Pierwsze koty za płoty!!!

Forum dla początkujących
yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post14 cze 2007, 13:56

:D :D :D nie traktuję tego, jako reprymendy :D:D:D , to była taka luźna aluzyjka :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

...ale przyznasz, że temat zrobił sie takim małym vademecum wiedzy o kajcie??? Dużo w nim Waszych cennych uwag , porad i krytyki.
Myślę, że każdy początkujący powinien go prześledzić od początku, wtedy nie będzie pojawiało się wiele niepotrzebnych pytań-śmieci, typu "Jak...", "Czy..." itp...

Heeej!!!

:clap: :clap: :clap:

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post14 cze 2007, 14:42

yanosik pisze::D :D :D nie traktuję tego, jako reprymendy :D:D:D , to była taka luźna aluzyjka :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

...ale przyznasz, że temat zrobił sie takim małym vademecum wiedzy o kajcie??? Dużo w nim Waszych cennych uwag , porad i krytyki.
Myślę, że każdy początkujący powinien go prześledzić od początku, wtedy nie będzie pojawiało się wiele niepotrzebnych pytań-śmieci, typu "Jak...", "Czy..." itp...

Heeej!!!

pytania sa potrzebne ale nie w stylu - po co człowiek oddycha?
Jak sie na forum loguje to zanim się coś napisze to wypadało by poczytać poszukać odpowiedzi (w końu nie ten ktoś sie pierwszy raz loguje) a nie od razu na pąłe pytac o rzeczy, które sa w co drugim topicu.
Czasami wystarczy wpisac 2 słowa z pytania i wyskakuje 14-20 stron odpowiedzi na zadane pytanie - tylko ciężko jest użyć guzika, lepiej się wyręczać i zadręczać.

I fakt - topic jest fajny.

yanosik
Kontaktowanie:

Post16 lip 2007, 14:34

...no i nauki ciąg dalszy!!!

Łeba CowBAY - 15 lipca

Coś się zaczyna dziać, panowie :) !!!
Wiało 15-20 knt. Wyjąłem mój PsychoII 7m i postanowiłem, że będę dalej próbował pierwszych startów z wody. Dwie godziny "ćwiczeń" i nic (oczywiście 20 % z tego to ćwiczenie "aktywne", a reszta to podchodzenie w górę)!!! Jak mnie katapultowało, tak mnie katapultuje, albo wjeżdżam deską pod wodę, albo jak już udaje mi się wyjść na powierzchnię, to robię "rogala" w tył i jebs :shock:
Powoli jednak coś zaczynam chwytać, ale to jeszcze jakby nie TO !!!
I nadal się tak męczę i męczę :( , ale wiem, że wytrwałość doprowadzi mnie do celu :thumbsup: Po dwóch godzinach przejmuje mnie Airman i bierze pod swe skrzydła!!!
Dowiaduję się, co robię nie tak i dalej próby "pod okiem".
No i pojawia się światełko w tunelu :) "Nie zapieraj się nogami, bo cię wykatapultuje!!! Wychodź na przykurczonych nogach, a potem podciągnięcie!!!" - woła Airman. Kilka prób i...o dziwo! zaczyna coś wychodzić!!!
Po pół godziny Andrzej musi się oddalić na jakiś czas, więc dalej sam ćwiczę. I znowu, jakby mnie kto gumowym młotkiem w łeb, rogaliki, przytopienia i różne inne akrobacje :)
Po godzinie Ticzer wraca i przystępuje do obróbki żółtodzioba.
"Jeszcze raz, Yanosik, patrz, jak to sie robi!!!" (Chętnie dodałby pewnie: "Yanosik, jełopie, ile można nad tobą stać w tej toni i przypatrywać się tym twoim wypocinom???!!!" - ale tego nie mówi, bo jest profi)
Pokazuje mi jeszcze raz, drugi i trzeci. W tym czasie ja staram sie to sobie zakodować w moim tępym łbie i poukładać do kupki
:think: :shifty:
Przystępuję do kolejnych prób. Wyjście z wody coś zaczyna przypominać, ale za szybko podnoszę dupę i mnie przytapia, albo wyskakuję w przestworza (o czym mi Ticzer przypomina), więc próbuję dalej: wyjście z wody - jadę - i wyprost...i kawałeczek "ślizgu" i stop :(
...ale już i tak jestem zadowolony, bo przyjmuję pozycję wyprostowaną i troche jadę!!! Pozostaje mi tylko wyzbyć sie tego głupiego nawyku przyciągania baru, odpuszczenie przedniej nogi, no i zgranie tego z pracą latawcem :shock: , czyli następny kroczek :)
Wiatr słabnie!!!
Przesiadam się na PsychoIII 10m Airmana i jeszcze kilka prób, z tego niektóre przyzwoicie udane (wg mnie oczywiście), ale już padam powoli na pysk, więc Ticzer zarządza fajrant, a sam idzie jeszcze pośmigać, jednak wiatr słabnie tak, że trudno ostrzyć bez push&pump :), więc i on kończy zabawę.
I tak mi minął drugi dzień nauki kite'a :):):)

Co by nie mówić, i tak jestem zadowolony :):):) Po , w sumie, 5 godzinach szkolenia nie myślałem, że osiągnę taki progres. Myślałem, że z "pińć" dni będę się męczył, zanim pojawią się pierwsze symptomy prawdziwego startu z wody :shock:

Pozdrawiam wszystkich patrzących z brzegu na kajciarzy, mówiących : "Oooo, jakie to łatwe :)!!!"

Heeej!!!

P.S. ...a dziś jestem spieczony na twarzy jak Indianin, aż czuję gorączkę :(:(:(
Poza tym, od "spacerów" pod wiatr z kite'm, bolą mnie mięśnie pośladków, udowe, łydki i stopy, że aż nie mogę chodzić :| :| :| !!!...ale warto było :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: !!!

airman
Deska: FLYBOARDS
Latawiec: FLYSURFER
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post18 lip 2007, 16:56

:D :!:

yanosik
Kontaktowanie:

Post30 lip 2007, 14:23

:( Niestety, póki co, mimo iż było trochę dni z fajnym wiatrem, nie miałem okazji dalszej nauki :( Obiecałem, po prostu mojemu synkowi i mamie spędzenie z nimi każdego wolnego dnia lipca, czego notabene nie żałuję :D :thumbsup:
...ale mimo wszystko nie omieszkałem zaznać uroku kontaktu z wodą, którą dała mi własnoręcznie wykonana deska skimboardowa :D:D:D
Na bezwietrzne dni i na jeziora, mówię wam, zabawa przednia!!! :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
...a poza tym myślę, że i w kite'owaniu wiele mi to pomoże, bo i kite i skim jest tak samo równoważnym sportem, a 20 upadków na dupę na skimie doprowadziło mnie w końcu do dość dobrej wprawy i w miarę dobrego utrzymania równowagi, by uzyskiwać nawet kilkunastometrowe ślizgi na skimie :D:D:D

...a tak na marginesie, to jeszcze ze dwa lata temu mówiłem mojej lubej, że w góry to pojadę zawsze i wszędzie, a nad morze NIE (!!!), bo tam nie ma nic ciekawego do roboty, oprócz podziwiania naturalnych pagórków opalających się tam dziewczyn :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A teraz nie mogę się doczekać następnego wypadu nad morze!!! :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Hmmmm, jak to się w życiu zmienia :):):) !!!

Awatar użytkownika
kowal
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post30 lip 2007, 22:03

jak mozesz to wrzuc fote twojego skima co? pochwal sie koledze co splodziles!! :D i jak plywa w porównaniu do chińczyka
pozdrawiam

Awatar użytkownika
zgred
Kontaktowanie:

Post31 lip 2007, 08:47

kowal pisze:jak mozesz to wrzuc fote twojego skima co? pochwal sie koledze co splodziles!! :D i jak plywa w porównaniu do chińczyka
pozdrawiam

ano właśnie też żem ciekaw tego pływającego cacka - pochwal się :)

yanosik
Kontaktowanie:

Post31 lip 2007, 10:41

...a najśmieszniejsze jest to, że chciałem cały proces wykonywania skima uwiecznić na fotkach, a nie zrobiłem nawet jednej, madafaka :evil:

...ale coś pstryknę, to wkleję w topic!!!
Jednak cudów się nie spodziewajcie, bo nawet grafy żadnej nie zrobiłem, gdyż chciałem zrobić skima jak najszybciej i pływać!!!! Kształt ma wypasisty, jak skimy z Pakalolo, ale widać, że to sklejka!!
Szczałem, jak w sobotę pływałem na plaży w Wiciach, koło Jarosławca i szły dwa dziadki. I jeden mi się pyta:
-Panie, a na ty zwykłyj desce to popłynie???? :shock:
A ja na to:
-I to jeszcze jak !!!!
-To może do Szwecji zapłynąć!!!
-No, jak się dobrze rozpędzę :)

A potem wracali z powrotem i znów do mnie:
-Panie, a my mamy takie blaty od stołów, bydom dobre??
A ja na to:
-Panie, blaty od stołów są najlepsze!!!

Szczałem ze śmiechu, bo dziadki były naprawdę zajefajni!!

Awatar użytkownika
zgred
Kontaktowanie:

Post31 lip 2007, 11:17

yanosik pisze:a najśmieszniejsze jest to, że chciałem cały proces wykonywania skima uwiecznić na fotkach, a nie zrobiłem nawet jednej, madafaka :evil:

a ja tez mam zawsze takie plany jak cos robie a potem ręce brudne nie chce się aparatu wziąć, albo się zapomina po prostu :)

taki los - wrzucaj bez grafy czy z grafa chetnie zobacze :)

yanosik
Kontaktowanie:

Post04 sie 2007, 12:04

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

KOWAL, ZGRED ... co wy na to??? :D
Obrazek

...i robią sie następne, bo trochę poeksperymentuję z rozmiarami i kształtami :D

...a według prognoz, to na następne dni pozostanie mi tylko skimowanie, bo na wiaterek się nie zanosi, ale... :snooty:
Ostatnio zmieniony 05 mar 2011, 23:16 przez yanosik, łącznie zmieniany 1 raz.

Zed
Deska: Nobile NhP
Latawiec: Best Nemesis
Lokalizacja: Jestem z Wrocka, bo temu cholernemu bocianowi nie chcialo sie leciec na Hawaje... Nie cierpie drobiu
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post06 sie 2007, 16:10

przylej na te deseczki glowe boba marleya a rozejdą sie jak swieze buleczki ;p

yanosik
Kontaktowanie:

Post06 sie 2007, 16:17

Będą grafy, będą!!! :D

...na następnych deseczkach!!!

yanosik
Kontaktowanie:

Post18 sie 2007, 11:42

Kowal, Zgred - ...i co wy na to ???? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Obrazek
Obrazek

...a to jeszcze nie wszystko :) jeszcze jakieś palemki i logos "Yanosik" :clap: :clap: :clap:
Ostatnio zmieniony 05 mar 2011, 23:17 przez yanosik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kowal
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post18 sie 2007, 13:17

hehe brawo widze ze robota idzie pelną parą i widze nawet ze deseczki na tailu mają cos na ksztalt dupeczki hehe mam nadzieje ze znajde czas i wpadne na twoja miejscówke tymczasem jade na Helll na tydz i mam nadzieje ze skima nie bede potrzebowal
pozdrawiam i do szybkiego zoo

Awatar użytkownika
p4w3l
Deska: Naish Custom Global 2011

Post18 sie 2007, 14:06

a czy to aby nie za ciężkie? taka skleja? poka jak sie ślizgasz na tym ...

Wróć do „Pierwsze Kroki”