myrcin pisze:Nie mam pojęcia dlaczego miedzy wyjazdami, które porównujesz jest duża różnica cenowa. Moze wynikać z hotelu, opcji zakwaterowania (nawet w tym samym hotelu) jakiś dodatków itp. Porównaj dokładnie i przeczytaj to co napisane małym drukiem.
Wypowiedzieć sie moge natomiast co do wyjazdu ze zwykłym biurem. Byłem w El Gouna trzy razy, za każdym razem biuro nie miało nic z kitesurfingiem wspólnego. Kupuj wyjazd gdziekolwiek tylko zwróć uwagę na odległość od hotelu do spotu (w El Gouna to prawie jeden kit bo wszędzie dojedziesz tok tokiem za 5 LE).
Nie mam na to dowodów ale wydaje mi sie ze niektóre biura kitesurfingowe sprzedają dokładnie te same wyjazdy dodając jakiś ekstras typu możliwość szkolenia i kasują wiecej. Są pewnie i takie które dodają sensowne szkolenie w pakiecie i wtedy wyższa cena jest zrozumiała.
Nie ma prawie żadnych róznic w ofertach biur podróży.
Wszystkie biura czy kitesurfingowe czy nurkowe czy rowerowe,mają prawie to samo
Korzystają z tych samych systemów rezerwacyjnych,maja te same oferty,te same lasty,a róznice wynikaja jedynie z kontaktów i podpisanych kontraktow z kontrahentami zagranicznymi
Więksi touroperatorzy mają wieksze mozliwości negocjowania cen,stad cena jest dużo mniejsza niż mniejszego organizatora.
Czyli jeżeli znajdziesz lasta na portalach biur internetowych,tego samego lasta mozesz mieć w kazdym innym biurze w Polsce.
Liczy się jednak prędkość wyszukiwania i ilość dostepnych lastów
pzdr Joanna Jovitravel