Naish Torch problem z powerem latawca

Pytania odnośnie naprawy, budowy, i modyfikacji sprzętu.
kowalm
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post24 lis 2012, 23:34

adrianex pisze:Co z tymi torchami ze kazdego trzeba inaczej ustawiac?... mierzylem linki baru i sterujace sa ok 4cm krotsze niz srodkowe,z tym ze kajt mi sie nie cofa do okna jak sie wypne. Pigi maja po ok 5cm sterowki i 20cm nosne i wygladaja na fabryczne wiec nie wiem czy tam cos mieszac.Zobacze z tym bloczkiem i lekko wydluze piata bo wyglada to tak jakby latawiec dostawal czasami wiatru od gory bedac na krawedzi okna dlatego spada krawedzia natarcia..
Wielki dzieki za rady anyway :thumbsup:

Torch "tak ma" z tym przepadaniem jak stoi w jednym miejscu na krawędzi okna i albo za bardzo odpuści bar jak słabo wieje, albo jest nie do końca dobrze wytrymowany (za długie sterówki/za krótka 5ta), albo będzie dziura w wietrze, czy po trochę z każdego z tych elementów...
Często w dużej mierze da się zapobiec odpowiednim sterowaniem.

Co do tych linek 4cm, krótsze sterujące, to dla torcha w granicach normy (zawsze można delikatnie trymer zaciągnąć.. i się poprawi jak będzie przebrany), więc jeżeli rzeczywiście działa to nic nie kombinuj, tylko popróbuj z 5tą linką.
Ja z 5tą miałem taki sposób, że ustawiałem ją po prostu tak, żeby w locie była ona lekko napięta (ale nie na tyle że będzie wypłaszczać latawiec) - pokombinuj na który spełek ją ustawić.

Pozdro.

Awatar użytkownika
mandaro
Deska: NHP Infinity
Latawiec: GP Fuel
Postawił piwka: 66 razy
Dostał piwko: 22 razy
Kontaktowanie:

Post10 paź 2013, 00:33

Może nie ma sensu latawca C w zenicie trzymać z odpuszczonym barem?
Wtedy nie przepadnie.
Hybryda wybaczy połowę błędów, a bow prawie wszystkie.
Pewnie dlatego C się tak słabo sprzedają.

Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”