Chalupy6 czy Maszoperia

Miejscówki Kitesurfingowe
Awatar użytkownika
fender77s
Deska: Cabrinha ChopStick
Latawiec: Gaastra Jekyll

Post15 maja 2012, 21:33

Gdzie obecnie lepiej w czerwcu zakwaterowac sie- Chalupy 6 czy Maszoperia, by pojezdzic na kajcie .Chalupy znam jak wlasna kieszen w Jastarni na Maszoperi jeszcze nie bylem jest jakas roznica.Moze cos na ten temat ?

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post15 maja 2012, 23:04

fender77s pisze:Gdzie obecnie lepiej w czerwcu zakwaterowac sie- Chalupy 6 czy Maszoperia, by pojezdzic na kajcie .Chalupy znam jak wlasna kieszen w Jastarni na Maszoperi jeszcze nie bylem jest jakas roznica.Moze cos na ten temat ?

Maszoperia ma kilka niebezpiecznych wypłyceń przy brzegu na wysokości campingu ale po małym rekonesansie będziesz wiedział gdzie pływać....
W okół Maszoperii nie ma nic... więc każdy znajdzie miejsce dla siebie na wodzie od Kuźnicy po Jastarnię....
Przy mocnym wietrze trochę większy chop niż w Chałupach .... i ponoć przez położenie za mewią rewą zimniejsza woda ale nie odczuwam :)

Awatar użytkownika
fender77s

Post16 maja 2012, 21:32

Dzieki,
Nie wiem jak to wyglada z plytka woda jezdze czasami do Hamaty to czasami tez tej wody brakuje i tzeba isc na piechote wazne jest dla mnie zeby wiatr
byl w Jastarni podobny do Chalup ostatecznie jak bedzie wialo od polnocy to ide na morze , jezeli chodzi o kamping to chyba jest OK

Sebastian Kite.pl
Deska: Różnie
Latawiec: Różnie
Postawił piwka: 8 razy
Kontaktowanie:

Post16 maja 2012, 21:43

fender77s pisze:wazne jest dla mnie zeby wiatr
byl w Jastarni podobny do Chalup

Hej,

I tutaj, mimo mojej całej sympatii do Maszo, jest bardzo często tak, że w Chałupach wieje a za Kuźnicą już nie. Tudzież wieje fajnie w Chałupach, na Maszo słabo. Bywa i odwrotnie, ale znacznie rzadziej.

Pozdrawiam,

Dorian :: SurfPoint
Latawiec: North Vegas
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 12 razy
Kontaktowanie:

Post16 maja 2012, 23:25

Jurgen pisze:
fender77s pisze:Gdzie obecnie lepiej w czerwcu zakwaterowac sie- Chalupy 6 czy Maszoperia, by pojezdzic na kajcie .Chalupy znam jak wlasna kieszen w Jastarni na Maszoperi jeszcze nie bylem jest jakas roznica.Moze cos na ten temat ?

Maszoperia ma kilka niebezpiecznych wypłyceń przy brzegu na wysokości campingu ale po małym rekonesansie będziesz wiedział gdzie pływać....
W okół Maszoperii nie ma nic... więc każdy znajdzie miejsce dla siebie na wodzie od Kuźnicy po Jastarnię....
Przy mocnym wietrze trochę większy chop niż w Chałupach .... i ponoć przez położenie za mewią rewą zimniejsza woda ale nie odczuwam :)

Jurgen, Twoja wypowiedz moze byc zrozumiana w stylu: moze lepiej Chalupy, bedzie wiecej miejsca dla mnie;)

Duzo by dyskutowac, jak nie sprawdzisz to wlasnego zdania nie wyrobisz.
My z Jurgenem jestesmy na Maszo;)

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Kontaktowanie:

Post17 maja 2012, 00:08

Dorian :: SurfPoint pisze:Jurgen, Twoja wypowiedz moze byc zrozumiana w stylu: moze lepiej Chalupy, bedzie wiecej miejsca dla mnie;)

Ciiii.... Miałeś nie mówić :thumb:

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post17 maja 2012, 14:15

No my z Sebastianem na Ch6 ;) Zapraszam, po drodze przecież jest :) Jak dla mnie jeśli chodzi o ilość płytkiej i płaskiej wody, Chałupy wygrywają.

pzdr

Awatar użytkownika
bronix
Postawił piwka: 1 raz

Post17 maja 2012, 20:19

a ja czasem w czeczeni! bywam :mrgreen: :lol:

Awatar użytkownika
fender77s

Post17 maja 2012, 21:18

Z tym wiatrem to jakos dziwnie w Chalupach jest a w Jastarni nie ,to tylko pare kilometrow maja tam w Kuznicy czarna dziure czy o co chodzi ?

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post18 maja 2012, 11:27

Sebastian Kite.pl pisze:
Hej,

I tutaj, mimo mojej całej sympatii do Maszo, jest bardzo często tak, że w Chałupach wieje a za Kuźnicą już nie. Tudzież wieje fajnie w Chałupach, na Maszo słabo. Bywa i odwrotnie, ale znacznie rzadziej.

,

fender77s pisze:Z tym wiatrem to jakos dziwnie w Chalupach jest a w Jastarni nie ,to tylko pare kilometrow maja tam w Kuznicy czarna dziure czy o co chodzi ?

zapraszam na spływ - zwłaszcza TERAZ , w maju i czerwcu - gdy różnica temperatur WODY :idea: jest najbardziej odczuwalna :idea:
w sezonie TEŻ jest znaczna - ale teraz KOLOSALNA idea:

odkryłem te "prawdę" naście lat temu - a teraz jak zabieram ogarniętych znajomych na spływy przez Mewią w kierunku Maszo (czasem kilka razy w miesiącu - czasem i 2-3 w tygodniu :idea: )
to oczy ze zdziwienia im się otwierają "JAK TO MOŻLIWE?"
a) że ZARAZ po drugiej stronie Mewiej woda jest LODOWATA :idea:
b) że zaraz po minięciu Mewiej często trudno jest spływać nawet mocno wahlując :idea: zazwyczaj "siada" - a po powrocie do Chałup okazuje się , że niezmiennie jest dobrze i ciągle pływają na tych samych sajzach..

NORMALNE ZJAWISKO TERMICZNE :idea:

..opisywałem je już wieeleee razy na forum i pewnie jeszcze kilka razy mi się zdarzy...

pzdr

Awatar użytkownika
Wiktorek
Deska: Skywalker, OR Mako!
Latawiec: RRDs, Rally
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 11 razy

Post18 maja 2012, 14:17

Jeśli mogę trzy grosze ... może i Ziomek ma rację, ale:
1. Od Maszoperii do Dragi nie ma żadnego zejścia / zjazdu nad wodę - znaczy pusto (no może znacznie mniej ludzi).
2. W drugą stronę (znaczy w od Maszoperii kierunku Kuźnic) też krucho z podejściem do wody - znaczy pusto razy 2.
3. Pusto znaczy też niewielka alternatywa po pływaniu.

Natomiast większość kempingów to drzewa i/albo przyczepy tuż przy wodzie. Dotyczy to także parkingów przy MM i Maszoperii (znaczy drzewa). W samej Jastarni przy Dradze masz tylko wielkie krzaki, znaczy teoretycznie bezpiecznej i do samej Maszoperii pustawo. Znaczy: "W życiu bym do teatru nie poszedł!"

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post18 maja 2012, 14:50

Wiktorek pisze: "W życiu bym do teatru nie poszedł!"

:thumb:

..mi już bardziej "pusto" nie potrzeba :hand:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

TAK TU jest w maju i czerwcu..

w lipcu zapraszamy na opalanie 8)

Obrazek

Obrazek

pzdr

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post18 maja 2012, 16:57

Ziomek. pisze:a) że ZARAZ po drugiej stronie Mewiej woda jest LODOWATA :idea:

Nie bez powodu dla Kaszubów "Małe Morze" kończy się na...Mewich Rewach. :wink:

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post04 cze 2012, 11:23

Wiktorek pisze:Jeśli mogę trzy grosze ... może i Ziomek ma rację, ale:
1. Od Maszoperii do Dragi nie ma żadnego zejścia / zjazdu nad wodę - znaczy pusto (no może znacznie mniej ludzi).
2. W drugą stronę (znaczy w od Maszoperii kierunku Kuźnic) też krucho z podejściem do wody - znaczy pusto razy 2.
3. Pusto znaczy też niewielka alternatywa po pływaniu.

Natomiast większość kempingów to drzewa i/albo przyczepy tuż przy wodzie. Dotyczy to także parkingów przy MM i Maszoperii (znaczy drzewa). W samej Jastarni przy Dradze masz tylko wielkie krzaki, znaczy teoretycznie bezpiecznej i do samej Maszoperii pustawo. Znaczy: "W życiu bym do teatru nie poszedł!"

Jasne ale jeśli prognoza jest na 12-15 węzłów to może się okazać, że w tłumie, ale jednak popływasz na CH, za to na Maszo wiatru zabraknie.

Ziomek prawdę mówi - sam też to kiedyś potwierdzałem własnymi spostrzeżeniami, chociaż wcześniej byłem nastawiony sceptycznie...

Co nie zmienia faktu, że z niewyjaśnionych przyczyn lubię Maszo ;)

stiv amoralny
Deska: 50fifty/Su-2/Spleene
Latawiec: Cabrinha/SShot/Airush
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 32 razy
Kontaktowanie:

Post04 cze 2012, 21:38

Sebastian Kite.pl pisze:
fender77s pisze:wazne jest dla mnie zeby wiatr
byl w Jastarni podobny do Chalup

Hej,

Pozdrawiam,

Seba , teraz zauważyłem dopiero, że Ty jako jeden z niewielu mi znajomych używa chętnie słowa "tudzież" :lol: :lol: podoba mi się:)
w każdym razie wracając do tematu, oczywiście , że CH6 :wink:

pozdrawim

stiv a

Wróć do „Spoty”