Kto z was uczyl sie w Rewie?

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
Falco
Kontaktowanie:

Post19 wrz 2003, 21:34

Chciałem sie dowiedziec...
:lol:

morlov
Kontaktowanie:

Post21 wrz 2003, 14:59

Ja, w zeszlym roku.... 8)

Awatar użytkownika
Falco
Kontaktowanie:

Post21 wrz 2003, 18:22

I co jak bylo jaki kurs wybrales??? po kolei? dla poczatkujacych, dla srednio zaawansowanych, dla zaawansowanych czy ten pakiet 15 godzin a potem kurs uzupelniajacy??? i co nauczyles sie trzymac na wodzie??? moi rodzice watpia ze ja 15 godzinach nie bede nawet umial wystartowac latawca... masz juz swoj sprzet??? JA ide do szkolki za rok.... :wink:

kruper 13
Kontaktowanie:

Post21 wrz 2003, 18:43

Uczylem sie w rewie ale nie w szkolce. Koledzy pomagali mi w nauce... Jesli nie chcesz niszczyc sprzetu lub gdy go nie masz to polecam szkolki ale znam sporo osob ktore uczyly sie tego sportu same... :wink:

morlov
Kontaktowanie:

Post21 wrz 2003, 22:02

rok temu w rewie nie bylo zadnej szkolki i uczylem sie sam, ale qba ma racje, lepeij isc do szkolki chociazby po to zeby nie dobic sprzetu. A latawcem bedziesz umial sie bawic po 3h kursu ;-)

Awatar użytkownika
Gierach
Kontaktowanie:

Post23 wrz 2003, 23:51

Ja się uczyłem w rewie i mogę śmiało powiedziec że to jest najlepsze miejsce do kajtowania na jakim pływałem, a pływłem tylko w rewie.

Oczywiście tu jest tez najlepsza szkółka na świecie - ALOHA

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post24 wrz 2003, 12:36

tak tak rewa to zdecydowanie najlepsza miejscoweczka w naszym pieknym kraju szczegolnie dla poczatkujacych. rodzicow mozesz zapewnic ze po calym kurse jak jestes w miare sprawny bedziesz juz smigal. jasli masz juz wlasnego kajta lub zamierzasz w najblizszym czasie kupic to jesli starczy ci zapalu mozesz wziac tylko kurs podstatwowy ewentualnie srednozaawansowany i probowac dalej samemu. posiedzisz troche na plazy uwaznie poobserwujesz popytasz i na wode. moim zdaniem podstawowy jest niezbedny szczegolnie jesli nie miales wczesniej do czynienia z latawcami czy typu delta czy szkolnymi komorowcami

mak

Post24 wrz 2003, 13:21

no wiec jak powiadaja doswiadczeni instruktorzy to jest tak: sprzet jest drogi, jego serwisowaie też. sterowanie latawcem jest latwe i szybko sie mozna nauczys, ale jezeli uczysz sie sam to: po pierwsze zabiera Ci to dwa razy wiecej czasu po drugie niszczysz swój własny sprzęt i po trzecie i najważniejsze możesz byś zagrozeniem dla otoczenia!!!! wiec polecam na pewno kurs, najlepiej wziąć od razu dwa poziomy. po takich 8h ( zależy od szkółki) jesteś w stanie ruszyć do boju sam nie stwarzając zagrożenia dla siebie i ludzi na około. a potem to już tylko im więcej spędzisz godzin na wodzie tym prędzej osiągniesz rezultaty! powodzenia! :)

Awatar użytkownika
Falco
Kontaktowanie:

Post24 wrz 2003, 14:34

Czekam na inne odpowiezi i opinie....

Awatar użytkownika
kamilKITE
Kontaktowanie:

Post08 paź 2003, 11:43

Ja tez uczylem sie w tym roku (2 tyg. temu). Niestety wiatr nie pozwolil mi ukonczyc nawet 1 stopnia a juz robilem body dragi....

Mam nadzieje ze uda sie w ten weekend. 11-12 X

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
kamilKITE
Kontaktowanie:

Post08 paź 2003, 11:43

Oczywiscie uczylem sie w Rewie gdzie jest super. sorrryyy

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post05 maja 2004, 12:40

smokie pisze:tak tak rewa to zdecydowanie najlepsza miejscoweczka w naszym pieknym kraju szczegolnie dla poczatkujacych. rodzicow mozesz zapewnic ze po calym kurse jak jestes w miare sprawny bedziesz juz smigal. jasli masz juz wlasnego kajta lub zamierzasz w najblizszym czasie kupic to jesli starczy ci zapalu mozesz wziac tylko kurs podstatwowy ewentualnie srednozaawansowany i probowac dalej samemu. posiedzisz troche na plazy uwaznie poobserwujesz popytasz i na wode. moim zdaniem podstawowy jest niezbedny szczegolnie jesli nie miales wczesniej do czynienia z latawcami czy typu delta czy szkolnymi komorowcami

Pozdrawiam Cię P.:)
ALE: nie tylko ja nie zgodzę się z Tobą ża Rewa jest najlepsza dla początkujących
Oczywiście z braku - laku szkoły jadą tam gdzie akurat jest dobry kierunek - tzn lepszy niż na półwyspie
(czyli około max 10 wyjazdów w sezonie)
A GŁĘBOKOŚĆ na Rewie NIE przeszkadza??
naszym kursantom jedank TAk..
POZDRO!

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post05 maja 2004, 12:43

Macias pisze:I co jak bylo jaki kurs wybrales??? po kolei? dla poczatkujacych, dla srednio zaawansowanych, dla zaawansowanych czy ten pakiet 15 godzin a potem kurs uzupelniajacy??? i co nauczyles sie trzymac na wodzie??? moi rodzice watpia ze ja 15 godzinach nie bede nawet umial wystartowac latawca... masz juz swoj sprzet??? JA ide do szkolki za rok.... :wink:

To przyjdź do NAS:)
Najlepiej Z RODZICAMI:)
Jak po 15 godz:) nie bedziesz umiał wystartować latawca lub popłynąć - zwrot kosztów:)

..nie zdarzyło się jeszcze:)

Awatar użytkownika
Dogy

Post09 maja 2004, 18:37

Witaj Macias,

Jeśli chcesz nauczyć się porządnie panować na kite'm i deską ucz się w Rewie.
Napewno jest to trudniejsze niż na półwyspie, ale jak się w Rewie nauczysz to wszędzie popływasz.
Jak nauczysz się na półwyspie na płaskiej płytkiej wodzie to będziesz musiał się od nowa uczyc na falce i bez dna.
Na Rewce uczą dziewczyny z Alohy i Mariusz Guru.
Obie szkólki są b.dobre - Guru daje tylko indywidualne lekcje.

Pozdr

K

wojtas

Post10 maja 2004, 10:48

po 6 dniach plywania na cyplu nauczylem sie skakac i robic graby

Wróć do „Forum Główne”