SAMOUKI PROSZĘ O KOMENTARZ!..

Forum dla początkujących
przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post23 lip 2012, 19:25

@CMR69 - fajnie że wszystko opisałeś tak szczegółowo, przypomina mi to w pierwszej części moją naukę. Moim zdaniem masz dużo szczęścia, do tego jesteś osobą młodą, więc Twój progres przebiega zauważalnie szybciej niż "standardowego" kursanta. Średni czas wyszkolenia kursanta to u nas 6-8 h wiatrowych, wciąż wydaje mi się że zainwestowanie w kurs jest lepszą opcją - u mnie tak było, pomimo książki.

@baklarz - naprawdę NIE ZAWSZE da się szkolić powyżej 25 knts. serio.

baklarz

Post24 lip 2012, 11:12

przemass pisze:@CMR69 - fajnie że wszystko opisałeś tak szczegółowo, przypomina mi to w pierwszej części moją naukę. Moim zdaniem masz dużo szczęścia, do tego jesteś osobą młodą, więc Twój progres przebiega zauważalnie szybciej niż "standardowego" kursanta. Średni czas wyszkolenia kursanta to u nas 6-8 h wiatrowych, wciąż wydaje mi się że zainwestowanie w kurs jest lepszą opcją - u mnie tak było, pomimo książki.

@baklarz - naprawdę NIE ZAWSZE da się szkolić powyżej 25 knts. serio.

Ja piszę o sytuacjach które widziałem na półwyspie, suszarka z zachodu. Kursanci na brzegu a instruktorzy na deskach i śmigają.

Awatar użytkownika
mandaro
Deska: NHP Infinity
Latawiec: GP Fuel
Postawił piwka: 66 razy
Dostał piwko: 22 razy
Kontaktowanie:

Post24 lip 2012, 12:39

Instruktor. który SZKOLI przy 25 węzłach A NIE PŁYWA,
to prawdopodobnie Instruktor Specjalnej Troski.

Uczyć przy 25 mogę, pod warunkiem, że wcześniej było 30 i się wypływałem.
Nie znam piękniejszego widoku, jak grupka kursantów oczekująca na latającego instruktora.

Awatar użytkownika
pajo
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 7 razy

Post13 sie 2012, 19:42

[quote="peg"]Super wątek edukacyjny. Minął rok, rozpoczął się już na dobre drugi sezon a Ty nadal nie pływasz.. Warto było? Taki progres w dobrej szkółce robi się w max weekend... W każdym razie powodzenia - mimo wszystko..

dzięki już jest lepiej ..zrobili nam wake-a w Opolu i opracowałem już lepiej deskę.nie pływałem już chyba z 2miehy z racji mojego zawodu mam bardzo mało czasu , z dlatego też moja nauka trwała tak długo(ale nie żałuję)a inni się opierniczają i śmigają jak ta lala... :idea: :D

Wróć do „Pierwsze Kroki”