Dorzuce swoje 3 grosze
Po pierwsze postaw sobie pytanie gdzie bedziesz latał i na czym (snoboard narty łyzwy a latem mountaiboard buggy??)
pytanie gdzie dlatego ze grunt ma spore znaczenie całkiem inaczej smiga sie na dobrze ubitym gruncie a inaczej na mocno zarosnietej polance nawet jak jest skoszona. Zima tez nie jest kolorowo bo jak snieg jest nie ubity i łatwo sie zakopac to latwiec musi miec troszke wiekszy power w góre by bylo łatwiej startowac i odwrotnie jak jest zmarzlina to wystarczy mniejszy latwiec bo opory sa mniejsze
jelsi chodzi o nasiaka to odpuśc sobie fajny latwiec ale nic ciekawego sie na nim nie nauczysz zastosowanie orka po polu zazwyczaj z wiatrem w prawdzie da sie pojsc do wiatru ale to zalezy od tego po czym jezdzisz przykład po pasie startowym-betonowym bezproblemowo w jdzna i drugą strone na atb i wózku pojedziesz ale na trawie sa juz problemy inaczej sie siły rozkładają nie zgodzie sie co do zywotnosci bo latwiec jest strasznie cizko zniszczyc i mozesz szczególnie na poczatku smialo wlic nim o glebe
jesli chodzi o rozmiar latwca to ja okazyjnie jako pierwszy komorowy sprawiłem sobie 2m2 i na nim nauczylem sie pilotarzu z tym ze kosztował on mnie 100zł słuzy mi do teraz jako zabawka na silny wiatr jest piekielnie szybki ma plus bo jak postawisz go w rewir to nie daje mocy za to jak zaczniesz krecic to cos niesamowitego

kto nie mial go w rece nie uwierzy szyl go Diablo
www.kitesport.pl
Mój drugi latwiec to buster 7m2 i powiem tak czuje przed nim respekt i to nie dlatego ze jest jakis straszny czy cos ale dlatego ze mamy czesto zmienne warunki szczególnie jak wiatr wiej w granicach 5-6 m/s szybko moze sie okazac ze jest troche wiecej co moze skonczyc sie przykro poza tym maszynka godna polecenia z uwagi na cene i jakość po prostu tzreba wiedziec kiedy go wyjadowac i przeczekac
patrzą na to jakie sa warunki i miejscowki dostepne w moim miescie docelowo musze dokupic jeszcze mneij wiecej latwoiec wielkosci 4-5 m2 i 10-12 m2 czyli potzrebuje praktycznie pełny zakres chodz mzona by wykluczyc juz tego malca i zaczać od 3-4m2
Jesli ktos teraz by mi doradzal co mam kupic to posłuchał bym tych co zapraszali do siebie na testy dotkniesz zobaczysz polatasz nauczys sie czegos a co najwazniejsze wybierzesz to co potrzebujesz moze okaze sie ze dobrym rozwiazaniem jest 4-5m2 albo 7-9m2 jedno jest pewne warto posiwcic 100zł na wycieczke i dobrze przeanalizować miejsca w jakich bedziesz sie bawił
i moja uwaga mysle ze zima spokojnie mozna sobie pozwolic na ciut wiekszy latawiec