Początkujący- zapytanie o wybór latawca.

Buggy, Mountainboard, Powerkiting, Dirtsurfer i inne lądowe cuda.
toudi
Kontaktowanie:

Post29 sie 2006, 15:41

Dobra :!:
Ja też, ja też.
Mam w tej chwili RADSAILSA PRO II odrobinę latanego 7,0 m2.
Ma nowe linki i manetki.
Gdybyś chciał go kupić, to dostaniesz go z gwarancją liczoną od dnia zakupu.
A jeśli jeszcze nie wiesz, to mogę go wysłać, żebyś się pobawił trochę. Jeśli nie będziesz zadowolony, to go odeślesz (i za kuriera zapłacisz 20 zł). A jeśli będziesz po testach chciał go kupić, to zapłacisz resztę i przyślę paragon na niego.

W takiej samej opcji możesz sobie potestować RADSAILSA PRO II 6,0 nowego.

Jeśli cię to interesuje, to pisz na toudi@latawce.net

Awatar użytkownika
FERRER
Kontaktowanie:

Post29 sie 2006, 16:25

Mariusz33 pisze:Witaj

Trudno dobrać w tej cenie uniwersalny latawiec. RADSAILS 6m nie jest złym wyborem ale napewno nie na kazde warunki pogodowe. Na początek opanować sterowanie (przy pomocy kolegi z mazur :lol: ) i ogień. Nie porównuj paralotni z latawcami, napewno nabyte doświadczenia w ogólny sposób Ci pomogą w nauce :twisted: . Ja polecam OZONKA FRENZY 10 m2 bardzo uniwersalny i bezpieczny latawiec. Wagę mamy zbliżoną :wink: , używam go do jazdy na nartach na buggy czasami we 2 z żoną śmigamy z jednym latawcem.
Oczywiście wszystko w miarę możliwości i ze zdrowym rozsądkiem. :twisted:

PZDR

p.s wiesz może co się teraz dzieję z wyspą Róż ?

Dla mnie 2 OZONKI jesli można
Czy masz jakies inne w tej cenie chetnie sie zastanowie ;)

toomaj
Kontaktowanie:

Post30 sie 2006, 04:40

No i oczywiscie ja sie wcisne - proponuje PKD Buster w pelnej rozmiarowce: 2,3,4,5,6 i 7m (oczywiscie najbardziej beda cie interesowac te 2 ostatnie rozmiary :D )

Mam tez latawki "po testach", czyli jest w czym wybierac.

pozdrowka

Awatar użytkownika
-=aRBi=-
Kontaktowanie:

Post30 sie 2006, 12:32

Dzięki za odpowiedzi
Nie sprzedawajcie mi jeszcze latałek, bo jak napisałem mam zamiar głównie śmigać na nartach a do zimy jeszcze daleko, więc narazie robię tylko wstępne rozeznanie :wink:

Buster też mi wpadł w oko, więc jeżeli ktoś śmigał na obu latawcach to bede wdzięczny za jakieś obiektywne "za i przeciw" dla Bustera i Radsailsa Pro II.

Jeżeli chodzi o Firebee to producent dał ciała na rynku paralotniowym i od tego czasu mam do niego awersję :wink: więc odpada.

Do toomaj - nie widze na stronie Bustera 6m2. czy ta strona jest nieaktualna ?

PS. do Mariusz33 - wyspa róż została sprzedana w prywatne ręce i teraz lezy odłogiem i niszczeje :cry:

toomaj
Kontaktowanie:

Post30 sie 2006, 15:31

Witam,

Na stronie nie ma jeszcze umieszczonych Busterow II, sa tylko I, a rozmiarowka sie zmienila.

Zmiany na stronce niebawem :)

Awatar użytkownika
Matt
Kontaktowanie:

Post30 sie 2006, 16:12

-=aRBi=- pisze:Jeżeli chodzi o Firebee to producent dał ciała na rynku paralotniowym i od tego czasu mam do niego awersję :wink: więc odpada.

Z tego co mi wiadomo, producent Firebee nie ma żadnego związku z paralotniami :idea:

Awatar użytkownika
-=aRBi=-
Kontaktowanie:

Post30 sie 2006, 16:53

Matt pisze:Z tego co mi wiadomo, producent Firebee nie ma żadnego związku z paralotniami :idea:

Przepraszam, jestem początkujacy, kto jest producentem ? bo ja trafiłem na to : http://www.latawce.info/nowa/index.htm
EDIT: właśnie dostrzegłem link w twoim podpisie :D - czyli dobrze trafiłem a firma ma jednak cos wspólnego z paralotniami :wink:

do toomaj - gdzie mogę znależć coś szerzej na temat busterów II ?

Awatar użytkownika
oXy
Kontaktowanie:

Post30 sie 2006, 21:46

-=aRBi=- pisze: toomaj - gdzie mogę znależć coś szerzej na temat busterów II ?

aRBi m.in tu:

http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic.php?t=8969 :)

Awatar użytkownika
Matt
Kontaktowanie:

Post30 sie 2006, 22:21

-=aRBi=- pisze:Przepraszam, jestem początkujacy, kto jest producentem ? bo ja trafiłem na to : http://www.latawce.info/nowa/index.htm
EDIT: właśnie dostrzegłem link w twoim podpisie :D - czyli dobrze trafiłem a firma ma jednak cos wspólnego z paralotniami :wink:

Tam w ramach sprostowania: Ikar nie jest akurat producentem tylko dystrybutorem latawców serii Firebee Force pod którymi to podpisuje się Niemiecki Rhombus :wink:

A poza tym w jaki sposób dali ciała na rynku paralotniowym :?:
Bo troszkę mnie to zagadnienie interesuje, a o niczym nie wiem :roll:

Awatar użytkownika
-=aRBi=-
Kontaktowanie:

Post30 sie 2006, 22:21

Oxygen :!: Dzięki serdeczne, aż wstyd że wczesniej na to nie trafiłem.
Jest nawet coś w stylu porównania, ale po lekturze jestem jeszcze bardziej niezdecydowany, bo wychodzi na to że Buster i Radsails Pro II to bardzo podobne skrzydełka. Chyba głównym kryterium wyboru będzie wygląd :wink:

Awatar użytkownika
oXy
Kontaktowanie:

Post30 sie 2006, 22:45

Witam -=aRBi=-

-=aRBi=- pisze: bo wychodzi na to że Buster i Radsails Pro II to bardzo podobne skrzydełka. Chyba głównym kryterium wyboru będzie wygląd :wink:

...to fakt dobrze napisałeś...( buster,czyli jego pierwsza odsłona )

..ale Buster II to już co innego,model z tego roku :wink: ..hmm chyba radsails pro II tez w sumie.. :roll:

PS. co nie wybierzesz to i tak będzie latac,ciagnąc :D

Pozdro 8)

toomaj
Kontaktowanie:

Post31 sie 2006, 07:52

Chyba głównym kryterium wyboru będzie wygląd

Siemka!!, jesli Ci sie tak nie spieszy to proponuje zeby kryterium wyboru bylo przetestowanie obu sprzetow - wybierzesz to ktore bardziej ci lezy, a mysle ze da sie sprawe zalatwic tak abys mial okazje sprobowac obu skrzydel :idea:
pozdrowka

Awatar użytkownika
shefix
Kontaktowanie:

Post23 wrz 2006, 21:47

moim zdaniem nasa nie jest dobrym wyborem a w szczegolnosci o tkich wymiarach gdyz komorowiec jest mniej brutalny nasa ma ciąg zawsze i mimo ze łatwiej moim zdaniem ją wyczuc to w przyszłosci moze ci to troche przeszkadzac

Wróć do „Landkiting”