No muszę przyznać, że dużo nie brakowało, a uznałbym weekend za nieudany, bo deszcz, zimno, a wiatr w rzeczywistości taki sobie, ale jednak udało się coś wykombinować

Dzięki M4X za info.
Jak widać - ja testowałem nowo nabytego Titana 12,5 - naprawdę jak przywiała jakieś mocniejsze 3B to dało się poskakać i to nawet nieźle.
Potwierdziło się po raz kolejny, że Titan ma duży ciąg w górę i co równie ważne - opada się naprawdę spokojnie i powoli, co z jednej strony wpływa na bezpieczeństwo, z drugiej daje baaardzo przyjemny hang time
Testowaliśmy również z Airmanem nowego Psycho2 i muszę przyznać, że jest to wyjątkowo dobrze zaprojektowany sprzęcik. Robiliśmy wszystko żeby nam przepadł, stracił kształt, zawinął się (łącznie z szybkim sprintem z wiatrem tak żeby wbiec pod kite'a i żeby znalazł się za plecami

), ale nie udało się

Jedyne co to lekko zawijały się rogi przy naprawdę dużym luzie na linkach. Ponieważ podczas tych prób wiało bardzo słabo (wiatr graniczny, na "oko" jakieś 6 węzłów) myślę, że przy "normalnym" wietrze tego kite'a nie da się zrzucić z nieba

Jest również szybszy od poprzednich konstrukcji i bardziej zwrotny. Tego, jak się z nim skacze za bardzo nie sprawdziliśmy bo już za słabo wiało
Czekam na weekend majowy - zapowiada się dobry wiatr co przy takim sprzęcie (o ile nie będzie wiało za mocno

) powinno dostarczyć masę wrażeń.