Ceny latawców

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
Indian
Latawiec: Cabrinha
Kontaktowanie:

Post23 wrz 2007, 00:20

Witam wszystkich i na wstepie informuje ze nie mam kasy jak lodu, ale mimo wszystko preferuje zakup nowych latwców na gwarancji, nie jara mnie ze moge ten sam latawiec kupić po paru miesiącach za 1/3ceny, dobrze ze jest taki rynek ale w wiekszosci urzywane latawce w opisie sa tylko 3-4razy na wodzie i w idealnym stanie to jakaś paranoja kto sprzedaje swój ukochany sprzęt po 3-4razach na wodzie :naughty: Powodzenia w zakupach :mrgreen:

Awatar użytkownika
kukems
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 2 razy

Post23 wrz 2007, 09:18

Czasami trzeba. Czasami już nie jest ukochany. Czasami chcesz mieć inny.

Awatar użytkownika
MassTurbo
Latawiec: North Rebel 14, Vegas 10
Kontaktowanie:

Post23 wrz 2007, 12:42

"Nawet mając kasy jak lodu..." mówiłem o hipotetycznej, przyszłościowej sytuacji - na razie ciężko walczę o swoje;)
3-4 razy popływać w sezonie to niestety czasem norma: jeśli masz swój business, w tygodniu działasz w firmie i możesz popływać tylko w weekendy, to może się okazać, że Twoją frekwencję na wodzie może uratować tylko jesienny wyjazd do Egiptu...
Przy takiej częstotliwości naprawdę szkoda kasy na "new stuff", bo godzina pływanie kosztuje Cię wtedy np. 600 pln;)
m

Awatar użytkownika
waldir
Deska: ZEEKO
Latawiec: ZEEKO Krush
Kontaktowanie:

Post23 wrz 2007, 13:27

Sprzęt nie musi być aż tak drogi, wystarczy kupić sprzęt mniej popularnych firm i tyle :idea: W tym sezonie zacząłem pływać, kupiłem od razu nowy latawiec i z założenia miał być tani bo na rozwalenie (nauke) jak przetrwa to też fajnie ;) Po nauce maiłem sobie kupić nowy na większym "wypasie" ;) Prawda jest taka że teraz dokupiłem sobie kolejny rozmiar z tej samej firmy bo jakość jest naprawde super (materiały na wszystkie latawce pochodzą i tak z tej samej firmy z chin ;) ) Latawiec przetrwał a co więcej wygląda tak samo jak latawiec moich kolegów z innych bardziej renomowanych firm takich na O czy na N :D Prawda jest taka że dobra baletnica i w klapkach zatańczy ;) Nieskromnie powiem że jestem zadowolony z postępów jakie poczyniłem w czasie jednego sezonu. I faktem jest ze dobrze skonstruowany i wykonany sprzęt bardzo przyspiesza nauke. Teraz dokupiłęm sobie na większe wiatry 8m2 bo szybko się okazało że niestety nie jestem w stanie obskoczyć wszystkich zakresów wiatrowych, choć 12m niesamowite ma zakresy ( na Rugen pływałem jak wiało 6-7) Nowa ósemka to dopiro zabawka ;) 2 tygodnie temu w sobote latałem na niej wysoko jak się nawet nie spodziewałem. Konkludując chcę powiedzieć że nie zawsze płacenie za popularną markę ma sens. Ma to swoją snobistyczną stronę bo niektórzy muszą mieć markę nad sobą i rynek wtórny jest większy ale namarkowym latawcu sprzedając go po sezonie tracisz tyle co płacisz za nowy latawiec mniej znanej firmy ot co :wink:
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2007, 09:37 przez waldir, łącznie zmieniany 1 raz.

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post23 wrz 2007, 14:39

waldir pisze:materiały na wszystkie latawce pochodzą i tak z tej samej firmy z chin ;) )

...nie jest to prawda :idea:

pozdrawiam

Awatar użytkownika
waldir
Deska: ZEEKO
Latawiec: ZEEKO Krush
Kontaktowanie:

Post24 wrz 2007, 09:34

Ziomek. pisze:
waldir pisze:materiały na wszystkie latawce pochodzą i tak z tej samej firmy z chin ;) )

...nie jest to prawda :idea:

pozdrawiam

A jaka jest? Fakt może przesadziłem bo chiny duuuuuże i firm może być więcej ale to wciąż podobne pieniądze czy to na takiego czy innego latawca będzie materiał ;)

Wróć do „Forum Główne”