Geezer pisze:No własnie. Naczytałem sie opinii roznych ludzi. Nie znam angielskiego, niemieckiego ani innych i przepastne www nie uszczesliwilo mnie w temacie BOW.
Ale mnie interesuje dlaczego mają być takim hitem? byle nie zadne tam winda, zasieg wiatrowy itp. bo to wiadomo juz...
Po prostu dlaczego?
wg mnie jest kilka powodow (dla kazdego inny powod bedzie mniej lub bardziej istotny) np:
BOW"Y przenosza ten sport w inny wymiar bezpieczenstwa (brzmi jak kopia sloganu reklamowego to pozory, sam to wymyslilem

)
w sytuacji kiedy uznajesz ze tego potrzebujesz( np gdy jestes wleczony plecami do latawca lub pod woda lub jesli przekrecisz kolejny trick) po prostu odpuszczasz bar i latawiec wytraca prawie cala moc ,ok 90- 95%
;w kazdej chwili (jesli chcesz)mozesz przyciagnac bar do siebie(znajduje sie on caly czas w zasiegu ramion) dodajac mocy
bo; jeden latawiec Bow zastepuje dwa c-shape ,wiec wygodniej z tym podrozowac np samolotem,pociagiem ,samochodem itp
bo; zamiast ganiac po plazy i pompujac kolejny latawiec plywamy ciagle komfortowo na tym samym
bo; w warunkach zaje....scie szkwalistego wiatru ,zamiast walczyc ze sprzetem ,mamy super jakosciowo,komfortowa jazde. te latawce odpuszczaja NIEWIARYGODNIE DOBRZE-
Bow'y TO PRAWDZIWI ZABOJCY SZKWALOW.....
....mysle takze ze nauka nowych trikow moze byc duzo efektywniejsza -mniejszy stres ze kolejny nieudany trick skonczy sie 30metrowym face dragiem ;wystarczy wyrobic w sobie odruch ze jak cos jest "nie teges" to puszczamy bar i po odzyskaniu wladz umyslowych i fizycznych

dajemy impuls latawcowi i startujemy
..jak zwykle zaznaczm ze to tylko moja opinia(w koncu kazdy ma prawo miec swoja

)
Opinie ta wyrobilem sobie plywajac na latawcach BOW Switchblade -"Karabini"12m, Nowa "Takuna"9m
ALE najwiecej mam oplywane WAROO BESTA 9,12,16m
...zdaje sobie rowniez sprawe ze nie kazdy moze lub chce sobie sprawic nowego Bow'a ,tak czy inaczej najwazniejsze aby wyciagnac jak najwiecej funu z tego sportu ,niezaleznie czy plywamy na BOW czy kazdym innym latawcu
PS:sorry za literowke ale komputer przestal pisac wszystkie znaki( to nie to ze na "polskim" chodzilem na wagary )