Radsail ProII +bar z depowerem?

Buggy, Mountainboard, Powerkiting, Dirtsurfer i inne lądowe cuda.
Awatar użytkownika
JaFuzz
Kontaktowanie:

Post03 wrz 2006, 11:19

A powiedz, Matt czy na takim serwobarze jakiego wyżej foto zamieściłeś polata normalny latawiec bez depowera ?

Awatar użytkownika
Matt
Kontaktowanie:

Post03 wrz 2006, 12:29

JaFuzz pisze:A powiedz, Matt czy na takim serwobarze jakiego wyżej foto zamieściłeś polata normalny latawiec bez depowera ?

Jak najbardziej. Cały patent polega na tym, że zakręcając zaciągasz zarówno hamulec, jak i linkę nośną. Do zastosowania baru wymagany jest tylko w miarę przyzwoity wiatr.

Z powodzeniem stosuję to do Firebee i Splasha w różnych rozmiarach.

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post14 lis 2006, 13:06

A mi sie nasuwa taka myśl. Przyglądałem sie uździe we Frenzy oraz w latawcu Cold produkcji naszego kolegi. Jak by tak w Radsailsie zmodyfikować uzdę dodając dwa bloczki tak żeby po zaciągnięciu baru zmieniał sie kąt natarcia całego płata ?To by mogło być to. W sumie śniegu jeszcze nie ma wieć można by coś nieco pokombinować. Radsailsa 5m mam odpowiednie bloczki też wiecjak mi coś z tego wyjdzie to dam znać:)

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post14 lis 2006, 13:18

pogadaj z kolega RED na landkiting forum to CI powie co i jak. On zrobił depower do 7m radsailsa a ja sie przymierzam do tego samego tylko w 6 :)

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post14 lis 2006, 13:29

W sumie to sprawa nie jest jakoś bardzo skomplikowana. Nie pamiętam tylko w tej chwili jak tam jest w Radsailsie z rzędami linek ale jak wróce z roboty to zajrze do wora. Bar mogę zaadaptować od mojego FS-a. Zabawy będzie przy
trymowaniu i ustawianiu długości linek w uździe ale myśle że dam rade:)

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post14 lis 2006, 13:38

hehehe wiesz jak to się robi najszybciej?

Dowiązujesz linki do rzędów tak żeby sobei luźno zwisały startujesz latawiec bez linek na samej uprzęży i i zbierasz te zwisające sznurki w jeden punkt. a potem to juz tylko kosmetyka :)

Wróć do „Landkiting”