co na poczatek?(kupie sprzet)

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
dwarazywu

Post20 kwie 2004, 22:30

6!

wpadlem wczoraj na genialny pomysl ze chce zaczac plywac na kite`cie... :) na windsurfingu smigam 12 lat a na snowboardzie jezdze od 8 i daje sobie niezle rade wiec i kiteborading powinien dac sie przyswoic. chcialbym kupic sprzet tylko jaki? surfingowy mam raczej na silne wiatry wiec kite`a chcialbym na slabe. pytanie tylko czy dam sobie rade na poczatek z latawcem np 16m? waze 85kg i mam 184cm wzosrostu.

druga sprawa to jaka decha?mysle o twin tipie - z tego co sie naczytalem na roznych stronach to ma sens. swoja droga to na dirctionalu plywa sie jak na surfingu raz lewa noga z tylu a raz prawa. a przy twin tipie jak to wyglada? moge na obu halsach smigac ta sama z tylu? (jak na snowboardzie).tak to odbieram na logike ale wole sie dowiedziec zanim zamowie cokolwiek np z allegro bo tam nikt mi nic niewyjasni :). wypatrzylem tam nawet taka deske bica airflow 175. tyle ze ona zdajsie jest asymetryzczna...co chyba umozliwia mi tylko opcje plywania z tym samym kopytem z tylu na obu halsach....:) sam nie bardzo wiem czego mam szukac.

a moze ma ktos taki sprzet do sprzedania za rozsadna cene?

dzieki

gg-2639491

Kamszot

Post20 kwie 2004, 22:58

ty, wieś troche poczytaj wcześniej na ten temat, bo ci tu zaraz wszyscy bedą swoj sprzet wciskać oczywiscie z rekomendacja ze najlepszy jest na swiecie - bajera jak fajera

troche tu se ogladam co sie dzieje, no to wiec uwazaj, same spece i doktory profesory

a najlepiej to wpadnij na genialny pomysl i pojdz se do szkółki to sie czegos nauczysz

yo ziom, galilea jako zywa niezbyt dzisiaj jest cnotliwa, a puchary jak fanfary w kajtach noszą okulary - yo! selekta nescafe

Awatar użytkownika
majer
Kontaktowanie:

Post20 kwie 2004, 23:19

trochę poezji na forum nie zaszkodzi:))

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post20 kwie 2004, 23:49

W przeciwieństwie do obaw Kamszota nie będę Ci wciskał swojego sprzętu. :roll: Jak większość proponuję poszukać szkółki i zrobić kursik, bo tak będzie szybciej, łatwiej a może okazać się, że taniej. Nie kupisz po prostu sprzętu, który za 2 tygodnie będzie Ci raczej przeszkadzał. :idea:
Co do stylu jazdy, o który pytasz - można jechać zawsze z jedną, określoną nogąz przodu, ale jest to nieco trudne. Na jednym halsie kite jest za plecami i sterowanie nim oraz deską wymaga pewnych umiejętności.

Awatar użytkownika
EUTANATOR.com
Kontaktowanie:

Post21 kwie 2004, 16:41

zajrzyj do tego postu http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic.php?t=760 - parę dni temu starałem się natchnąć jednego z początkujących.

dodam może jeszcze tylko, że zawsze warto skontaktować sie z lokalesami z twojego "podwórka" i pogadać z nimi.

Awatar użytkownika
Max/Łódź
Deska: Naish Haze
Latawiec: Flysurfer Speed
Kontaktowanie:

Post21 kwie 2004, 19:40

Onzo pisze:Jak większość proponuję poszukać szkółki i zrobić kursik, bo tak będzie szybciej, łatwiej a może okazać się, że taniej. Nie kupisz po prostu sprzętu, który za 2 tygodnie będzie Ci raczej przeszkadzał.

Rowniez polecam... podobnie pierwsze kroki skierowalem na forum z pytaniami co i jak... mimo, ze tu sie sporo dowiedzialem to i tak najwiecej info uzyskuje w szkolce kite'owej. W polaczeniu z wiedza z netu i radami na zywo czlowieka ktory juz w tym gleboko siedzi i uczy innych plywac wyrabiam sobie poglad na sport, sprzet itp. - a ten jeszcze 2 miesiace temu byl kilkadziesiat stopni w inna strone 8)

Wróć do „Forum Główne”