fender77s pisze:Gdzie obecnie lepiej w czerwcu zakwaterowac sie- Chalupy 6 czy Maszoperia, by pojezdzic na kajcie .Chalupy znam jak wlasna kieszen w Jastarni na Maszoperi jeszcze nie bylem jest jakas roznica.Moze cos na ten temat ?
fender77s pisze:wazne jest dla mnie zeby wiatr
byl w Jastarni podobny do Chalup
Jurgen pisze:fender77s pisze:Gdzie obecnie lepiej w czerwcu zakwaterowac sie- Chalupy 6 czy Maszoperia, by pojezdzic na kajcie .Chalupy znam jak wlasna kieszen w Jastarni na Maszoperi jeszcze nie bylem jest jakas roznica.Moze cos na ten temat ?
Maszoperia ma kilka niebezpiecznych wypłyceń przy brzegu na wysokości campingu ale po małym rekonesansie będziesz wiedział gdzie pływać....
W okół Maszoperii nie ma nic... więc każdy znajdzie miejsce dla siebie na wodzie od Kuźnicy po Jastarnię....
Przy mocnym wietrze trochę większy chop niż w Chałupach .... i ponoć przez położenie za mewią rewą zimniejsza woda ale nie odczuwam
Sebastian Kite.pl pisze:
Hej,
I tutaj, mimo mojej całej sympatii do Maszo, jest bardzo często tak, że w Chałupach wieje a za Kuźnicą już nie. Tudzież wieje fajnie w Chałupach, na Maszo słabo. Bywa i odwrotnie, ale znacznie rzadziej.
,
fender77s pisze:Z tym wiatrem to jakos dziwnie w Chalupach jest a w Jastarni nie ,to tylko pare kilometrow maja tam w Kuznicy czarna dziure czy o co chodzi ?
Wiktorek pisze: "W życiu bym do teatru nie poszedł!"
Ziomek. pisze:a) że ZARAZ po drugiej stronie Mewiej woda jest LODOWATA
Wiktorek pisze:Jeśli mogę trzy grosze ... może i Ziomek ma rację, ale:
1. Od Maszoperii do Dragi nie ma żadnego zejścia / zjazdu nad wodę - znaczy pusto (no może znacznie mniej ludzi).
2. W drugą stronę (znaczy w od Maszoperii kierunku Kuźnic) też krucho z podejściem do wody - znaczy pusto razy 2.
3. Pusto znaczy też niewielka alternatywa po pływaniu.
Natomiast większość kempingów to drzewa i/albo przyczepy tuż przy wodzie. Dotyczy to także parkingów przy MM i Maszoperii (znaczy drzewa). W samej Jastarni przy Dradze masz tylko wielkie krzaki, znaczy teoretycznie bezpiecznej i do samej Maszoperii pustawo. Znaczy: "W życiu bym do teatru nie poszedł!"
Sebastian Kite.pl pisze:fender77s pisze:wazne jest dla mnie zeby wiatr
byl w Jastarni podobny do Chalup
Hej,
I tutaj, mimo mojej całej sympatii do Maszo, jest bardzo często tak, że w Chałupach wieje a za Kuźnicą już nie. Tudzież wieje fajnie w Chałupach, na Maszo słabo. Bywa i odwrotnie, ale znacznie rzadziej.
Pozdrawiam,
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości