Trzydniówka ???? na Dziećkowicach

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post18 sie 2007, 18:29

dajcie znac czy Turawa czy Rzeczyce, o ktorej, co i gdzie... nie znam tych rejonow wiec podczepie sie za kims chetnie

Awatar użytkownika
Marcin78
Kontaktowanie:

Post18 sie 2007, 19:43

Ja tez podczepie sie chetnie pod kogos :D

Najlepiej jak by ktos jechał z krk i mozna by sie pod niego podlaczyc

Moze byc osobiscie jako pasazer lub pojade swoim autem za kims

Dajcie cynk co i jak

Awatar użytkownika
wieloryb
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post18 sie 2007, 20:55

Witam Szanowną brać kite'ową ze Śląska i nie tylko!
Jako nowy chcę wzmocnić Wasze zacne szeregi bo wiem ,że to wspaniały sport ,który jednoczy fajnych ludzi.
Jestem świeży i dużo nauki jeszcze przedemną.

Odnośnie spotu w Rzeczycach.
Ostanio tam byłem i jest to dosyć fajna miejscówka z szeroką ,piaszczystą plażą bez jakichkolwiek wałów kamieni itp.-bardzo przyjazna.
Na pewno bezpieczniej niż na Dziećkach, ale to już kwestia indywidualnego wyboru i wiadomo kierunku wiatru.
Jutro rano będę chciał się tam wybrać także jak ktoś ma problem jak się tam dostać to chętnie poprowadzę. Będę jechał z Katowic

Awatar użytkownika
robinm
Deska: Nobile, North
Latawiec: Nemesis, Bandit
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post19 sie 2007, 07:06

Guru i co z tym wiatrem :?: (w szklanej kuli) bo ja coś widzę, ale bardziej na północ Pogoria, Poraj itp.
Na wszelki wypadek dojazd do Rzeczyc (wersja dla zamiejscowych :D ):
1. autostradą A4 na Wrocław jedziecie za Gliwice do zjazdu na Pyskowice-Kędzierzyn w (po prawej widoczne jezioro Pławniowice).
2. Jedziecie drogą na Pyskowice (jakieś 2-3km) po przejechaniu torów kolejowych skręcacie w pierwszą drogę w prawo - kierunek Kleszczów
3. Jedziecie cały czas tą drogą (jakieś 3km) do znaku zakazu wjazdu (droga do Kleszczowa jest w remoncie)
4. Skręcacie w lewo (drogowskaz na Rzeczyce) i cały czas prosto, droga zrobi się z asfaltowej brukowana.

a) Wersja na kierunek wiatru E, NE
5. Skręcacie w pierwszą drogę w lewo do lasu i docieracie nad jezioro, miejsca ile dusza zapragnie.

b) Wersja na kierunek wiatru W i NW
5. po ok 1km dojedziecie do rozwidlenia - w prawo można pod wiadukt kolejowy- ale jedziecie dalej prosto i już po jakiś 300-400m możecie skręcić w lewo w drogę polną na plaże.
Ostatnio zmieniony 19 sie 2007, 15:16 przez robinm, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post19 sie 2007, 09:47

.. i jak.. jedzie ktos do tych Rzeczyc? czy juz wszyscy wybyli :)
chyba ze Pogoria? Jak co to tel. 606 95 33 01

GURU 10.5
Latawiec: OZONE EDGE, C4, CATALYST
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie:

Post20 sie 2007, 14:36

szed pisze:.. i jak.. jedzie ktos do tych Rzeczyc? czy juz wszyscy wybyli :)
chyba ze Pogoria? Jak co to tel. 606 95 33 01

potem jak się zebraliście , przejechalem na "waszą" plażę [ super wypas- piaseczek ,trawka :roll: :wink: , duzo miejsca do startu] i..........popływałem jeszcze 1,5 godz. non stop :lol: ,przy idealnie równym wietrze :shock: .

super miejsce na E ,NE,SE :lol:

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post20 sie 2007, 14:49

GURU 10.5 pisze:potem jak się zebraliście , przejechalem na "waszą" plażę [ super wypas- piaseczek ,trawka :roll: :wink: , duzo miejsca do startu] i..........popływałem jeszcze 1,5 godz. non stop :lol: ,przy idealnie równym wietrze :shock: .

:idea: Marek,
takiego miejsca nie ma na Pogori :!:
W ktorym miejscu dokladnie byles?
Ale faktycznie chyba pozno popoludniu cos w koncu konkretnego tam zawialo. Jak ja bylem to robilem testy nawet z deska windsufingowa :).. po czym powiedzialem do swojej dziewczyny, ze jak jeszcze kiedys mi wpadnie do glowy jechac z kitem na Pogorie to ma mnie odrazu kopnac w dupe..

Awatar użytkownika
robinm
Deska: Nobile, North
Latawiec: Nemesis, Bandit
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post20 sie 2007, 14:52

Guru Ty to masz szczęście :D Poskakałeś też, czy tylko jazda jak wcześniej?

GURU 10.5
Kontaktowanie:

Post20 sie 2007, 14:57

szed pisze:
GURU 10.5 pisze:potem jak się zebraliście , przejechalem na "waszą" plażę [ super wypas- piaseczek ,trawka :roll: :wink: , duzo miejsca do startu] i..........popływałem jeszcze 1,5 godz. non stop :lol: ,przy idealnie równym wietrze :shock: .

Ale faktycznie chyba pozno popoludniu cos w koncu konkretnego tam zawialo. Jak ja bylem to robilem testy nawet z deska windsufingowa :).. po czym powiedzialem do swojej dziewczyny, ze jak jeszcze kiedys mi wpadnie do glowy jechac z kitem na Pogorie to ma mnie odrazu kopnac w dupe..

ok. pomyłka :roll: byliśmy na Dzierżnie i widzialem w powietrzu kite podobny do Twojego i myslałem ,że to Ty z Maslakiem :idea:

tak czy inaczej , świetne miejsce na "East" , tak równy wiatr spotkałem tylko na Neuhitlersee i Zatoce .
Ostatnio zmieniony 20 sie 2007, 15:01 przez GURU 10.5, łącznie zmieniany 1 raz.

GURU 10.5
Kontaktowanie:

Post20 sie 2007, 15:00

robinm pisze:Guru Ty to masz szczęście :D Poskakałeś też, czy tylko jazda jak wcześniej?

przez ponad godzinę można było pochipać :lol:

Awatar użytkownika
wieloryb
Kontaktowanie:

Post20 sie 2007, 15:13

GURU 10.5 pisze:
szed pisze:

ok. pomyłka :roll: byliśmy na Dzierżnie i widzialem w powietrzu kite podobny do Twojego i myslałem ,że to Ty z Maslakiem :idea:

tak czy inaczej , świetne miejsce na "East" , tak równy wiatr spotkałem tylko na Neuhitlersee i Zatoce .

To my razem z Maślakiem byliśmy nad Dzierżnem po wschodniej stronie.
Miejscówka jest cool .
Pomimo tego że jest tam wał betonowy to jest on dużo dalej od brzegu niż na Dziećkach (brzeg piaszczysty potem bardzo szeroki pas trawy ). Widzieliśmy Was jak pływaliście naprzeciwko :)

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post20 sie 2007, 15:14

GURU 10.5 pisze:przez ponad godzinę można było pochipać :lol:

.. no to super.. ja tak wlasnie zawsze myslalem obserwujac na google earth uksztaltowanie terenu, ze tam jest niezla miejscowka na te kierunki wiatru, o ktorych wspomniales. Nie wiedzialem tylko jak jest z woda i czy moczenie sie tam nie jest przypadkiem niebezpieczne dla zdrowia i zycia :)

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post20 sie 2007, 15:18

wieloryb pisze:To my razem z Maślakiem byliśmy nad Dzierżnem po wschodniej stronie. Miejscówka jest cool . Pomimo tego że jest tam wał betonowy to jest on dużo dalej od brzegu niż na Dziećkach (brzeg piaszczysty potem bardzo szeroki pas trawy ). Widzieliśmy Was jak pływaliście naprzeciwko :)

... a co Wy robiliscie na wschodniej stronie przy wietrze E ???

Awatar użytkownika
wieloryb
Kontaktowanie:

Post20 sie 2007, 15:34

szed pisze:
wieloryb pisze:To my razem z Maślakiem byliśmy nad Dzierżnem po wschodniej stronie. Miejscówka jest cool . Pomimo tego że jest tam wał betonowy to jest on dużo dalej od brzegu niż na Dziećkach (brzeg piaszczysty potem bardzo szeroki pas trawy ). Widzieliśmy Was jak pływaliście naprzeciwko :)

AHHH! Chyba źle się wysłowiłem :D
Byliśmy po zachodniej stronie przy wietrze E.

Awatar użytkownika
Maslak
Dostał piwko: 2 razy

Post21 sie 2007, 10:46

wieloryb pisze:
szed pisze:

AHHH! Chyba źle się wysłowiłem :D
Byliśmy po zachodniej stronie przy wietrze E.

Wialo idealnie do brzegu:) woda troszke syf ale da rade:) Deska crazyfly 145x48 byla w uzyciu i to chyba najlepsza deska jaka mialem w zyciu na nogach:) Bravo Tomek za trafny wybor:)

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”