Czy Handle Pass powinen byc najlepiej punktowany trikiem ???

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Szymon

Post20 mar 2004, 21:35

więc przestań już przynudzać Onzo :twisted:

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post25 mar 2004, 21:40

ja tak tylko chwilowo jestem w lasnie na st lucii z lukaszem i co do Hp mam juz w koncuy odmienne zdanie
trenujemy tu teraz rozne mnanewry oparte na hp albo surface handle passie i sadze ze na pewno bedzie bardziej punktowane zrobic un hooked frontside to blind and surface pass w niezlym powerze nic zwwyklego HP bo sam un hookjed grab z kitem low nisko bedzie bardziej punktowany niz Hp z kitem w gorze
HP bedzie tak jak zwykly board off to podstawa nowego stylu tak jak zaczelo sie od board offa a potem dodano 5 obrotow i tak bedzie z HP
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Adamski_Ustka
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post26 mar 2004, 10:16

No to pomału wychodzi na moje :lol:
Jeszcze mam jedno pytanko dlaczego mieszacie w to wszystko odwagę ???

MirekS

Post26 mar 2004, 15:44

Adamski_Ustka pisze:No to pomału wychodzi na moje :lol:
Jeszcze mam jedno pytanko dlaczego mieszacie w to wszystko odwagę ???

Chodzi o odwagę pozwalajacą na spróbowanie jakiegoś trudnego triku/manewru, a nie o odwagę mówienia czy pisania o trikach :!:
Tą pierwszą dysponuja ludzie czynu i jest to naprawdę rzadki dar, natomiast tę drugą spotykamy w nadmiarze, niestety co widać często na tym forum :(
Pozdrawiam wszystkich 8)

Awatar użytkownika
Adamski_Ustka
Kontaktowanie:

Post26 mar 2004, 16:13

Nie sądzę aby do podchodzenia do Handle Passów była potrzebna jakaś szczególna odwaga. Czego ty się obawiasz w tym triku ?

maski
Latawiec: sligshot FUEL, RPM
Kontaktowanie:

Post26 mar 2004, 17:24

ludzie bez rewolucyjnego patosu !
owszem do zrobienia pewnych numerow trzeba miec cos w spodniach ale duzo wazniejsze jest przygotowanie techniczne, bez tego odwaga czy jak to zwac mozna delikatnie nazwac brakiem wyobrazni.
poza tym punktownie trikow i ich zlozonosc nie ma chyba nic wspolnego z tym co sie komus podoba a co nie.

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post26 mar 2004, 17:44

o trafienie w sedno sprawy..... co sie komu podoba..... przeciez i tak plywamy dla przyjemnosci.... i tylko niewielka czesc z nas to zawodowcy startujacy w zawodach, przescigajacy sie w coraz to nowych trickach coraz to lepiej wykonanych i dopracowanych... niemniej jednak respekt dla tych co sie kreca dookola baru lub bar dookola nich

Awatar użytkownika
hase
Kontaktowanie:

Post26 mar 2004, 18:47

eee a ja tam nie robie HP narazie po otwarciu sezonu jak to mi napisali mam ....Dystorsje kolana lewego z uszkodzeniem wiazadla pobocznego bocznego ze stuczeniem rzepki lewej... ... jestem ciekawy jak to beda punktowali ..... mnie ocenili na miesiac lezenia w lozku pozniej rehabilitacja ..... :twisted: :twisted: :twisted: :P :P :arrow:

maski
Latawiec: sligshot FUEL, RPM
Kontaktowanie:

Post26 mar 2004, 19:34

hase pisze:eee a ja tam nie robie HP narazie po otwarciu sezonu jak to mi napisali mam ....Dystorsje kolana lewego z uszkodzeniem wiazadla pobocznego bocznego ze stuczeniem rzepki lewej... ... jestem ciekawy jak to beda punktowali ..... mnie ocenili na miesiac lezenia w lozku pozniej rehabilitacja ..... :twisted: :twisted: :twisted: :P :P :arrow:

wspolczuje

MirekS

Post26 mar 2004, 23:27

Adamski_Ustka pisze:Nie sądzę aby do podchodzenia do Handle Passów była potrzebna jakaś szczególna odwaga. Czego ty się obawiasz w tym triku ?

Pisząc to co powyżej mogę śmiało zakwalifikować Cię do grupy Opowiadaczy-Gawędziaży, natomiast jak spróbujesz (niezależnie od wyniku Twojej próby) przejdziesz do podgrupy, która zamienia swoje zamierzenia w czyny :lol:
Ja nie twierdzę, że do zrobienia HP trzeba być jakoś szczególnie odważnym, ale do tej pory z polskich zawodników tylko 5( o ile mam aktualne wiadomości) spróbowało, a tylko trzem jak dotad udało się zrobić hp, więc pewnie nie jest to taki prosty psychicznie trik.
Napisz jak spróbujesz :wink:

Awatar użytkownika
Adamski_Ustka
Kontaktowanie:

Post28 mar 2004, 00:27

Witam :lol:

Ale teraz to się w maliny wpakowałem nie dość, że mi się Handle Passy nie podobają to je będę musiał robić :lol: . Słusznie tak jak Ty siedzimy w jednej grupie :lol: . Myślę że jedynym problemem aby się przedrzeć do podgrupy może być brak wiatru i minusowa temp. Myślę że sedno sprawy najlepiej ujął Maski w słowach :

„owszem do zrobienia pewnych numerów trzeba mieć cos w spodniach ale dużo ważniejsze jest przygotowanie techniczne, bez tego odwaga czy jak to zwać można delikatnie nazwać brakiem wyobraźni.
poza tym punktowanie trików i ich złożoność nie ma chyba nic wspólnego z tym co się komuś podoba a co nie.”

Jednymi słowy do Handle Passów trzeba „DOROSNĄĆ”.

Do tego triku nie podejdzie na pewno ktoś kto wpada na 2 tygodnie na Hel z jednym latawcem i połowę czasu spędzi na wycieczkach do fokarium z żoną.

Co mogę jeszcze dodać jako Opowiadacz-Gawędziaż jak spróbuję to opowiem zapewniam z detalami i z ryjem w wodzie.

Awatar użytkownika
majer
Kontaktowanie:

Post28 mar 2004, 00:46

cześć!

nie wiem czemu wszyscy tak się uczepili HP :roll:

jeśli są tak trudne technicznie i wymagają DUżzzzo ODWAGI to zostawmy je dla zawodowców, punktujących w pucharze świata, w red bullu itp.

pływam amatorsko i sama przyjemność lotu jest dla mnie wystarczająca - i tak nie nauczę się HP - bo ze zbyt małą częstotliwością pływam, a to niestety podobnie jak w sporcie zawodowym trzeba trenować :(
...sport zawodowy zostawmy dla zawodników - Janek, Księciu, CH itp.

oczywiście można sie rozwijać i dla wlasnych ambicji próbować 8)
traktuję ten sport jako odskocznię i odreagowanie a także jako spotkanie sie ze spoko kolesiami i teoretyzowanie... :lol:

myślę, że HP to jeden z najtrudniejszych trickow, ale i tak deathmann najbardziej mi się podoba i wcale nie jest trudny - przynajmniej pierwsze kroki do wykonania tego tricku 8)

pozdrawiam

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post30 mar 2004, 01:04

Postaram się napisac krótko i treściwie...

1. "zwykły" super man 6 metrów nad wodą kreci mnie bradziej niż hp metr nad wodą.

2. do zrobienia HP potrzebny jest kaloryfer a nie brzuch, silne ręce, trochę techniki ( trening na sucho ).

3. gdybym ja sędziował zawody, to narazie dużo punktów dawałbym za nie tylko Jankowi, bo już na prawdę je wymiata na 100% i to wymiata je wyyysokooo.

4. bezpieczeństwo, ok ale czasem trzeba wielu upadków zanim się czegoś nauczysz, a na zawodach często walczy się o wysoką stawkę.

5. nie liczmy tak zacięcie tych punktów, jak w łyżwiarstwie figurowym,
pływając wypracujmy sobie mniejszy lub większy styl a o sędziów i ich tabelki "podpierajmy się" nieza mocno

*6. HP jeszcze nie robię :mrgreen:

Pozdrowienia i udanych przechwyceń :P
crazyHorse

Janek
Kontaktowanie:

Post30 mar 2004, 22:14

robie je lecz przed kazdym skokiem zaciskam zeby a przed ladowaniem zamykam oczy
tez na poczatku myslalem ze to buBka z maslem lecz po 1 glebie gdy latawiec mnie wciagnol pod wode i rozwalil sie o wode poczulem czemu jest to dobrze punktowany manewr trzeba przed nim czuc respect

That's Wicked mann

Awatar użytkownika
Adamski_Ustka
Kontaktowanie:

Post31 mar 2004, 10:15

Czyli nie kupować od ciebie latawców bo są porozwalane ? :lol: :lol: :lol:

Wróć do „Forum Główne”