Wrocław-- Może Razem będzie prościej ??

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Fikus
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 28 razy
Kontaktowanie:

Post13 wrz 2013, 20:50

Do stu piorunów, snił mi się że mietków wyparował, pokryła go lawa z sobótki, a my z ekspedycja naukową szukaliśmy jakiegoś czujnika. Podejrzewam że chodzi o naszą stację...
;-)

Awatar użytkownika
Fikus
Kontaktowanie:

Post13 wrz 2013, 20:54

mate102 pisze:A czy na Mietku są podwodne przeszkody tak jak korzenie na Turawie , co prawda od strony Szczedrzyka nie jest aż tak źle ale już dwa razy miałem wrażenie że straciłem fina w desce, na szczęście cała. Ale perspektywa zahaczenia ciałem o taki korzeń trochę mnie przeraża.
Przy okazji jeżeli ktoś ma miejsce w samochodzie to chętnie się zabiorę na Mietka jako że sam zmotoryzowany nie jestem, zawsze to raźniej i za paliwo taniej wychodzi :D . Od 25 września będę we Wrocławiu, mieszkam na Gaju ale mogę gdzieś podjechać jak coś.

są przeszkody i to jakie, przy PN/Zach plazy są korzenie po wycietym lesie, nawet droga, most i jakieś betony.
generalnie najbezpieczniej jest tam gdzie pływają teraz zagłówki: od połowy zbiornika w dół; tylko z dala od zapory...
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2013, 20:56 przez Fikus, łącznie zmieniany 1 raz.

chnum82
Deska: SU-2
Latawiec: Hawaii W. Boss

Post13 wrz 2013, 20:56

heheh grubo..... dobrze że tak irracjonalnie to wręcz nie realnie bardziej bym sie bał jak by ktos wielki korek wyciagnał......

ale tak poważnie , co jadłeś na noc :D

Awatar użytkownika
Fikus
Kontaktowanie:

Post13 wrz 2013, 20:59

chnum82 pisze:heheh grubo..... dobrze że tak irracjonalnie to wręcz nie realnie bardziej bym sie bał jak by ktos wielki korek wyciagnał......

Właśnie nic takiego, ale niedawno wróciłem z pływanka, heh, moze znowu coś z wodą...

Awatar użytkownika
sander
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post13 wrz 2013, 21:05

mate102 pisze:A czy na Mietku są podwodne przeszkody tak jak korzenie na Turawie , co prawda od strony Szczedrzyka nie jest aż tak źle ale już dwa razy miałem wrażenie że straciłem fina w desce, na szczęście cała. Ale perspektywa zahaczenia ciałem o taki korzeń trochę mnie przeraża.
...

Korzeni nie widziałem ale jakieś inne przeszkody typu betonowy blok przy niskim stanie wody jaki jest teraz mogą się trafić, głównie w północno-zachodniej części zbiornika.
Osobiście nigdy o nic nie zahaczyłem na Mietku ale czasami widywałem podejrzanie wyglądające wystające z wody przedmioty.

Przy niskim stanie wody można też nadziać się na furę :wink:
Obrazek

chnum82
Deska: SU-2
Latawiec: Hawaii W. Boss

Post13 wrz 2013, 21:12

Fikus pisze:
chnum82 pisze:heheh grubo..... dobrze że tak irracjonalnie to wręcz nie realnie bardziej bym sie bał jak by ktos wielki korek wyciagnał......

Właśnie nic takiego, ale niedawno wróciłem z pływanka, heh, moze znowu coś z wodą...

może być...... ;) to co jak grafe opracuje do przewodnika po spotach ktos dopisze kierunki.....

za jakie spoty sie bierzemy lokalnie ... :?:

jacekj1972
Deska: NOBILE 555
Latawiec: ozone
Postawił piwka: 2 razy

Post13 wrz 2013, 21:23

ZuO pisze:Witajcie! Z przykrością chciałbym ogłosić, że muszę sprzedać swój sprzęt nowy nieużywany niedawno skompletowany z powodu trudnej sytuacji materialnej i zaistniałych kłopotów. Jak byście mogli to popytajcie się czy ktoś nie potrzebuje sprzętu. Mam nadzieję, że chociaż część kosztów za sprzęt mi się zwróci :(.
Oto moja lista:
Su-2 ProRider (135x41) 2012 Biała 1350
Airush DNA 10 2012 + bar 2600
Trapez Kite-Mystic Warrior 2011 zielony 350
Pianka Mystic 2013 Star 400
Lycra Mystic 2013 Star biała 125

wrzuć to do działu giełda-szansa na sprzedaż dużo wzrośnie :thumb:

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post14 wrz 2013, 11:32

sander pisze:
Obrazek

MAD MAX 2 wpadł popływać ?

....NIECHAJ WIATR BĘDZIE Z TOBĄ !

Awatar użytkownika
Mikolpa
Deska: SU-2 Prorider 140, Trans 153
Latawiec: Rebel 10,12,14, Addiction 18
Postawił piwka: 126 razy
Dostał piwko: 142 razy

Post14 wrz 2013, 15:47

Ziomek. pisze:
sander pisze:

MAD MAX 2 wpadł popływać ?

....NIECHAJ WIATR BĘDZIE Z TOBĄ !

Dokładnie tak. Słyszałem że MAD MAX lubi pływać na Mietku, zwłaszcza jak nie ma wody :wink: ... a jego latawiec to dopiero wynalazek :shock:

Awatar użytkownika
Mikolpa
Deska: SU-2 Prorider 140, Trans 153
Latawiec: Rebel 10,12,14, Addiction 18
Postawił piwka: 126 razy
Dostał piwko: 142 razy

Post14 wrz 2013, 16:05

Wracając do tematu stacji.... przyznam że po raz trzeci siadam o tego postu i znowu chciałem odwlec jego napisanie bo są pewne kłopoty.
Ale jak zobaczyłem że niektórym stacja śni się już po nocach :wink: to doszedłem do wniosku że muszę coś napisać bo pewnie wiele osób zadaje sobie pytanie co ze stacją?

Jaki pisałem wcześniej we Wtorek wszystko uruchomiliśmy. W środę, po 24h testów okazało się że centralka stacji często traci połączenie z czujnikiem na dachu. Czasami na chwilę czasami na długo aż w końcu straciła połączenie na dobre. Musiałem pojechać i wyciągnąć ją z szafki aby zwiększyć zasięg i to pomogło, przez kolejne godziny żadnych przerw. Już miałem pisać że wszystko dział a tu trach, serwer na który trafiają dane z DPS nie widzi modemu. Myśleliśmy z Jarkiem że to chwilowy problem ale dzisiaj rano nadal brak połączenia i danych. Pojechałem do DPS (w sobotę nie ma do kogo zadzwonić) i okazało się że od wczoraj cały Borzygniew jest bez prądu :shock: a pogotowie energetyczne nie może zlokalizować usterki :shock:

Mam nadzieję że jak włączą z powrotem prąd to stacja zacznie wysyłać dane i wszyscy je zobaczymy.

Przesyłam do wszystkich z listy "twórców stacji" mailem adres www na którym można zobaczyć dane. Jeżeli ktoś z listy nie dostanie to proszę o info

1. Rolmigo
2. Jarek
3. sander
4. Mikolpa
5. Yorkus
6. domelq
7. mecalac
8. desperadek
9. dunks
10. lockin
11. Piotrbyku
12. Beny
13. pepper
14. butinas
15. Ploplo
16. zabawa
17. KrisIs
18. DekagramZła
19. weneck
20. Qba-EPP11
21. Fikus
22. Fubel
23. Jerzy P.
24. Chnum82

DekagramZła
Deska: Nobile NBL, Flying Carpet
Latawiec: North Rebel
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 7 razy

Post14 wrz 2013, 18:46

Póki co wygląda na to, że działa! Szkoda tylko, że wieje słabo.
Dzięki za kawał dobrej roboty panowie !

Awatar użytkownika
Fikus
Kontaktowanie:

Post14 wrz 2013, 19:07

Nawet jeśli ktoś by napływał dzisaj cały boży dzien i przy dobrych 15 kt bez chwili wytchnenia i surfował na metrowych falach i skakał pod samą podstawę chmur płynących zresztą zaraz po tafli, to i tak wszystko lipa jak trzeba wejść do tak cholernie mokrej wody, no.

Obrazek

Awatar użytkownika
sander
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post14 wrz 2013, 19:25

DekagramZła pisze:Póki co wygląda na to, że działa! Szkoda tylko, że wieje słabo.

Oby jak najdłużej!
Przyłączam się do podziękowań :clap:

Awatar użytkownika
Fikus
Kontaktowanie:

Post14 wrz 2013, 19:38

sander pisze:
DekagramZła pisze:Póki co wygląda na to, że działa! Szkoda tylko, że wieje słabo.

Oby jak najdłużej!
Przyłączam się do podziękowań :clap:

pewnie pokazuje mało bo brakuje fazy ;-)

Dzięki!

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”