Nie kumam - czy wy na prawdę musicie mieć wszystko odgórnie, prawnie uregulowane??
Nie ma ceny - drażni Cie to/szkoda ci czasu - nie odpowiadaj na taka ofertę.
Z całym szacunkiem do Ciebie za to co robisz dla kitesurfingu, ale jeśli producent płaci Ci sprzętem zamiast pieniędzmi to chyba nie jest idiotą, albo niedoświadczonym małolatem z kiteforum i ma świadomość, że będziesz go sprzedawała w niższych cenach jak w sklepie więc będziesz psuć rynek.eska pisze:No doba, to mój punkt widzenia.
Jeśli rozliczam się w barterze z producentem sprzętu, a zależy mi żeby ten sprzęt sprzedać jak najszybciej, a przy okazji nie "psuć rynku" jak to się mówi, to co mam pisać cenę ? Przecież połowa idiotów lub niedoświadczonych małolatów (no bo normalna świadoma osoba nie pójdzie) z kiteforum zaraz poleci do sklepu i będzie cisnąc sprzedawce że ja sprzedaję nowy sprzęt za tyle i tyle i na pewno na tym zarabiam, więc dlaczego w sklepie jest tak drogo?
Generalnie zgadzam się do cen sprzętu używanego, bo co to za tajemnica - powinno zależeć sprzedającemu żeby się ludzie interesowali, a przypadku wyżej opisanym było by klasyczne Polskie piekiełko.
Może więc zróbmy tak - solidarnie ten kto nie daje ceny na sprzęt używany po prostu olewajmy takie oferty bo są podejrzane.
desperadek pisze:Z całym szacunkiem do Ciebie za to co robisz dla kitesurfingu, ale jeśli producent płaci Ci sprzętem zamiast pieniędzmi to chyba nie jest idiotą, albo niedoświadczonym małolatem z kiteforum i ma świadomość, że będziesz go sprzedawała w niższych cenach jak w sklepie więc będziesz psuć rynek.eska pisze:No doba, to mój punkt widzenia.
Jeśli rozliczam się w barterze z producentem sprzętu, a zależy mi żeby ten sprzęt sprzedać jak najszybciej, a przy okazji nie "psuć rynku" jak to się mówi, to co mam pisać cenę ? Przecież połowa idiotów lub niedoświadczonych małolatów (no bo normalna świadoma osoba nie pójdzie) z kiteforum zaraz poleci do sklepu i będzie cisnąc sprzedawce że ja sprzedaję nowy sprzęt za tyle i tyle i na pewno na tym zarabiam, więc dlaczego w sklepie jest tak drogo?
Generalnie zgadzam się do cen sprzętu używanego, bo co to za tajemnica - powinno zależeć sprzedającemu żeby się ludzie interesowali, a przypadku wyżej opisanym było by klasyczne Polskie piekiełko.
Może więc zróbmy tak - solidarnie ten kto nie daje ceny na sprzęt używany po prostu olewajmy takie oferty bo są podejrzane.
...
onzo pisze:W PL po prostu nie da się utrzymać takich cen, bo nikt by latawców nie kupował.
darkowic pisze:od zawsze popierałem, popieram i będe popierał aby w giełdzie podawać ceny. Jest dział Biznes, gdzie destrybutorzy mogą umieszczac produkty bez ceny jeśli jest tak potrzeba.
którzy klikają w ankietę - jest dobrze
Ziomek. pisze:onzo pisze:W PL po prostu nie da się utrzymać takich cen, bo nikt by latawców nie kupował.
..nie tylko latawców i nie tylko w PL..
pzdr
A potestowy albo poszkółkowy ma być z ceną czy bez?darkowic pisze:Proste - ponieważ robią to w dziale biznes - i niech sobie prowadzą tam ten swój biznes jak im sie podoba - mogą nie podawac ceny jak uważaja że tak lepiej się sprzedają produkty![]()
Uważam, ze giełda powinna byc giełdą z ceną, opisem poroduktu itd.
darkowic pisze:Proste - ponieważ robią to w dziale biznes - i niech sobie prowadzą tam ten swój biznes jak im sie podoba - mogą nie podawac ceny jak uważaja że tak lepiej się sprzedają produkty![]()
Uważam, ze giełda powinna byc giełdą z ceną, opisem poroduktu itd.
paralizator pisze:Nie podają ceny bo chcą dostać więcej za sprzęt niż jest warty w myśl zasady a może trafi się koleżka co za tyle kupi![]()
Przykład Sprzedałem latawkę za 1200 zł a koleżka który ją ode mnie kupił zapytany ile chce za sprzęt na pw odpowiada 1600
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości