Niebezpieczne Leash'e

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post29 cze 2007, 19:45

A odnośnie tematu to uważam, że może powinna zapiąć do piątej linki, ale w jej przypadku raczej nie o to chodzi. Wydaje mi się, ze to po prostu wyjatkowy przypadek, żę tak się wpięło, ale aż dziwne, że żaden z konstruktorów tego nie przewidział.

morlov
Kontaktowanie:

Post30 cze 2007, 00:59

A moze przewidzial i dlatego zrobili wpiecie 5tej linki na gorze chicken loopa a nie przy koncu :?

grzechu
Kontaktowanie:

Post30 cze 2007, 09:43

morlov pisze:A moze przewidzial i dlatego zrobili wpiecie 5tej linki na gorze chicken loopa a nie przy koncu :?

Hej, no wlasnie dlatego, że punkt mocowania piątej jest wyżej nie wykluczone, że też może się tak zaczepić. Probuje zrozumieć skąd ta pewność, że nie?

morlov
Kontaktowanie:

Post30 cze 2007, 09:47

bo w momencie kiedy jestes unhooked po prostu nie ma o co sie zaczepic. a pewnosci nigdy nie ma... wypadki sie zdarzaja

marafa

Post30 cze 2007, 18:14

ja miałem niemiła przygode z recoonem 2 (czy jakoś tak sie to nazywa) przy cabri. leash zaczepił mi sie o kulke od linek nosnych i jak pociagnołem za zrywke to linki nie odjechały dostatecznie daleko zeby kite zttracił moc tylkozaczoł własnie robic wiele niekontrolowanych zaczy łacznie z podnoszeniem sie z wody i jazda dalej zanim to odhaczyłem i zeby został na jednej lince to byłem juz niebezpiecznie blisko lądu.

po tym juz nigdy w latawcach z systemem bezpieczenistwa w którym linki nosne odskakują zostawiajac kite tylko na kierunkowych nie przypinam leasha powyzej ani w okolicy tej zrywki bo wole jakoś nie powtarzac tej przygody

Wróć do „Forum Główne”