Blokada pisania postów przez gości?

Kitesurfing i wszystko z nim związane.

Czy jesteś za "zablokowaniem" możliwości pisania postów przez gości?

TAK
33
85%
NIE
6
15%

Liczba głosów: 39

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post18 maja 2004, 17:52

W związku z poniższymi reakcjami Adminów, wnoszę o zablokowanie możliwości pisania postów przez tzw. "gości"
ZAŁĄCZAM ANKIETĘ

Ewentualnie zróbmy coś na zasadzie kącika zapytań na różne tematy, w któym mogą pisać goście i stali użytkownicy.
Natomiast główne części forum: "Forum główne, Giełda, Sprzęt, Spoty, Recenzje, Snowkite" niech będą dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

:arrow:

"Michał, Peter, Piotrek, Miszcz, Marcinias, Yo!, itp. zdecydujcie się proszę w końcu na jedną nazwę użytkownika" Wnioskuje, ze mozemy bez problemu stwierdzic, ze to ta sama osoba."

Admin

"W ostatnim czasie coraz częściej pojawiają się wypowiedzi anonimowych użytkowników, często mające na celu antyreklamę lub przedstawienie w złym świetle innych użytkowników tego forum. Tego typu wypowiedzi, nie posiadające żadnej argumentacji powodują niepotrzebne spięcia, zakłócając dobrą atmosferę panującą na forum oraz harmonijne jego działanie. Nie mam nic przeciwko rzeczowej polemice popartej konkretnymi faktami, ale wiadomości jak ta znajdująca się powyżej, nie będą w przyszłości tolerowane. Tym bardziej że autorami tego typu postów są z reguły poważne, konkurujące ze sobą firmy.

Prosiłbym również o zaprzestanie odpowiadania na swoje własne posty używając różnych pseudonimów, gdyż niepotrzebnie prowadzi to do sztucznej dyskusji, która nie zawsze interesuje innych użytkowników forum, a często jest po prostu okazją do nieuczciwej kryptoreklamy.

Mam nadzieję że uniknie to potrzeby wprowadzania regulaminów, zakazów, stosowania banów i innych moim zdaniem zupełnie niepotrzebnych rzeczy .

Pablo "

crazyHorse

Awatar użytkownika
kamilKITE
Kontaktowanie:

Post18 maja 2004, 17:54

:clap: :clap: :clap:

Awatar użytkownika
swistak
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post18 maja 2004, 18:10

no i IP co za problem miec pare kont?

Awatar użytkownika
Neykon
Deska: z OBI
Latawiec: ze Składnicy Harcerskiej

Post18 maja 2004, 19:04

Qr... ja jestem nowy w kręgu Kiteforum i zaczynam powoli się gubić, już nie wiadomo która opinia jest słuszna a która nie. :!: :!: Ludzie do czego wy chcecie doprowadzić?
Będzie tak ze nikt z "fachowców" nie będzie dzielili się swoimi opiniami, ba chmara Gości zaraz oczerni ta wypowiedz przytajać czyjeś wypowiedzi wyssane z palca. Szkoda słów...

Jestem za ujawnieniem nr IP, choć wiem ze nie wiele to zmieni ale zawsze to coś.

Pozdr L

Awatar użytkownika
hase
Kontaktowanie:

Post18 maja 2004, 19:32

jestem za juz wczesniej mowilem o zablokowaniu "Gosici" i ujawnieniu IP

Pablo
Deska: Slingshot Dwarf Craft 3'6"
Latawiec: Slingshot SST 2017 6/8/10
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 62 razy
Kontaktowanie:

Post18 maja 2004, 19:48

Z punktu widzenia technicznego nie ma problemu, więc jeżeli myślicie że jest to najlepsze wyjście to tak zrobimy. Faktycznie Hase wspominałeś już o tym dość dawno :thumbsup: . Ja bym jednak pozostawił przynajmniej możliwość zadawania pytań przez 'gości' :idea:
Ostatnio zmieniony 18 maja 2004, 19:54 przez Pablo, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Max/Łódź
Deska: Naish Haze
Latawiec: Flysurfer Speed
Kontaktowanie:

Post18 maja 2004, 19:52

Mnie tam zaden z gosci nie zalazl za skore... ale fakt faktem, ze czasem niepotrzebny zamet sieja bedac anonimowym 8)

Awatar użytkownika
Naz-T
Kontaktowanie:

Post18 maja 2004, 20:18

Hmmm.... Wynik ankiety na razie druzgocząco jednoznaczny :P

Jak tak dalej pojdzie to Pablo bedzie 'musiał' poblokowac gości w ramach obowiązującego u nas i krajach unii systemu demokratycznego 8)

Pozdro

PS a da sie zrobic cos takiego ze np: z jednego IP bez konta na forum mozna zamiescic powiedzmy 3 posty a potem trzeba już sie zapisac?? To by bylo chyba logiczne nie :?: jak wracasz 4 raz to smialo mozna przypszczać ze wrócisz i 5ty raz Elson wszystkim...

Pablo
Deska: Slingshot Dwarf Craft 3'6"
Latawiec: Slingshot SST 2017 6/8/10
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 62 razy
Kontaktowanie:

Post18 maja 2004, 20:26

Naz-T pisze:PS a da sie zrobic cos takiego ze np: z jednego IP bez konta na forum mozna zamiescic powiedzmy 3 posty a potem trzeba już sie zapisac?? To by bylo chyba logiczne nie :?: jak wracasz 4 raz to smialo mozna przypszczać ze wrócisz i 5ty raz Elson wszystkim...

Moim zdaniem najlepsze wyjście :thumbsup: , tyle że najtrudniejsze do wykonania i niestety niemożliwe do zastosowania w stosunku do wszystkich 'gości' (dlaczego nie będę pisał 8) ).

racket

Post18 maja 2004, 20:41

Ludzie wyluzujcie, przeciez to nie ma sensu. Jezeli ktos chce prowadzic wojne na posty, ok jego sprawa, sam wydaje o sobie swiadectwo. A kazdy z nas ma prawo myslec o tym co chce. A tak na prawde wydaje mi sie to sprawa marginalna na tle calego forum.Na pewno jakies zmiany wypadaloby wprowadzic, np nowy link pranie brudow. albo cos innego. Ale blokowanie gosci to totalnie idiotyczny pomysl. Przeciez forum jest po to, zeby kazdy mogl wejsc, cos napisac i jezeli nie ma ochoty zrobic to anonimowo. A jezeli ktos wie kogo ma za adwersarza to czy nie prosciej wyjasnic sobie wszystkie niejasnosci osobiscie??
Jak komus sie cos na forum nie podoba to niech je oleje.
Free your mind

Awatar użytkownika
Maslav
Kontaktowanie:

Post18 maja 2004, 20:43

Pablo pisze: (dlaczego nie będę pisał 8) ).

Nie wszyscy bowiem posiadają stałe IP.

Awatar użytkownika
Naz-T
Kontaktowanie:

Post18 maja 2004, 21:11

Nie no wszystko fajnie ale gwarantuje ze za jakis czas na non-stopie beda na glownym forum posty typu "jaki sprzet dla poczatkujacego???" itp itd i to BEDZIE w pewnym momencie denerwujace... Chociaz to akurat da sie rozwiazac za pomoca odpowiedniego dzialu "poczatkujacy" i tam bylyby takie info typu szkolki, sprzet, o co cho w kajcie, itp itd..... natomiast mnie osobiscie denerwuja anonimowe posty. To nie jest polityka ani wprost ani gazetka szkolna tylko forum kajtowe. Po prostu niech kazdy sam sobie pomysli po co mialby kiedys pisac anonimowego posta i co mialoby w nim byc??? Chyba kazdy rozumie o co mi chodzi...

Wielkie Yo :!:

Awatar użytkownika
mareks
Kontaktowanie:

Post19 maja 2004, 09:58

Bałagan na forum powstaje nie przez fakt logowania się anonimowych "nowych" użytkowników forum, ale przez gości prowadzących wojnę na posty w celach komercyjnych. Jeżeli ogrananiczy się możliwość logowania anonimowego i ujawni IP. automatycznie na forum będą aktywnie działać ci ludzie których ten temat naprawdę interesuje z wykluczeniem działań j.w. To dobry pomysł działąający w interesie wszyskich forumowiczów

Awatar użytkownika
Adamski_Ustka
Kontaktowanie:

Post19 maja 2004, 10:34

Mi osobiście demokracja zawsze się kojarzyła z wolnym wyborem. Nie popieram wprowadzania zakazów, nakazów itp. Ale faktycznie poziom Forum istotnie się obniżył. :?

Gość

Post19 maja 2004, 17:13

hey.. easy,
czasem gosc nie ma czasu zalogowac. a prawdziwe intrygi i tak odbywaja sie nie na forach :wink:
ccat

Wróć do „Forum Główne”