ZEGRZE

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post11 kwie 2012, 22:11

przedostatnie plywanko na zegrzu to 2 podarte latawce ;) dobrze ze nikomu sic sie nie stalo co przy takich kopach i spacerkach po plazy na dzikiej z latawcem w zenicie uwazam za spora dawke szczescia.
pozatym to tez tego nie widze coby miejsce bezpieczne wyznaczyc. tam jest w sezonie takie zageszczenie ze kazdy metr sie liczy. wez pojedz na dzika czy wdw w lato. koc na kocu. ledwo sie da latawke wystartowac.

Kucza
Latawiec: Bandit III 11m2

Post12 kwie 2012, 10:27

W niedzielę ma coś wiać. 11 w porywach do 17... na tych porywach to już można chyba coś zdziałać.

Co do wypadków to trzeba chyba po prostu uważać... i trzymać latawiec w stronę wody...? Większość wypadków dzieje się z powodu bliskiego trzymania się przy brzegu.
Jestem nowicjuszem i może nie wiem co mówię ale staram się podchodzić do sprawy zdroworozsądkowo i nie zrobić sobie krzywdy.

Co do plażowiczów to święta prawda, przy wietrze > 15węzłów powinni mieć zakaz wstępu na plażę ;).

paralizator
Deska: Joke
Latawiec: Razor 13,11,9
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 16 razy
Kontaktowanie:

Post12 kwie 2012, 10:53

Te 11-17 to taka prognoza niestety dalej niewiadoma. Co do pływania z dala od brzegu to jest to dobra koncepcja, trzeba wziąść jeszcze pod uwagę fakt że jak wieje tak sobie to może w każdej chwili spaćś do ZERA no i jak jesteś daleko od brzegu to długo będziesz spływał :lol: jak pokazuje na prognozie że będzie 20 kts to będzie od 10 do 35 tak więc hawaje to to nie są 8)

Awatar użytkownika
surfbabe
Deska: su2 custom
Latawiec: FX, nemesis
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 29 razy

Post12 kwie 2012, 11:32

paralizator pisze:...trzeba wziąść jeszcze pod uwagę fakt że jak wieje tak sobie to może w każdej chwili spaćś do ZERA no i jak jesteś daleko od brzegu to długo będziesz spływał :lol: jak pokazuje na prognozie że będzie 20 kts to będzie od 10 do 35 tak więc hawaje to to nie są 8)

ooooo...to, to właśnie...
po jednej takiej akcji dobrych kilka lat temu, jak prawie spod mostu wracałam do portu w nieporęcie wpław to ja z zegrzem mam na bakier... :roll:
ale jaram się zawsze, że może w tym sezonie się przemogę... :thumbsup:

Awatar użytkownika
maliniak
Deska: CLASH 134
Latawiec: SS RPM 10m
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 7 razy

Post12 kwie 2012, 12:54

paralizator pisze:Te 11-17 to taka prognoza niestety dalej niewiadoma. Co do pływania z dala od brzegu to jest to dobra koncepcja, trzeba wziąść jeszcze pod uwagę fakt że jak wieje tak sobie to może w każdej chwili spaćś do ZERA no i jak jesteś daleko od brzegu to długo będziesz spływał :lol:

Niestety doświadczyłem tego na ostatnim Wielkanocnym pływaniu. Normalnie jakby ktoś przyciskiem wiatr wyłączył. Na szczęście 50m od brzegu 8) . Inna sprawa, że tam za bardzo nie ma gdzie spływać bo z regłuly linia brzegowa jest pełna drzew, krzaków i innych duperali o które łatwo rozerwać szmatkę :oops: . Nie ma się co oszukiwać! Zegrze to chyba najgorsze miejsce do uprawiania kitesurfingu w Polsce...

Awatar użytkownika
wirus12
Deska: JOKE, 666, 77
Latawiec: RPM, FUEL
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post12 kwie 2012, 13:20

Obrazek

i żółty nówka funkiel byłby w strzępach :wink:

i rada dla tych co chca zaczac moze warto dobrym zwyczajem zjawajac sie na spot przywitac sie i zapytac tych co juz plywaja co i jak z tym miejscem na co uwazać i itd , a forumowe pisanie nic nie da . pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia .

oj ale milo wyszło :wink:

Awatar użytkownika
jasieksurf
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post12 kwie 2012, 23:14

no to ja chyba w niedzielę wpadnę, najwyższa pora zacząć sezon, będę około 11.00, niech ktoś będzie bo nie mam pompki :)
Mój ozon poszedł na sprzedaż więc mam jakąś dziwną szmatę i będę ją pierwszy raz oblatywał więc może być ciekawie :)
I proszę nie psioczyć na zegrze bo jak by go nie było to dopiero była by bieda :)
do zobaczenia.

Kucza

Post13 kwie 2012, 11:00

Zgadzam się z kolegą. Bogu dziękować za Zegrze bo inaczej na Wiśle byśmy musieli pływać;) Swoją drogą ciekawy jestem jak by to wyglądało i chętnie bym kiedyś spróbował. W okolicach Wilanowa jest szersze miejsce :))). Do tego jeszcze jakiś ponton z silnikiem dla asekuracji i wio!

Ja będę prawdopodobnie ok południa ale też nie mam pompki więc wiele nie pomogę :(. A i dechę mam u kolegi nad morzem bo mi ją Ziomuś przed tygodniem przywiózł z wakacji (zostawiłem ją z myślą, że sprzedam bo jest na mnie za mała) choć mam nadzieję pożyczyć na niedzielę od innego kolegi...

Reasumując...
Zegrze jest spoko! W niedzielę 8 w porywach do 20stu :). Trochę nie równo :) ale...... :)))))))))))

pozdrawiam!

Awatar użytkownika
surfbabe
Deska: su2 custom
Latawiec: FX, nemesis
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 29 razy

Post13 kwie 2012, 15:20

Kucza pisze:...bo inaczej na Wiśle byśmy musieli pływać;) Swoją drogą ciekawy jestem jak by to wyglądało i chętnie bym kiedyś spróbował.

już wyglądało... byli tacy, co pływali - Koniu ze Smokim - i w tym wątku nawet pisali...
viewtopic.php?f=7&t=17516&p=304697&hilit=+tramwajem#p304697
no ale bez pontona :thumbsup:

Kucza

Post13 kwie 2012, 15:28

Suuuuuper :)

Szacuneczek dla Konia i Smoka ;)

Ja mam 11 wietrznych dni przepływanych więc bez asekuracji albo co najmniej kamizelki ratunkowej bym się nie wybrał :) Ale chętnie spróbuje, szczególnie w tygodniu kiedy nie ma czasu jechać nad Zegrze po pracy i skoro Zegrze to najtrudniejszy spot w Polsce to rozumiem, że Wisełka to lajcik :P

A co do prognozy na niedzielę to się podnosi i może też coś jutro po południu będzie wiało...

Awatar użytkownika
maliniak

Post13 kwie 2012, 15:56

No i na niedziele zapowiadają bardzo fajny kierunek wiatru - NE . Takiego jeszcze na Zegrzu nie widziałem. Jeśli sie utrzyma to na dziką plaże będzie idealny :thumb: .

Piekarz
Deska: Nobile T5 2010
Latawiec: Cabrinha Switchblade 12m
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post13 kwie 2012, 15:58

maliniak pisze:No i na niedziele zapowiadają bardzo fajny kierunek wiatru - NE . Takiego jeszcze na Zegrzu nie widziałem. Jeśli sie utrzyma to na dziką plaże będzie idealny :thumb: .

tylko nie odpływaj za daleko od brzegu, jakby ktoś wiatr znowu wyłączył :thumbsup:

Kucza

Post13 kwie 2012, 16:30

Dzika to ta z molo w Niporęcie ?

Jeśli tak to przecież od brzegu będzie wiało :|...?!

Awatar użytkownika
maliniak

Post13 kwie 2012, 16:37

Miałem na myśli, że wieje z północnego wschodu czyli NE - nie wiem czy poprawie mówie, ale wydawało mi się, że w ten sposób określa się grot strzałki wskazujący kierunek wiatru :? . Innymi słowy idealny onshore na dzikiej (czyli przy molo w Nieporęcie)!

Kucza

Post13 kwie 2012, 16:47

A no to super, nic nie będzie zasłaniało... Ja też właśnie nie wiem czy mówi się skąd wieje czy dokąd...

Ale może ktoś nas uświadomi...

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”