krynica

Snowkiting - wszystko związane z tą zimową odmianą kitesurfingu.
ja

Post01 sty 2006, 19:05

Najciemniej pod latarnia :?
Pojechalem sie dzisiaj pocieszyc na slotwiny i" eureka" za wyciagiem azoty jest spora laczka oraz przesmyk w strone czarnego potoku .Fantastyczne miejsce na kita dobrze ze zabralem speeda .Co prawda zdiec nie mam bo zaczynalo sie zciemniac ale godzinna sesyjke zaliczylem wypas na maksa ."spocik obslugiwac powinien wszystkie kierunki wiatru.Dzisiaj byla 4 z pd.
Pozdrawiam rolnik

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post01 sty 2006, 19:06

:twisted:

Awatar użytkownika
sampan
Kontaktowanie:

Post01 sty 2006, 23:09

Do kiedy siedzisz w Krynicy? Ja będę tam od 6 do 11 stycznia ale szykowałem głównie narty jak dotąd ...zaczynam się zastanawiać teraz nad szmatkami :roll:

Awatar użytkownika
rolnik

Post02 sty 2006, 11:07

Bede do 12 a szmatki to obowiazkowo :wink: Jak by tylko wiaterek dopisal to jest gdzie polatac :lol:

Ksiaze
Dostał piwko: 29 razy

Post05 sty 2006, 20:22

Aloha Amigos!
byłem tydzień w Krynicy i 5 dni chodziłem po górach z ekipą szukając dobrego miejsca- dwa polecam-
-jedno ciężko znależć- trzeba ruszyć z Krynicy w kierunku Muszyny i za Krynicą skręcić w lewo na Tylicz,
gdy wjeżdżamy do Tylicza za tabliczką Tylicz jest mostek i tam skręcamy w prawo,
po jakichś 3km jesteśmy w małym wąwozie a po prawej jest strumyk,
tam trzeba zostawić samochód koło blaszanego garażu i tylko 25minut z buta pod górkę w lewą stronę, idziemy po polu które też sie nadaja ale jest strome, na samej górze mamy ogromną fantastyczną polanę i możliwość jazdy przy każdym kierunku wiatru- miejsce super ale wymagające podejście
8)
Ostatnio zmieniony 05 sty 2006, 20:30 przez Ksiaze, łącznie zmieniany 1 raz.

Ksiaze
Dostał piwko: 29 razy

Post05 sty 2006, 20:29

Druga miejscówka jest dużo łatwiejsza do znalezienia-
-mieliśmy tam trzy godzinną sesję i było fantastycznie-
wymagany silny wiatr bo ta łąka jest pochylona.
Zjeżdżając z Jaworzyny (już samochodem) by wrócić do Krynicy jedziemy drogą w dół- dojeżdżamy do świateł- patrząc w tym momencie na wprost widzimy po drugiej stronie Krynicy górkę na której stoji kilka chyba ośmiopiętrowych budynków, na prawo od nich jest duża polana.
By tam dojechać, jadąc od Jaworzyny w dół na światłach skręcamy w lewo jak do centrum,
po chwili musimy skręcić w prawo w ulicę graniczną, tam jedziemy w dół i pod torami a potem do góry i w prawo i wyjeżdżamy na górze koło bloków,
możemy tam zostawić samochód i jesteśmy na miejscu!
Gorąco polecam to miejsce , sesja tam była super!
Pozdrawiam i miłej jazdy :twisted:

Awatar użytkownika
rolnik

Post05 sty 2006, 20:44

tak miejsce :twisted: kolo blokowiska jest cool tylko przy pd wiatrach .Podam jeszcze jeden "spocik" obslugujacy wszystkie kierunki .Jadac z krzyzowki na tylicz w miejscowosci mochnaczka wyzna jest skret w lewo na na berest km 11 za znakiem ok 2 km jest ogromna polana bez kolkow i plotkow .Samochod parkuje sie przy spocie obok drewnianej budy .Dzisiaj dojechalem tam na lancuchach ale to raczej graniczy z cudem :lol: powrot jeszcze gorszy bo na wstecznym :shock: .Moze od poniedzialku bedzie lepiej dzisiaj dawalo 5 knotow :cry: .
Nadal polecam polane za azotami (slotwiny)dzisiaj odpalilem tam latawca ale bylo za malo.
Ps;
To miejsce w tyliczu tez chyba namierzylem ale nie chcialo mi sie samemu dralowac gdyby tak miec skuterek :roll: :D
Pozdro

enozo
Kontaktowanie:

Post06 sty 2006, 08:41

Będę w Krynicy a dokładnie w Tyliczu (u siebie) od 28 stycznia do 28 lutego. Urlop tym razem na 100% zaklepany. Miejsc na snow w Tyliczu jest cała masa. Spróbujcie jechać do Tylicza odnajdźcie ul. Polną jedziecie nią do samego końca i przed wami jest najwieksza w Tyliczu górka zwana Łan (jak ktos chce może pisać one z ang. :D ). Skręcacie w lewo dojeżdżacie do małego wyciągu. Właścicielem jest ojciec mojego kolegi Łukasza Kasztelana, pytacie o niego i mówiecie że jesteście moimi dobrymi kumplami (nie zna mnie jako ENOZO tylko Mariusz z Połańca) wtedy macie za darmo wyciąg pod górke. Niestety jest krótki więc czeka was wspinaczka na górę. Kierujcie się na lewo od lasu który pokrywa szczyt. Jak już znjdzicie się po drugiej stronie góry nie powinno wam zabraknąć miejsca do snowkitowania. Z dzieciństwa pamiętam że wiało tam prawie zawsze.
Jest jjeszcze kilka innych fajnych spotów w okolicy. ale to już jak będę na miejscu
strasznie wam zazdroszcze i pozdrawiam

Awatar użytkownika
sampan
Kontaktowanie:

Post06 sty 2006, 15:54

Ja jadę dziś do Krynicy pociągiem i niestety dlatego nie mogę zabrać ze sobą nadmiaru sprzętu :cry: ostatnio w Chałupach nie chcieli mnie wpuścić do busa bo się kierowca załamał jak spojrzał na szereg tobołków - obiecałem sobie wtedy, że nie ulegne już nigdy pokusie zabierania ze sobą wszystkiego co bym chciał 8) a przecież w Chałupach nie miałem nart :shock:
Ale jakby co; to na małą sesyjkę krynicką się piszę :twisted: 503 93 66 95

Awatar użytkownika
rolnik

Post06 sty 2006, 16:53

nie ma sprawy jak tylko bedzie jakas nadzieja na wiatr bede krecil jak nie to zrobimy spotkanko przy grzancu na stoku :lol:

Awatar użytkownika
sampan
Kontaktowanie:

Post06 sty 2006, 17:08

Apropo "przy grzańcu" dzięki, że mi przypomniałeś o termosiku - nie ma nic lepszego od własnego grzańca w gondolce a na poprawiny chodzimy do Małopolanki zazwyczaj gdzie dobrze/tanio karmią a i napitek się znajdzie o dziwo :wink: Jak masz jakąś kwaterkę na 2 osoby najlepiej do 35 zet od sztuki to byłbym wdzięczny za sms z namiarem...
THX from the mountains :D

Wróć do „Snowkiting Forum”