Wrocław-- Może Razem będzie prościej ??

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
harnaś
Deska: Aboards Z-series
Latawiec: Nobile 555 RRD Addiction
Postawił piwka: 23 razy
Dostał piwko: 9 razy

Post16 wrz 2013, 09:27

pralka pisze:
sander pisze:
Fikus pisze:heh Radek:) to mnie pogotowie zdrapuje zplaży a ty plątasz linki, zrywasz sterówki, wracasz do brzegu na kiteloopach, skaczesz do góry a lecisz w bok, we wrześniu przy czternastu stopniach pływasz w ciepłej wodzie i na bazaltowych plażach dziwisz sie że pływamy w butach - normalnie w czepku urdzony:-)

Nie może być, znam tylko jednego gościa w czepku urodzonego :wink:

Obrazek

W niedzielę też pływał w czepku. Trochę mnie wkurzał bo przy samej tamie!!! Chyba zamienimy Ci czepek na kask i tak się skończy temat :)

Paweł i kask to raczej się nie uda :lol:

Awatar użytkownika
Mikolpa
Deska: SU-2 Prorider 140, Trans 153
Latawiec: Rebel 10,12,14, Addiction 18
Postawił piwka: 126 razy
Dostał piwko: 142 razy

Post16 wrz 2013, 12:10

Mikolpa pisze:
lockin pisze:Stacja pokazuje mi ostatni odczyt z 1 w nocy. Tez tak macie?

Też tak mam :(
Czyżby znowu problem z prądem :?:

już działa :)

Awatar użytkownika
sander
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post16 wrz 2013, 12:54

Wygląda na to że włączył się warunek do pływania :)

Awatar użytkownika
Fikus
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 28 razy
Kontaktowanie:

Post16 wrz 2013, 13:10

po okresie pilotażowym działania stacji dochodzę do wniosków:
-dane z grubsza sie pokrywają z lotniskiem ale są bardziej precyzyjne
-pewne niuanse w odczytach mogą prowadzić do tego, że dzionek jest zaliczony lub nie, kiedy o ślizgu decyduje 1 lub 2kt (jak jest np teraz: 8kt na akwenie a 6kt na lotnisku przy S)
-po sesji sobotniej stacja wydaje sie niedokalibrowana, ale pamietajmy że 10kt to już plywanie, 15 mocny warun, 20 do 30 to szacun warun, powyżej tego już sie nie pływa (tylko lata)
-stacja jest czuła na plamy na słońcu, przy wzmożonym promieniowaniu przechodzi w hibernacje

niestety w/z z działaniem stacji dochodzi inny problem, otóż można przesiedzieć całe popołudnie dumając nad wykresem zamiast jechać i spróbować swoich sił na wodzie...

Awatar użytkownika
sander
Kontaktowanie:

Post16 wrz 2013, 13:19

Ja mam jeszcze jedną obserwację. Rozstrzał pomiędzy prędkością średnią a maksymalną wydaje się za duży, wniosek :arrow: trzeba przyciąć wierzbę bo zaburza pomiary :wink:

lorv83
Deska: szukam
Latawiec: szukam

Post16 wrz 2013, 13:34

Jest możliwość podłączenia się do akcji 'stacji meteo' ? Tak na marginesie to chętnie pomogę w kwestiach informatycznych (np. strona, wizualizacja, predykcja, etc.)

Jestem tutaj nowy, i ogólnie nowy w kite (w tym roku udało mi się przepłynąć moje pierwsze - z 5m najdłuższe - halsy) ale dałem się już wciągnąć nieco całej tej chorobie. Nadal nie mam swojego sprzętu (poza treningowym kite'm), wiec zdany jestem na czekanie na przyszły sezon i doszkolenie w szkółce. Ale przyznam szczerze, że bardzo chętnie podglądnę sobie zaawansowanych na wodzie (ile można filmików oglądać).

Awatar użytkownika
Fikus
Kontaktowanie:

Post16 wrz 2013, 14:03

Wiem! Eureka! - wiem dlaczego stacja wydaje sie niedokalibrowana. To proste. Jak Archimedes z dylematem wszedłem do wanny i zauważyłem że poziom wody się nie podniósł - wanna była pusta, odkręciłem kurek prysznica i nagle zrozumiałem że za niedoszacowanie odpowiedzialny jest deszcz. Stacja pokazywała mało bo padał deszcz a krople hamowały wentylatorek.
;-)
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2013, 16:21 przez Fikus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post16 wrz 2013, 14:12

Fikus pisze:Wiem! Eureka! - wiem dlaczego stacja wydaje sie niedokalibrowana. To proste. Z tym dylematem wszedłem do wanny i zauważyłem że poziom wody się nie podniósł - wanna była pusta, odkręciłem kurek prysznica i nagle zrozumiałem że za niedoszacowanie odpowiedzialny jest deszcz. Stacja pokazywała mało bo padał deszcz a krople hamowały wentylatorek.
;-)

a może pajęczyna się wkręciła w wirnik i troszkę zaniża :twisted:

Awatar użytkownika
sander
Kontaktowanie:

Post16 wrz 2013, 14:25

lorv83 pisze:Jest możliwość podłączenia się do akcji 'stacji meteo' ? Tak na marginesie to chętnie pomogę w kwestiach informatycznych (np. strona, wizualizacja, predykcja, etc.)

Każdy może się przyłączyć w dowolnym momencie. Prędzej czy później będzie potrzebna dodatkowa kasa na opłaty za serwer/domenę, naprawę lub wymianę elementów stacji. O szczegóły pisz do Pawła aka Mikolpa.

Awatar użytkownika
Piotrbyku
Deska: BraCuru , Moses -Onda
Latawiec: Soul, Soul ,Soul, Capa
Postawił piwka: 31 razy
Dostał piwko: 70 razy

Post16 wrz 2013, 15:48

Super warunki na Berzdodfensee dzis fajnie polatane bez deszczu i fajnie rowny wiatr , no i czysta woda .Od 10 do 14.30 .caly czas latane :-) o14 przyjechal Radek na druga zmiane :-)

Awatar użytkownika
KrisIs
Deska: Reincarnation 2
Latawiec: Komórka
Postawił piwka: 93 razy
Dostał piwko: 52 razy

Post16 wrz 2013, 16:53

Piotrbyku pisze:Super warunki na Berzdodfensee dzis fajnie polatane bez deszczu i fajnie rowny wiatr , no i czysta woda .Od 10 do 14.30 .caly czas latane :-) o14 przyjechal Radek na druga zmiane :-)

A jaka temperatura wody? Bez rekawic jeszcze się da pływać? :thumbsup:

Awatar użytkownika
Piotrbyku
Deska: BraCuru , Moses -Onda
Latawiec: Soul, Soul ,Soul, Capa
Postawił piwka: 31 razy
Dostał piwko: 70 razy

Post16 wrz 2013, 18:21

woda cieplejsza od powietrza

jkubmx@gmail.com
Deska: Airush Apex Team
Latawiec: Airush Union
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post16 wrz 2013, 19:22

Witam. Jestem tu nowy, więc na początek przywitam się z wszystkimi wami!

No dobrze w sieci już się zapoznaliśmy no ale żeby poznać się lepiej fajnie było by popływać razem, na przykład na naszym Mietkowie. A żeby pływać każdy wie, potrzebujemy co najmniej kilkunastu knot'ó... Na śródlądziu nigdy nie pływałem i nie wiem jak w rzeczywistości sprawdzają się na takich akwenach prognozy z WindGuru, Meteo. Przechodząc do sedna, mógłby mi ktoś powiedzieć na przykładzie jutrzejszej pogody czy na DOS'sie 12 dałoby się popływać, (75kg).

Pozdrawiam, dziękuję za odpowiedź i może do jutra..., ktoś się wybiera?

Awatar użytkownika
sander
Kontaktowanie:

Post16 wrz 2013, 19:51

Witam

Prognoza windguru nie jest może specjalnie mocna ale zdziwiłbym się gdyby jutro przy tym kierunku nie udało Ci się popływać na Mietku.
Według mnie u nas na śródlądziu prognozy sprawdzają się lepiej niż nad morzem.

P.S. U mnie w pracy było dzisiaj komisyjne rzucanie monetą, na jutro wygrała niestety pracy a nie pływanie, mimo że losowanie zostało powtórzone :D

Awatar użytkownika
Fikus
Kontaktowanie:

Post16 wrz 2013, 20:25

jkubmx@gmail.com pisze:Witam. Jestem tu nowy, więc na początek przywitam się z wszystkimi wami!

No dobrze w sieci już się zapoznaliśmy no ale żeby poznać się lepiej fajnie było by popływać razem, na przykład na naszym Mietkowie. A żeby pływać każdy wie, potrzebujemy co najmniej kilkunastu knot'ó... Na śródlądziu nigdy nie pływałem i nie wiem jak w rzeczywistości sprawdzają się na takich akwenach prognozy z WindGuru, Meteo. Przechodząc do sedna, mógłby mi ktoś powiedzieć na przykładzie jutrzejszej pogody czy na DOS'sie 12 dałoby się popływać, (75kg).

Pozdrawiam, dziękuję za odpowiedź i może do jutra..., ktoś się wybiera?

Hej, będzie ok,
a co myślicie zeby popływać sobie przed robotą? Tak na dobrą rozgrzewkę.
Na studiach bywało że basen poprzedzał laborki a jakoś dało sie funkcjonować...
wschód 6.30 - to jak, budziki 5.30?

Progno jest, stacje hoola że aż miło:)

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”