne loopy, konkretne pierdyknięcie o wodę/ziemię i turbo makaron z linek. O ponownym złożeniu się na wodzie nie ma mowy, trzeba wyjść i spędzić 'trochę' czasu na rozplątywaniu.
o tym już wspomniałem w swojej odpowiedzi. sęk w tym, że mimo tych minusów żyjesz i nie toniesz. podpinając lisz do czikena może się zdarzyć, że latawiec wyliszowany spada na krawędź natarcia i ciągnie Cie mocno z wiatrem i nie masz szans zrobić absolutnie nic poza przecięciem lisza (użyciem QR) lub utonięciem - co wolisz jako początkujący? rozplątywać linki czy utonąć?
ALOHA!!
peg pisze:mam ten bar - teoretycznie podpinając do LAND latawiec nie powinien wpadać w loopy a po wylądowaniu ustawić się "na plecach" z krawędzią natarcia do wiatru lub "na brzuchu z krawędzią w stronę wiatru czyli ok. Natomiast linki także mogą się poplątać i złożenie się w wodzie także może być nie wykonalne.
Nie wiem jednak jak to się zachowa w praktyce.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości