Water take off

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Kusy
Deska: FLYRADICAL / RACE
Latawiec: FLYSURFER
Dostał piwko: 10 razy
Kontaktowanie:

Post18 kwie 2007, 16:51

witam. , Jak sprawuje sie Pulse jeżeli wyląduje na wodzie?( czy w ogóle jest mozliwe zeby woda nalała mu sie do komór) -jeśli tak, to co robic?

patron
Postawił piwka: 6 razy
Kontaktowanie:

Post18 kwie 2007, 17:38

jeśli wyląduje na wodzie, to nic sie nie dzieje. czeka aż go ponownie wystartujesz i nie ma problemu.
Jeśli chcesz mu koniecznie nalac wody do komór, to albo wiaderkiem ;) albo jak lezy na wodzie na krawędzi natarcia musisz pójść pod wiatr.
Jesli nie nalejesz wyjątkowo dużo wody (ponad 50-100l => w zależności od siły wiatru) to wystarczy go odwrócić na krawędź spływu i wystartować.
Jeśli nabrałeś na tyle dużo wody, to możesz wspomóc się zaciagajac depower lub w ogóle ciągnąc za środkowe linki (trzymajac obie taśmy depowera w ręku).
Jako że latawce Flysurfera mają na tipach na krawędzi spływu otwory odpływowe - woda spłynie tam i wyleje się nimi na zewnątrz. Dalej już normalnie startujesz. Resztki wody odpływają jak już latawiec jest w powietrzu. Po chwili w górze jest już suchy i nie ma śladu po zamoczeniu.

Tak wiec, jeszcze raz mówię, nie ma problemu ;)

pozdrawiam,
Patryk

lehó

Post18 kwie 2007, 17:41

Jest to możliwe (ostano nabrał tyle egipskiej wody, że musiałem wynieść topielca na plażę i reanimować).
Tu jest link jak to robć:

http://www.flysurfer.com/Gallery/v/vide ... n.avi.html

http://www.flysurfer.com/Gallery/v/vide ... 2.avi.html

patron
Kontaktowanie:

Post18 kwie 2007, 17:44

dokładnie tak to się dzieje ;)

Dodam jeszcze ze sytuacja z nabraniem wody praktycznie tylko na płytkiej wodzie moze mieć miejsce. Na głębokiej po prostu nei masz jak isć pod wiatr :P

Kusy
Kontaktowanie:

Post18 kwie 2007, 21:06

Dzieki , bo juz sie martwiłem ze jak złapie wody to nie odda :P mozna go porównac pod tym względem do twin skinów?

patron
Kontaktowanie:

Post18 kwie 2007, 21:08

Nigdy nie miałem w ręku twinskinów, więc nie mogę porównać.
A na jakiej zasadzie tam to działa?

Kusy
Kontaktowanie:

Post18 kwie 2007, 21:42

Nie maja typowych wlotów powietrza - z tyłu masz zamki - rozpinasz latawka łapie w siebie powietrze ...zamykasz. opływ powietrza masz najlepszy ze wszystkich kajtów. szczerze niewiele o nich wiem , wiec nie bede pisał, bo narobie błędów :P

http://www.peterlynnkiteboarding.com/

wiecej szczegółów na ten temat.......^

Wróć do „Recenzje & Opinie”