C L A S H KITEBOARDS ! Genialne deski wywodzące się z rodziny BALANCE - Alvaro pro model - ktoś ma/zna?

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post16 paź 2013, 20:54

moim zdaniem nie ma deski na kabel i na kite. Po prostu zalety na jednym będą wadami na drugim i odwrotnie. Na kablu potrzebujesz solidnej konstrukcji, rockera, grubszej krawędzi, kanałów, nie za szybkiej deski. Z kolei na kicie większość z tych rzeczy przeszkadza.
Do tego faktycznie jeśli pływasz na kablu na przeszkodach to deska wytrzymuje przeciętnie sezon - albo zryjesz spód, albo uszkodzisz tipa, albo przeszlifujesz krawędź. Oczywiście piszę o pływaniu kilkanaście razy w sezonie, nie 1-2x na rok bo wtedy to w ogóle nie ma o czym mówić.
Wydaje mi się, że docelowo najlepiej mieć 2 deski (i wake'ową wymieniać dosyć często), albo deskę, która jest czymś pośrednim, ale nigdy nie będzie idealna i tu i tu. Sam pływam na joke'u - na kite trudniej się ostrzy i decha wydaje się wolniejsza od większości, na kablu jest z kolei za szybka no i po kilku przejazdach na przeszkodach wygląda jakby ktoś ją ciągał po betonie. Ja jestem zadowolony, ale trzeba mieć na względzie wady tego rozwiązania.

bartekk
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 55 razy
Kontaktowanie:

Post16 paź 2013, 21:12

Jakub99 pisze:Witam
Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad wyborem deski pod buty w grę wchodzą dwie właśnie clash 138 i custom 140.
Na desce będę pływał jakieś 70% z latawcem i 30% na wyciągu przeszkody itp i właśnie z latawcem wydaje mi się lepszy clash ale jak sobie poradzi na wyciągu przeszkody chodzi o wytrzymałość dna deski, custom z tym nie będzie miał problemy ale z latawcem ostrzenie może być kiepską sprawą duży rocker którego właśnie może w desce clash brakować na wyciągu może ktoś coś poradzi ?

Wymienię kilka desek które fajnie sprawdzają się na kite i wake, sprawdzone przeze mnie i znajomych:

Tona - na wake bardzo fajna, szczególnie na przeszkody, na kite na poczatku wydaje się troche ciężka, ale można się przyzwyczaić. Tylko pod buty, do strapów się nie nadaje.
Naish Antic i jej poprzedniczka(nie pamietam nazwy) - sprawdzona przez kilku znajomych na kite i wake, bardzo sobie chwalili
Liquid Force LFX - miękka, do freestylu i na przeszkody, sprawdza się super również na wake'
Best Balance? nie pamietam nazwy, ale widziałem kilka osób na tej desce na wake'u.

Jeżeli masz wybór to do wake kup sobie deske wake'ową, a do kite kitową. Chyba że mało pływasz to wystarczy Ci jedna(kiteowa).

Peace

paralizator
Deska: Joke
Latawiec: Razor 13,11,9
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 16 razy
Kontaktowanie:

Post16 paź 2013, 21:42

Cackasz się Onzo z tą twoją deską i tyle aaaaa i żona krzyczy jak rysujesz ;) Mój Joke jest katowany cały sezon i żyje. Jak przywalisz tipem o przeszkodę to każda się tam rozsypie czy wake czy kite. Na razie nie kupuję dodatkowej deski wake bo się tak wplywalem w swoją że nie ma to sensu. Joke na pewno nie jest dobrym rozwiązaniem na wake dla Klocków z prostej przyczyny : inserty ( jak to zmienią to będzie bomba) Dla maluchów + - 70 kg moim zdaniem bomba! To nie tylko moja opinia.
Sory za OT :)
Swoją drogą do wake Clashowi jak już wcześniej mówiłem brak rockera ale konstrukcja pancerna i deska mega na kite. Najlepsza opcja 1 Deska Kit. + 1 Deska wake

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post17 paź 2013, 10:57

..czyli nic nowego tu nie padło, podsumowując

C L A S H jest świetną deską do KITE - super pod strapy i genialną pod buty (ja lepszego "zespolenia" ze sprzętem nie miałem na żadnej innej)
śreednią do WAKEboardu - to również wiemy nie od dziś ..

jako JEDNA deska z nastawieniem 70 % kite / 30 % wake - nada się bardzo dobrze - ja posiadam również typowo wakeowe deski, na których sesje kajtowe są mordęgą i przy 30 węzłąch - stawiają meega opór, ciągną wodę, kursanci mnie przeostrzają itd.. i .. nie chce mi się ich przekręcać pod buty gdy idę wake, zostawiam C L A S H a .. TAKIE są niedoskonałości na C L A S H u do mojego poziomu, że .. mi się nie chce kręcić, i tak to co oferują - przerasta moje umiejętności .. :hand:

peace

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post24 paź 2013, 08:13

darkowic
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post24 paź 2013, 10:06

Ale z grafiką na balance to pojechali - fajna, ale nie wiem czy chciałbym taką urwaną łapę oglądac cały czas, nie mówię już o żonie, gdy decha stoi w mieszkaniu :mrgreen:

Wrogu
Deska: do pływania
Latawiec: do latania
Dostał piwko: 52 razy

Post24 paź 2013, 10:54

Smokie, było już :wink:

...niestety Ziomek słusznie ceny zauważył :wink:

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post25 paź 2013, 09:53

a widzisz nie śledze tematu to nie wiem ;)

ss7pro@gmail.com
Dostał piwko: 8 razy

Post26 paź 2013, 23:09

Od 1m-c pływam na Clashu. Wcześniej pływałem na SU-2 i już nigdy nie wsiądę na te dechy :P Po 3h sesji kolana są tak z 80% mniej zmęczone (nie wiem czy to zasługa padów czy samej deski), do tego decha mega idzie na wiatr. No i do tego ten POP , su-2 dużo odstaje. Do tego pady clash-a naprawdę trzymają nogę :-) Doceni każdy kto pływa w miejscach z mocnymi prądami i falkami :P

Dzisiaj dla próby wziąłem od kolegi Nobile NHP. Bo kilku zeskokach z falki czułem już to w kolanach. No i oczywiście POP a Clashu też dużo lepszy. Do tego wydaje mi się, że w Clashu dużo łątwiej nakierować dechę ostro na wiatr niż w Nobile.

Do tego biorąc promocyjną cenę Clasha (399 EUR z dostawą pod drzwi) lub zakup 5 desek w cenie czterech (poza promocją) polecam !

Valentine666
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 3 razy

Post27 paź 2013, 01:06

a gdzie będzie można w pl zakupić Balance 2014 lub chociaż dowiedzieć się o nich ciut więcej :?: :)

Awatar użytkownika
G.I.Kala
Deska: tona pop
Latawiec: ss rpm 69
Postawił piwka: 9 razy
Dostał piwko: 3 razy

Post27 paź 2013, 17:56

Hey, pytanie czy warto pady clash z zestawu już było i podbno warto, a ja się pytam grzecznie jak to się ma do małej damskiej stópki tzn 37-38? Ktoś coś?

Pzdr,
G.I.Kala

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post17 lis 2013, 10:00

G.I.Kala pisze:Hey, pytanie czy warto pady clash z zestawu już było i podbno warto, a ja się pytam grzecznie jak to się ma do małej damskiej stópki tzn 37-38? Ktoś coś?

Pzdr,
G.I.Kala

z oryginalnych C L A S H owych będziesz BARDZO zadowolona, zarówno z tych starszych czarnych - jak i z nowszych kolorowych
są GENIALNE - również dla małych stópek..

kolorowe (zielone lub żółte)

Obrazek

czarne:

Obrazek

peace

Awatar użytkownika
maliniak
Deska: CLASH 134
Latawiec: SS RPM 10m
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 7 razy

Post22 lis 2013, 11:34

Zastanawiam się nad padami i strapami do Clasha. Polecacie coś fajnego (poza fabrycznymi)? Generalnie pływałem na Nobile IFS, które bardzo lubiłem ale niestety te nie pasują do Clasha :(

Michu.
Deska: Clash v2+Ronix Code55
Latawiec: Razor 11m 2014/obsession 7/12
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post22 lis 2013, 12:23

Z tego co widze clash + butki ronix kosztuje teraz na ich stronie 700 ojro czy to ich stala cena? wie ktos kiedy bedzie dostepny na ich stronie 2014 set. 2013 juz caly poszdl jak rozumiem i tylko uzywki.

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post22 lis 2013, 12:49

maliniak pisze:Zastanawiam się nad padami i strapami do Clasha. Polecacie coś fajnego (poza fabrycznymi)? Generalnie pływałem na Nobile IFS, które bardzo lubiłem ale niestety te nie pasują do Clasha :(

i bardzo dobrze bo nawet nie ma czego porównywać. Zostaw te co są. Zapewniam, że będziesz zadowolony.

Wróć do „Recenzje & Opinie”