Oki tu kilka fotek z wypadu, niedlugo zrobie porzadnego update'a
www.paracontrol.pl to pojawi sie ich wiecej i beda rowniez filmiki
ekipa na postoju (ten dresiarz z prawej to nie wiem kto

)
poczatkowo byl taki wiatr:
i tyle fur:
pozniej sie rozwialo:
to i fur przybylo:
lechu i oxy pobiegli czym predzej pobawic sie na ladzie busterem 5.0m przy 20 wezlach

, jak sie to skonczylo zobaczycie niebawem na filmie
tymczasem kilka fot:
lechu jakto lechu - w rozkroku i w locie
a oxy jak to oxy - tez jump za jumpem:
Kristo mial male opory z wejsciem do wody
ale sie przemogl i smigal ostro:
no i ja tez sie oczywiscie troche pomoczylem:
wiecej wkrotce....
Aha zajechalismy od strony glownej plazy, pierwsza plaza po prawej - ogolnie spocik super, wyplycenie konkretne i odpowiednio daleko. Jak ktos ma ochote to przy tym wietrze moze wyplynac na srodek i ma wave

.
Trzeba uwazac bo wchodzac do wody po prawej stronie jakies 30m (?) od brzegu sa dwa wystajace z wody glazy, a blisko brzegu gdzieniegdzie tez potopione mniejsze, ale juz kawalek dalej jest pelen looz. Ogolnie miejscowka super

, wystarczajaco miejsca na latawki, spokojny start i ladowanie.
Z ciekawostek i techniczno - reklamowych

spraw - to smigalismy przy calym zakresie wiatrowym od ok 14-15 wezlow do prawie 30 (Kristo 90kg decha 128cm, ja 75kg decha 125) na jednym latawcu Venom II 13m. Rano koles smigal na c-shape 8m, potem pojawily sie bowy: Waroo 9m, shockwavy 12m - koles mial w pewnym momencie za duzo i zszedl, i cabrinki rowniez bow'y.
Dorzuce tu info na temat Venoma II - przezylem jakos leashowanie i sie pozbieralem oraz p******* krawedzia natarcia w wode na "bezgrunciu" i wyjatkowo latwo poszedl restart z wody.
wyplywalismy sie meeega dobrze, chcialem wykorzystac caly dzien, ale przed 18 nie starczylo mi juz sily i musialem zejsc, poza tym "plazowicze" juz grymasili
pozdrowka