Przeszukałem conieco forum ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania.
Mam nadzieję, że ktoś uczynny rozwieje moje wątpliwości..
Mam zamiar w najbliższym czasie kupić sobie latawiec do poskakania i landboardingu. Na snowboardzie radzę sobie całkiem nieźle a z racji, że w Anglii śniegu nie ma, pomyślałem, że mogłaby być to całkiem niezła alternatywa. Jednak tak jak pisałem chciałbym najpierw oswoić się z latawcem, zrobić kilka małych skoków i nauczyć się go kontrolować. Mam 23 lata i ważę 75kg. Nie szukam latawca który pomoże mi przeskoczyć trzy domy, nie potrzebuję go również jako środka transportu do Tesco drogą powietrzną

Paralotniami zajmę się prawdopodobnie w przyszłym roku

Otóż potrzebuję latawiec który po prostu będzie odgrywał swoją rolę i przede wszystkim będzie przewidywalny. Mam mały problem z kolanami i nie chciałbym ich dobić...
Sprawdziłem wiatry w mojej okolicy i wygląda na to, że kształtują się one w okolicach 2-3 w skali Beauforta. Mam zamiar wydać maksymalnie 100 funtów czyli około 550zł na sam latawiec. Proszę, poradźcie mi co mógłbym wybrać i w jakim rozmiarze.
P.S. Czy są jacyś latający rodacy przebywający w UK na forum? Szukam zarówno fanów latawców jak i paralotniarzy.