FERRER pisze:i to jest odpowiedz

FERRER pisze:i to jest odpowiedz
ja mam NASIAKA 13,5m2 i działa bez zarzutu (a jaka moc )
tropheus pisze:a tak konkretnie to szyje nasa 5,nasa 9 i nasa HA9 wiec wybór jest, a jeśli chodzi o cene to zapraszam na gg lub wysle cennik e-mailem
tropheus pisze:a tak konkretnie to szyje nasa 5,nasa 9 i nasa HA9 wiec wybór jest, a jeśli chodzi o cene to zapraszam na gg lub wysle cennik e-mailem
majster8405 pisze:.Pytałem mojego instruktora modelarstwa lotniczego z przed lat aby mi wyjaśnił jak się to je i ??????Wiesz o tym że czym większa nasa tym wolniejsza ale za to wzrasta "kopyto"
Ostatnio połaczyłem drązki linką tak by móc odciazyc ręce i o dziwo nie zdawało to egzaminu przy słabym wietrze OK łatwiej panowac nad latawcem ale jak mocniej zawiało (lotnisko w gliwicach )drazki a dokładnie dół rączek czyli linki sterujace poszły jak z kopyta do przodu i nie lada wysiłkiem było utrzymanie ich w wygodnej pozycji nawet przez krytki okres czasu - po zmianie na bar cała siła poszła na pas i z utzrymaniem latawca oraz kierowaniem nie było najmniejszego problemu zero łopotania (smigał tam gdzie chciałem) całkowicie nie meczac rąk dla tego mysle ze jesli chce cie posmigac na desce to leprzy jest bar pewnie przy buggy było by troche nie wygodnie bo kwestia startu na barze jest inna ale do deski raczej nie wyobrazam sobie ze miał bym smigac na drazkach. Ciekawi mnie kwestia uleprzenia nasy co zrobic by móc z niej wiecej wycisnąc? (np dzis na lotnisku wiało wedle prognoz 3/4 a były momety ze na nasie 5m2 po biegu około 10metrów i nawrocie latawcem w druga strone "zrobieniu wachadła" mozna było wydłuzyc skok o jakis metr) co zrobic by nasa przyspieszyła? wtedy z pewnoscia siła nawet przy takim wietrze jak dzis pozwoliła by na jakis ciekawszy skok ??? PS super do nasy sprawdza sie wenszeł prusik jako depower mozesz w momet wyregulowac tak linki głowne by nasa chodziła jak w zegarkumajster8405 pisze: Smieszy mnie p odłączenie linek do baru poprostu ze "szpanu" czyli dwie na lewo ,dwie na prawo, lub nośne główne w środku z efektem . Tak czy owak ja do NASY preferuję UCHWYTY.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości