szkoły kite zagranicą

Forum dla początkujących
neo1212

Post14 lip 2012, 18:36

Witam wszystkich!

Mam serdeczną prośbę o podpowiedzi, sugestie gdzie można się nauczyć pływać gdzieś na południu Europy. Najlepiej aby była to szkoła z polskimi instruktorami choć wcale niekoniecznie. Chcę aby było to miejsce dobre do nauki we wrześniu, z dobrymi warunkami wiatrowymi i sensownymi instruktorami.

Jeszcze raz dzięki za wszystkie podpowiedzi.

Pozdrawiam,
Neo

Haidi
Deska: North Gonzales
Latawiec: Best Kahoona
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 2 razy

Post14 lip 2012, 22:08

Hej

Ja swoja przygode zaczalem na Prasonisi w szkole wind4fun.pl we wrzesniu zeszlego roku, polecam.
Jezeli mialbym wyjechac znow we wrzesniu to chcialbym sprobowac w nowym miejscu i wybralbym fuerte z http://www.wiktoriarosinska.com/ rozmawialem z nia przez telefon i jest przekonujaca bez parcia na biznes czyli za wszelka cene sciagnac kursantow.

Pozdrawiam

Marcin

Penny

Post03 sie 2012, 15:54

Podbijam temat!
Czy ktoś robił kurs na Rodos, w Egipcie i może się wypowiedzieć nt jakiejś dobrej szkółki? Nie miałam jeszcze do czynienia z kajtem, a chciałabym to ogarnąć, jednak mam czas tylko we wrześniu (a wtedy, jak wiemy, pogoda na Helu przeważnie jest dramatyczna).
Z góry dzięki za rady! :)
Pozdrawiam,
K.

Awatar użytkownika
jedi1
Postawił piwka: 132 razy
Dostał piwko: 83 razy
Kontaktowanie:

Post03 sie 2012, 16:21

Penny pisze:Podbijam temat!
Czy ktoś robił kurs na Rodos, w Egipcie i może się wypowiedzieć nt jakiejś dobrej szkółki? Nie miałam jeszcze do czynienia z kajtem, a chciałabym to ogarnąć, jednak mam czas tylko we wrześniu (a wtedy, jak wiemy, pogoda na Helu przeważnie jest dramatyczna).
Z góry dzięki za rady! :)
Pozdrawiam,
K.

Ta "dramatyczna" pogoda to są najlepsze warunki do kite w Polsce :!: W Egipcie mogę polecić RedSeaZone w El Gounie albo możesz jechać na wyjazd z którąś ze szkółek z Polski

Arbuz

Post03 sie 2012, 16:54

Na Sardyni jest polska szkołam skyhigh.pl.

Awatar użytkownika
surfbabe
Deska: su2 custom
Latawiec: FX, nemesis
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 29 razy

Post04 sie 2012, 15:24

jedi1 pisze:Ta "dramatyczna" pogoda to są najlepsze warunki do kite w Polsce...

no właśnie.... wrzesień najlepsiejszy dla Helu.
wieje, woda ciągle ciepła, a zatoka pusta.
normalnie malyna. :thumbsup:

Penny

Post07 sie 2012, 22:35

Cholerka, mówicie, że jednak Hel? A nie jest za zimno we wrześniu? Bo woda to tam pikuś, mnie bardziej martwi temperatura powietrza i ewentualne deszcze. :)
Ale dzięki wielkie za podpowiedzi! :)

Wróć do „Pierwsze Kroki”