WIENIEC OD KITESURFINGOWCÓW DLA RAFAŁA!!!

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Blesso
Dostał piwko: 1 raz

Post18 lip 2007, 15:05

Rolnik ! - Akurat w tej kwestii "na luz" nie dam !
Bo mowimy tu nie o pieniadzach tylko o pamieci po tragicznie zmarlym koledze ktorym mogl byc kazdy z NAS!

Bo nie jest problemem WPLACIC a potem "robcie co chcecie wg uznania" a mnie to juz nic nie obchodzi bo ja "sumienie mam czyste- zaplacilem"

Jesli juz zebralismy tak wysoka kwote - zrobmy z nia cos co upamietni Rafala lepiej niz wieniec!

Pomyslow jest wiele ale jakos np nikt nie wyskoczyl z propozycja ze to on opracuje merytorycznie tresc strony dot. bezpieczenstwa - a tylu tu fachowcow.

Tumiwisizm przemawia przez Ciebie/Was ;)

I po drugie - kolega Koło jest w tej kwestii skarbnikiem i NIE OBARCZAJMY go odpowiedzialnoscia za decyzje w sprawie rozdysponowania pieniedzy ale tez swietnie byloby gdyby decyzja wyszla od nas!

Blesso
PS
Domyslam sie ze kazda inna "operacja finansowa" oprocz "wienca" bedzie trudniejsza do zrealizowania i obarczona wieksza odpowiedzialnoscia-nie mowiac juz o nakladzie pracy/czasu -wiec -kto sie podejmie zadania i jakie ono bedzie ?
PS2
Jesli cos trwalego to ...gdzie ?
Jesli nie miejsce gdzie zginal Rafal (ktore notabene byla by to najlepsza lokalizacja) - to moze cos na plw helskim?
Krzyz w Rewie tez jest przeciez symbolem.

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post18 lip 2007, 15:18

Blesso pisze:....Bo nie jest problemem WPLACIC a potem "robcie co chcecie wg uznania" a mnie to juz nic nie obchodzi bo ja "sumienie mam czyste- zaplacilem" ..

..nie bede tego nawet komentowal.. Nie zrozumiales najwyrazniej o co mi chodzilo w tej wypowiedzi..
Wg mnie pomysl z czyms 'stalym' na pomniku jest bardzo trafiony. I chodzi o to aby zrobic cos prosto, szybko i wyraziscie..., a ze stronami www, folderami itp rzeczami mozemy sie rownie dobrze bujac do zimy, a na koniec nic z tego nie wyjdzie..
Kwestia bezpieczenstwa na stronach np. szkolek, forach czy w ksiazkach i czasopismach to juz zupelnie inny temat i tak czy owak powinna byc traktowana obszerniej i powazniej. Pytanie tylko czy np. szkolka bedzie tak chetnie opowiadala o tym ze na kajcie mozna sie dosc latwo zabic. Marketingowo nie jest to zbyt dobre podejscie jak mniemam. Zreszta latwo to sprawdzic pytajac swiezych kajterow czy slyszeli np. ze szkolki o tym wypadku... ps. pewnie dolalem teraz oliwy do pieca ale.. trudno..

__kater__
Postawił piwka: 6 razy

Post18 lip 2007, 15:21

Blesso przestał byś już walić smuty bo tego sie czytać nie da...

zostaw to tym, którzy Go znali...

jak ci nie będzie odpowiadać ich decyzja to z chęcią przeleje na twoje konto twój cenny wkład ale już nic nie pisz....

yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post18 lip 2007, 15:26

Powoli cała ta dyskusja zaczyna być żenująca :oops: :oops: :oops:

Panowie - trochę spokoju i powagi :naughty:

Blesso

Post18 lip 2007, 15:34

Kater - zaproponowales cos konstruktywnego w tym temacie ?
Jesli dla Ciebie wplata pieniedzy dla rodziny jest upamietnieniem zmarlego - i jest wiecej osob tak myslacych jak ty - nie ma sprawy - wiekszosc ma racje

Ja tam wole dac cos od siebie oprocz 5 zl. Chociazby pomysl

Szed - przeciez nie pislem tego zdania "do Ciebie"

Zenujace Yanosik jest to - ze prawie wszyscy maja gdzies to co jest najwazniejsze

I ostatnia rzecz ....

Tablica wysokosc 2m -szerokosc 60-70cm -granit- kosztuje w Jastrzebiu okolo 600zl -do tego litery ( jedna okolo 13-15zl)

__kater__
Postawił piwka: 6 razy

Post18 lip 2007, 15:36

anfenger pisze:Dupowato jest ,że to my z Kołem będziemy zbierać joby za to co zrobimy z kasą , bo obojętnie co zrobimy z" taką ilością "to znajdzie się ktoś , kto i tak nie poskąpi krytyki .

To jest Wasza inicjatywa i to co zrobicie ponad zakup wieńca jest Waszą decyzją. Liczę na Wasz zdrowy rozsądek...

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post18 lip 2007, 15:41

.. to ja proponuje mimo powagi sytuacji wbic na luzik.., a pomyslow pare dobrych w bolach sie zrodzilo, tak ze spoko :)

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post18 lip 2007, 17:41

blesso
zostaw to tym, którzy Go znali

A jesli uwazasz ze to nie wystarczy wszystko przed toba.Napewno cie wesprzemy :hand:

Blesso

Post18 lip 2007, 17:54

Malbork - ul Baltycka -zaklad kamieniarski

Plyta granitowa 180-200cm wys ; szerokosc 70-80cm ; grubosc 5cm

Koszt okolo 1000zl + 4zl za znak grawerowany
Termin oczekiwania 3-4 tyg
Dowoz do 60km gratis

We wrzesniu jestem na Helu - bez problemu moge przyjechac - pomoc w dowozie plyty na miejsce oraz zamontowac ja.
Przedplate juz moge wykonac( bez zajakniecia)

Co potrzeba ?
Rozeznania terenu (zgoda na postawienie plyty)
I pomocy przy montowaniu plyty

Blesso

Awatar użytkownika
kolo
Deska: nobile, North (wave)
Latawiec: Cabrinha SB5-10m

Post18 lip 2007, 17:55

Witam wszystkich.. Na moje konto wpłaciliście 1806zl + 10zł dziś od kolesia, daje nam to kwotę 1816zł. Za wieniec zapłaciliśmy 400zł, za znicze 61,80zł.. Czyli pozostało 1354,20zł. Dziś po pogrzebie Rafała spotkaliśmy sie z Joanną(żoną Rafała) i ustaliliśmy, że pozostała kasa zostanie przeznaczona na kamień z informacją o tym, że zginął tu Rafał- kitesurfingowiec lub coś w tym stylu.. Joanna zaprojektuje ta informacje i zostanie ona umieszczona na tym kamieniu- tablicy, pomniku. ONZO wziął pozostałe pieniądze i zajmie się załatwieniem tablicy u kamieniarza oraz wmurowaniu jej w miejscu tragicznej śmierci Rafała.. Zwracam się do wszystkich o ucięcie spekulacji co zrobimy z pozostałą kasą.. Będzie tablica i tyle..Asia sama wybierze tekst i PANOWIE PROSZĘ USZANUJMY TO!!

Awatar użytkownika
Marcin78
Kontaktowanie:

Post18 lip 2007, 17:58

:clap:Super pomysł :clap:

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post18 lip 2007, 18:05

ekstra!!! Jak bedziecie potrzebowac pomocy przy projektowaniu to jestem do dyspozycji do konca przyszlego tyg.

Awatar użytkownika
Mariusz33
Kontaktowanie:

Post18 lip 2007, 19:30

Bardzo dobry pomysł :clap:

ps.

Rolnik jak możesz to zablokuj ten post, wystarczy juz pomysłów.

Awatar użytkownika
anfenger

Post18 lip 2007, 19:42

Właśnie , decyzja zapadła , Admin zablokuj ten post ! Jeszcze raz serdeczne dzięki dla wszystkich ,którzy uczestniczyli w tej akcji , pozdrowienia i prośba do wszystkich kajciarzy o rozsądek i ostrożność na spotach :!:

Blesso

Post18 lip 2007, 20:03

Warto bylo ................

Blesso

Wróć do „Forum Główne”