PORZĄDEK NA FORUM

Kitesurfing i wszystko z nim związane.

Czy jesteś za przekształceniem w komercyjne KF

Tak
40
40%
Nie
59
60%

Liczba głosów: 99

Awatar użytkownika
mobilmaciek
Deska: su2
Latawiec: cabrinha best
Postawił piwka: 1 raz

Post14 mar 2012, 14:39

Nie jestem za tym żeby forum był komercyjne, ale trzeba mieć świadomość że jak coś ma być dobrze zrobione to wolontariat nie wystarczy.

unhooked
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 23 razy

Post14 mar 2012, 14:41

onzo pisze:Nie bardzo rozumiem co ma promowanie sportu przez celebrytów do ilości jak to określiłeś chamów na spocie. To normalne, że jak coś się staje popularne to poziom ludzi jest coraz bardziej zbliżony do przekroju społeczeństwa na danym obszarze. A że mamy w PL sporo pieniaczy to i spoty i forum wygląda jak wygląda.

Hej Onzo. Chodzi mi o to, ze w ten sport przychodza ludzie z roznych zrodel. Inny poziom beda reprzentowac osoby, ktore zobacza artykul w specjalistycznym czasopismie sportowym, a zupelnie inny, ktorzy zobacza np. wywiad z celebryta w tvn... Kiedys w kitesurfing wchodzili glownie ludzie z innych spokrewnionych sportow. Coraz wiecej widze osob, ktore wpadaja na spot dla lansu, bo mieli kilka tysiecy zbednych i wydali je akurat na "kejt".

Awatar użytkownika
mobilmaciek

Post14 mar 2012, 14:50

unhooked pisze:
onzo pisze:Nie bardzo rozumiem co ma promowanie sportu przez celebrytów do ilości jak to określiłeś chamów na spocie. To normalne, że jak coś się staje popularne to poziom ludzi jest coraz bardziej zbliżony do przekroju społeczeństwa na danym obszarze. A że mamy w PL sporo pieniaczy to i spoty i forum wygląda jak wygląda.

Hej Onzo. Chodzi mi o to, ze w ten sport przychodza ludzie z roznych zrodel. Inny poziom beda reprzentowac osoby, ktore zobacza artykul w specjalistycznym czasopismie sportowym, a zupelnie inny, ktorzy zobacza np. wywiad z celebryta w tvn... Kiedys w kitesurfing wchodzili glownie ludzie z innych spokrewnionych sportow. Coraz wiecej widze osob, ktore wpadaja na spot dla lansu, bo mieli kilka tysiecy zbednych i wydali je akurat na "kejt".

Tacy ludzie zawsze będą , najnowsze latawce napompowane na plaży, ubrani w dobre pianki , do tego markowe spodenki i siedzą sobie w knajpie 7h (najlepiej Chałupy III) i popijaja kawkę. Na nich najlepiej nie zwracać uwagi.

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post14 mar 2012, 14:58

mobilmaciek pisze:Tacy ludzie zawsze będą , najnowsze latawce napompowane na plaży, ubrani w dobre pianki , do tego markowe spodenki i siedzą sobie w knajpie 7h (najlepiej Chałupy III) i popijaja kawkę. Na nich najlepiej nie zwracać uwagi.

zastanów się nad tym co napisałeś i napisz jeszcze raz :idea:

Awatar użytkownika
mobilmaciek

Post14 mar 2012, 15:11

Smokie pisze:
mobilmaciek pisze:Tacy ludzie zawsze będą , najnowsze latawce napompowane na plaży, ubrani w dobre pianki , do tego markowe spodenki i siedzą sobie w knajpie 7h (najlepiej Chałupy III) i popijaja kawkę. Na nich najlepiej nie zwracać uwagi.

zastanów się nad tym co napisałeś i napisz jeszcze raz :idea:

Dlaczego mam się zastanowić. Bo pisze o Chałupy III. Uważam że to jest jedno z lepszych miejsc na półwyspie.Mam na myśli bazę i szkółki. Jednak jeśli ktoś się chce pokazać to tam jest. Nie miałem zamiaru obrazić nikogo. Jedni jada do Zakopca pochodzić po Krupówkach inni na półwysep posiedzieć w knajpie.

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post14 mar 2012, 15:14

Jesli komercjalizacja ma wyeliminowac zwykle chamstwo jestem za. Bany na cos takiego. Jak ktos bedzie chcial personalnie pojechac, to sie 10 razy zastanowi.

chrabcio

Post14 mar 2012, 17:03

życzenia w stylu - zjeść i dalej mieć ciastko....

smk
Deska: Clash 134cm / Wainmann 5'9"
Latawiec: Ozone C4 7/9/12m
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post14 mar 2012, 17:10

Podobna sytuacja miala miejsce na innym forum z ktorego korzystam. Kupe postow nie na temat i co chwile pyskowka. W koncu wlasciciel forum mianowal "stado" moderatorow, ktorzy mieli za zadanie wywalac posty i blokowac pyskowki. Mogli dawac takze czasowe bany. Na poczatku wszyscy darli paszcze ze cenzura itp. , ale nagle po kilku banach zrobil sie porzadek. Teraz jest milo i merytorycznie. Dorobili sie nawet systemu oceny, gdzie wszyscy forumowicze moga dawac + i - innym na profilu piszac za co, dzieki temu szybko eluminuje sie siejacych ferment troli.

Takze mozna to zrobic nie wydajac ani zlotowki. Polecam a wszyscy zyskamy na tym.

Sent from my MB526 using Tapatalk

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post14 mar 2012, 17:15

Dobra narazie się tu możecie jeszcze trochę powygrzewać. Prezes na urlopie. Tak że tak ;)

smk
Deska: Clash 134cm / Wainmann 5'9"
Latawiec: Ozone C4 7/9/12m
Kontaktowanie:

Post14 mar 2012, 17:23

A i przy okazji jeszcze jedna niezwykle irytujaca sprawa - niech mnie ktos oswieci co to za jakas dziwna maniera wystawiania rzeczy w dziale "gielda" bez ceny i zdjec.
Jesli ktos chce cos sprzedac to chyba wie ile chce za to dostac, nie? Moze jest jakas zlota zasada o ktorej nie wiem?
Krew mnie zalewa jak widze post "sprzedam costam. Cena na priv" i zastanawiam sie czy ktos chce za to 1000zl czy moze bydzylion zl.

Naprawde nie irytuje to nikogo na tym forum poza mna?

Proponuje bezwzglednie wywalac posty bez podanej ceny.

Awatar użytkownika
zaaaak
Deska: SU2
Latawiec: FX
Postawił piwka: 60 razy
Dostał piwko: 90 razy

Post14 mar 2012, 17:31

smk pisze:(...) co to za jakas dziwna maniera wystawiania rzeczy w dziale "gielda" bez ceny i zdjec.

irytuje irytuje....wpierdziel i do wora :twisted: :twisted:
giełda to bardzo dobre miejsce aby zacząć porządki, wiosna idzie;)

Awatar użytkownika
IQM1
Deska: Nobile NHP Split
Latawiec: Core Riot XR / XR 2/ XR 4
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post14 mar 2012, 18:36

smk pisze:A i przy okazji jeszcze jedna niezwykle irytujaca sprawa - niech mnie ktos oswieci co to za jakas dziwna maniera wystawiania rzeczy w dziale "gielda" bez ceny i zdjec.
Jesli ktos chce cos sprzedac to chyba wie ile chce za to dostac, nie? Moze jest jakas zlota zasada o ktorej nie wiem?
Krew mnie zalewa jak widze post "sprzedam costam. Cena na priv" i zastanawiam sie czy ktos chce za to 1000zl czy moze bydzylion zl.

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Awatar użytkownika
JaxoN
Deska: Sklejka
Latawiec: SS REV 9m
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post14 mar 2012, 18:37

smk pisze:A i przy okazji jeszcze jedna niezwykle irytujaca sprawa - niech mnie ktos oswieci co to za jakas dziwna maniera wystawiania rzeczy w dziale "gielda" bez ceny i zdjec.

Również popieram :D strasznie mnie to denerwuje Każdy wie ile chce ale musi robić z tego taką wielką tajemnice.
P.S chyba że mają specjalne rabaty dla pro-rajdersów :)

gery

Post14 mar 2012, 20:39

popieram akcję - PORZĄDEK NA GIEŁDZIE :clap: :clap: :clap:

Wrogu
Deska: do pływania
Latawiec: do latania
Dostał piwko: 52 razy

Post14 mar 2012, 20:47

A ja nie, bo niektórzy mają dobre powody by tej ceny nie podawać ... a korzysta na tym klient :D :wink:

Wróć do „Forum Główne”