Wrocław-- Może Razem będzie prościej ??

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Fikus
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 28 razy
Kontaktowanie:

Post07 paź 2013, 20:26

Ode mnie foty z pt i soboty,
1. przyjazd na spot z gratami; 2. zawijka; 3.pływanko po warszawsku; 4.dalsza historia uratowanej kaczki
*)zwróćcie uwagę na szcześliwą kaczkę i że zdj 3 i 4 są z tej samej soboty co pozostałe zdjęcia z innych akwenów...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotrbyku
Deska: BraCuru , Moses -Onda
Latawiec: Soul, Soul ,Soul, Capa
Postawił piwka: 31 razy
Dostał piwko: 70 razy

Post08 paź 2013, 11:15

Mikolpa pisze:Cześć.

Chyba już dawno nie było takiej soboty żeby tyle osób popływało w różnych miejscach :D
Na Turawie też mieli niezłą zabawę.
Ja niestety musiałem odpuścić kite :( tak naprawdę to z przyczyn zdrowotnych muszę odpuścić kite na trochę dłużej :( może do zimy? może do wiosny? a może do.....??? na razie to niewiadoma :(

Paweł nie martw się będzie OK , trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieję ,że niedługo polatamy razem . :D :D

Awatar użytkownika
Mikolpa
Deska: SU-2 Prorider 140, Trans 153
Latawiec: Rebel 10,12,14, Addiction 18
Postawił piwka: 126 razy
Dostał piwko: 142 razy

Post08 paź 2013, 17:39

sander pisze:
Mikolpa pisze:...
Ja niestety musiałem odpuścić kite :( tak naprawdę to z przyczyn zdrowotnych muszę odpuścić kite na trochę dłużej :( może do zimy? może do wiosny? a może do.....??? na razie to niewiadoma :(

Trzymamy kciuki za twój szybki powrót do zdrowia!
Potrzebujesz może jakieś pomocy w kwestii stacji meteo? Teraz masz zapewne inne ważniejsze sprawy na głowie.

:D dziękuję !!!

Ciało ma pewną wytrzymałość, ja niestety trochę przesadziłem i teraz cierpię. Od dawna mam problemy z kolanami, z barkiem i teraz doszedł jeszcze problem łokcia. Przesadziłem z obciążeniami, dołożyłem jeszcze na kite i teraz mam to co mam.

Opcje mam dwie.
Odpuścić teraz kilka rzeczy na trochę, chodzić jak każą na rehabilitację a może obędzie się bez skalpela.
Jak to nie pomoże to niestety będę musiał na dłużej odpuścić narty, rower, wspinaczkę i niedawno rozpoczętą przygodę z kite i przerzucić się na...... np. szachy

Co do stacji to tak łatwo się mnie nie pozbędziecie :wink: czuję się odpowiedzialny za jej działanie i będę robił wszystko żeby działała.

P.S. ROLMIGO
Jak tam z wgrywaniem systemu? są jakieś problemy? kiedy jedziemy do DPS żeby uruchomić stację?
Mam już stabilniejszy i troszkę dłuższy maszt. Jak będziecie z Jarkiem gotowi to daj proszę znać.

Awatar użytkownika
Mikolpa

Post08 paź 2013, 17:43

Piotrbyku pisze:Paweł nie martw się będzie OK , trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieję ,że niedługo polatamy razem . :D :D

Piotr naprawdę DZIĘKI :)
Mam nadzieję że już niedługo, może jeszcze w tym sezonie na wodzie choć już pewnie zimno.
Jak nie to pewnie jak spadnie piękny puszek :D Jeżeli chodzi o narty to może w końcu ja Tobie pokażę kilka sztuczek :wink:

Awatar użytkownika
Mikolpa

Post08 paź 2013, 18:59

Fikus Dzięki za to co do mnie napisałeś :D
Zgadzam się z Tobą w 100% i Twoje podejście spowodowało że Twoje piękne posty zniknęły tylko na chwilę z KF :wink: , mam nadzieję że przerwę będę miał krótszą od Ciebie :P choć to będzie trudne bo ty wróciłeś ekspresowo :wink: ale ktoś miał dobry pomysł żeby zamienić czepek na kask, pomyśl o tym. Ja muszę poszukać stabilizatorów na kolana i na łokieć :(

Awatar użytkownika
Mikolpa

Post08 paź 2013, 19:02

Fikus pisze:
Obrazek

Gdzie Wy dorwaliście taką FURĘ???, przepiękny klasyk !!! nie wiem czyje to auto ale ja na miejscu właściciela nie pozwoliłbym opierać się o takie cacko dwóm gościom co się bawią latawcami :P

Awatar użytkownika
rolmigo
Deska: f-one
Latawiec: torch/rebel
Dostał piwko: 12 razy

Post08 paź 2013, 19:20

Mikolpa pisze:P.S. ROLMIGO
Jak tam z wgrywaniem systemu? są jakieś problemy? kiedy jedziemy do DPS żeby uruchomić stację?

prace trwają! ale dziś nastąpił olbrzymi przełom w sprawie projektowania oprogramowania dla terminala. i tu szacun dla Jareckiego.
dziś ok 15tej ruszył mój terminal w kunicach na linuxie z nowym programem do przetwarzania danych ze stacji. teraz oprogramowanie i system nie będzie przeciążał pamięci terminala i zużyje znacznie mniej transferu internetowego. ponieważ działamy tylko i wyłącznie na kodach programowych bez żadnej grafiki.
potrzebujemy jeszcze chwilę na zrobienie prezentacji danych w internecie (tzw wykresy - teraz będzie to trochę inaczej wyglądało, wg mnie jest lepiej)
musimy jeszcze przejść na internet z orange bo na pakiecie z t-mobile ciężko zbudować stabilny przesył danych ze względu na zmienne IP....
jeśli wszystko dobrze razem zagra to myślę, że na weekend uda nam się skopiować te rozwiązania do stacji w Bożygniewie.

z góry przepraszam, że to tyle trwa ale na prawdę jest z tym dość dużo pracy i robimy co możemy... nie przewidzieliśmy konieczność przejścia na inny system i oprogramowanie, ale nie było wyjścia bo na windowsie byśmy mieli co chwile jakieś problemy z przeciążeniem systemu...

będę informował na bieżąco

edit:
z ostatniej chwili
tak to będzie wyglądało
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post09 paź 2013, 12:28

bez tytułu.JPG
bez tytułu.JPG (45.88 KiB) Przejrzano 2169 razy
Ktos jeszcze będzie ?

r.sidor
Deska: north select
Latawiec: north/vegas, rebel, evo
Dostał piwko: 1 raz

Post09 paź 2013, 19:55

Piotrbyku pisze:
bez tytułu.JPG
Ktos jeszcze będzie ?

melduję się z samego rana, chcę być tuż po 10 tej, mam wprawdzie jutro trochę napięty plan, ale takiej prognozy nie ma jak odpuścić! będe ze znajomym holendrem, do którego jeździłem w przeszłości ( ale jednak prawie 20 lat) żeby sobie dorobić, początkowo na czarno jak to się mówiło, po 2004 już na biało, od 8 lat już nie muszę tam dorabiać, ale przyjaźn została, on sobie pospaceruje, a ja poszaleję, po południu musimy być w arboretum w wojsławicach. ale o 8 ruszamy na bercorfer!!! pzdr rad, do zobaczenia

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post09 paź 2013, 20:06

To do jutra ,ja tez bede kolo 8

Awatar użytkownika
Fikus
Kontaktowanie:

Post10 paź 2013, 23:08

jutro zdecydowanie będzie się działo, tylko jeszcze nie wiadomo gdzie...

Awatar użytkownika
Fikus
Kontaktowanie:

Post11 paź 2013, 08:15

Ja dzisiaj poluje na wiatr z siatką na motyle, jestem pełen entuzjazmu. Właściwie, właściwie tak włąśnie wygląda mój główny latak po glebie. Ale pozytywne rzeczy trafiają się pozytywnym ludziom, deski są całe;)

A poważnie to będe na mietku po południu jak sie rozpogodzi, będzie 25stC i na mietkowie w końcu pojawi sie swell...

Zabawa
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post11 paź 2013, 12:10

Fikus pisze:A poważnie to będe na mietku po południu jak sie rozpogodzi, będzie 25stC i na mietkowie w końcu pojawi sie swell...

Dawno nie widziałem tego kierunku, skąd planujesz startować?
Jak się uda to może zjawię się ok 16.

Awatar użytkownika
Mikolpa

Post11 paź 2013, 19:06

Fikus pisze:Ja dzisiaj poluje na wiatr z siatką na motyle, jestem pełen entuzjazmu. Właściwie, właściwie tak włąśnie wygląda mój główny latak po glebie. Ale pozytywne rzeczy trafiają się pozytywnym ludziom, deski są całe;)

A poważnie to będe na mietku po południu jak sie rozpogodzi, będzie 25stC i na mietkowie w końcu pojawi sie swell...

Coś powiało?
Teraz pewnie wieje, ale pływają tylko ci którzy mają noktowizory ;)

Awatar użytkownika
Fikus
Kontaktowanie:

Post11 paź 2013, 19:26

troche przebimbałem i dojechałęm po 16, na lotnisku 10-12kt wiec ok, a na mietku jakieś 5-6...
kierun E jest nieprzewidywalny, ostatnio sie udało, przedostatnio wcale i teraz to samo, natomiast kolega i tak latał!
Co tez ludzie nie wymyślą: przyczepili paralotnie 21m do baru i sie dało, co sie miało nie dać... Wrzuce filmik jak zedytuje.
:)

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”