Landkiting we Wrocławiu

Buggy, Mountainboard, Powerkiting, Dirtsurfer i inne lądowe cuda.
Awatar użytkownika
Zimoch
Kontaktowanie:

Post06 mar 2006, 10:24

Szukam osób z Wrocławia lub okolic, które uprawiaja lądowa odmine kitesurfingu, lub które chciałyby zacząć. Wiosna zbliza sie duzymi krokami, śniegu coraz mniej, warunki coraz lepsze. Widziałem ze jest troche osób z Wrcławia na kiteforum. Woda jeszcze zimna dlaczego by wiec nie sprobowac swoich sił na lądzie...

Prosze o wypowiedzi wszystkich zainteresowanych tematem.

Awatar użytkownika
oXy
Kontaktowanie:

Post06 mar 2006, 10:43

Zimoch, jaki spocik najbardziej polecasz??

W sumie Wrocław nie jest daleko od Pyrlandii :lol:

Awatar użytkownika
Zimoch
Kontaktowanie:

Post06 mar 2006, 11:05

Oxygen musze z przykrościa stwierdzic ze cała akcja jest w bardzo embrionalnym stadium :? Mieszkam we Wrocławiu od pażdziernika. Brak samochodu ogranicza mnie do miejscówek w mieście. Jest taki fajny spot koło stadionu olimpijskiego. Teren wielkości 8 boisk do pilki noznej pokryty murawą. Swego czasu podobno bylo to miejsce dla skoczków spadochronowych. Powiem szczerze ze jeszcze tam nie latałem ale widziałem ten spocik i robi miłe wrazenie. Na google earth dobrze widać ten spot.

Awatar użytkownika
oXy
Kontaktowanie:

Post06 mar 2006, 11:29

Zimoch pisze:Teren wielkości 8 boisk do pilki noznej pokryty murawą. Swego czasu podobno bylo to miejsce dla skoczków spadochronowych

hmm ciekawe,ciekawe zaraz lookam na google :shock:

..jeśli miałbyś ochote ...i jak czas pozwoli...to z miłą chęcia bym tam kiedyś podjechał...

czekam z niecierpliwością na info na temat tej miejscówki...

Awatar użytkownika
Zimoch
Kontaktowanie:

Post06 mar 2006, 11:33

spoko nie ma sprawy :) A swoja drogą strasznie wam zazdrosze, bo fajnie jestescie zorganizowanie w tym poznaniu. I pomyslec ze mogłem tam studiowac ehhh :roll:

Awatar użytkownika
Zimoch
Kontaktowanie:

Post06 mar 2006, 11:45

Znalazłe kilka fotek tej miejscówki...

http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35762,1530981.html

Z tego co wyczytalem to jest tam masa imprez (koncerty. juwenalia, zloty)

Awatar użytkownika
oXy
Kontaktowanie:

Post06 mar 2006, 14:58

Zimoch pisze:A swoja drogą strasznie wam zazdrosze, bo fajnie jestescie zorganizowanie w tym poznaniu.

:oops: w imieniu wszytskich moich kolegów dziekuje za słowa uznania... :!: :!: ...fajnie usłyszeć takie słowa :)

Zimoch pisze:I pomyslec ze mogłem tam studiowac ehhh :roll:

hehe...zawsze możesz zacząć u nas nauke :lol:

Zimoch pisze:Znalazłe kilka fotek tej miejscówki...

...dzięki za fatyge :!: :!:

toomaj
Kontaktowanie:

Post06 mar 2006, 21:03

Jest taki fajny spot koło stadionu olimpijskiego. Teren wielkości 8 boisk do pilki noznej pokryty murawą.

na stronce nie ma chyba porzadnych fotek tego miejsca co? i okolicy (chodzi mi na ile sa tam szanse na w miare rowny wiatr)

jestes w stanie wykonac kilka takich fot? i ocenic wiaterek, czy da sie przy nim latac na tej miejscowce. Bo jesli byloby ok i faktycznie miejscowka pokryta rowna trawka, to mysle ze mozna by wypadzic typowo pod mtb (no i buggy tesh of course) zrobic.

A u nas od planow do realizacji calkiem niedaleka droga.... :idea:

Awatar użytkownika
Zimoch
Kontaktowanie:

Post06 mar 2006, 21:18

ze zdjeciami moze byc problem bo aparat sprzedałem zeby miec kase na sprzet do kitesurfingu :oops: Ale zobacze co da sie zrobić. Tam dookoła jes troche drzew ale teren jest dość duzy wiec mysle ze nie powinno byc problemu.

Awatar użytkownika
Zimoch
Kontaktowanie:

Post07 mar 2006, 13:24

Z przykrościa musze stwierdzic ze kitowcy z Wrocławia zapadli w sen zimowy :( zero zainteresowania :!: Wstyd i chańba :!: :!: :!:

toomaj
Kontaktowanie:

Post07 mar 2006, 16:12

a jak trawka??

taka jak murawa na boisku? - byloby super

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post13 mar 2006, 11:27

Nie jestem z Wrocka ale mieszkam niedaleko.Jesli chodzi o tereny kolo St. Olimpijskiego to od biedy dalo by sie tam posmigac ale caly teren osloniety jest dookola wysokimi drzewami co przy silnym wietrze bedzie powodowalo niezla turbulencje. Ja osobiscie bym polecal ladowisko dla motolotni w Goledzinowie. Jadac z Wrocka do Obornik Slaskich jest to po lewej stronie przed wioska.Jest jeszcze stary poligon w Krzyzanowicach pod Wrockiem ale jeszcze tam nie bylem.Jak wroce w maju do polski to mozemy sie umowic na jakas jazde.

Awatar użytkownika
Zimoch
Kontaktowanie:

Post13 mar 2006, 15:07

qbaepp11 jestem jak najbardziej na tak. Powiedz mi tylko czy mozna na to lotnisko dojechac bez samochodu, nie wiem PKS, PKP :?: Napisz tez na czym smigasz. Pozdro

Awatar użytkownika
oXy
Kontaktowanie:

Post13 mar 2006, 15:30

Zimoch pisze:Z przykrościa musze stwierdzic ze kitowcy z Wrocławia zapadli w sen zimowy

... :lol:
....Zimoch, chyba się powoli budzą :lol:

Awatar użytkownika
Zimoch
Kontaktowanie:

Post13 mar 2006, 17:08

oxygen pisze:
Zimoch pisze:Z przykrościa musze stwierdzic ze kitowcy z Wrocławia zapadli w sen zimowy

... :lol:
....Zimoch, chyba się powoli budzą :lol:

Sam jestem w szoku :D

Wróć do „Landkiting”