Fuerteventura, Egipt Lasty po 900zł, a po 1800zł. ?

Oferty wycieczek, podróże, last minute, bilety lotnicze, etc.
Waflo

Post11 mar 2012, 09:35

Witam

Pisze z zapytaniem
Czy ktoś kiedys korzystał z wyjazdu na kita nie z biura podrózy pro kitowego ?.
Dziś znalazałem kilka ofert – Egipt.
Czym się rozni wyjazd pro kitowy od zwykłego i dlaczego jest taka roznica w lastach cenowych.
Domyslam się, że cena jest dla tego inna ponieważ hotel pro kitowy jest blisko spotu ale czy tylko o to chodzi?.

http://lastminuter.pl/okazje/2974,Egipt ... e+za+699+zł
http://lastminuter.pl/okazje/2983,Fuert ... otele+z+wyżywieniem+od+1099+zł
http://lastminuter.pl/okazje/2995,Egipt+hotel+z+wyżywieniem+od+999+zł+15+dni

PZDR

Awatar użytkownika
myrcin
Deska: Nobile
Latawiec: Wainmann / F-one

Post12 mar 2012, 21:21

Nie mam pojęcia dlaczego miedzy wyjazdami, które porównujesz jest duża różnica cenowa. Moze wynikać z hotelu, opcji zakwaterowania (nawet w tym samym hotelu) jakiś dodatków itp. Porównaj dokładnie i przeczytaj to co napisane małym drukiem.
Wypowiedzieć sie moge natomiast co do wyjazdu ze zwykłym biurem. Byłem w El Gouna trzy razy, za każdym razem biuro nie miało nic z kitesurfingiem wspólnego. Kupuj wyjazd gdziekolwiek tylko zwróć uwagę na odległość od hotelu do spotu (w El Gouna to prawie jeden kit bo wszędzie dojedziesz tok tokiem za 5 LE).
Nie mam na to dowodów ale wydaje mi sie ze niektóre biura kitesurfingowe sprzedają dokładnie te same wyjazdy dodając jakiś ekstras typu możliwość szkolenia i kasują wiecej. Są pewnie i takie które dodają sensowne szkolenie w pakiecie i wtedy wyższa cena jest zrozumiała.

Nivea
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 7 razy

Post12 mar 2012, 22:01

myrcin pisze:Nie mam pojęcia dlaczego miedzy wyjazdami, które porównujesz jest duża różnica cenowa. Moze wynikać z hotelu, opcji zakwaterowania (nawet w tym samym hotelu) jakiś dodatków itp. Porównaj dokładnie i przeczytaj to co napisane małym drukiem.
Wypowiedzieć sie moge natomiast co do wyjazdu ze zwykłym biurem. Byłem w El Gouna trzy razy, za każdym razem biuro nie miało nic z kitesurfingiem wspólnego. Kupuj wyjazd gdziekolwiek tylko zwróć uwagę na odległość od hotelu do spotu (w El Gouna to prawie jeden kit bo wszędzie dojedziesz tok tokiem za 5 LE).
Nie mam na to dowodów ale wydaje mi sie ze niektóre biura kitesurfingowe sprzedają dokładnie te same wyjazdy dodając jakiś ekstras typu możliwość szkolenia i kasują wiecej. Są pewnie i takie które dodają sensowne szkolenie w pakiecie i wtedy wyższa cena jest zrozumiała.

Nie ma prawie żadnych róznic w ofertach biur podróży.
Wszystkie biura czy kitesurfingowe czy nurkowe czy rowerowe,mają prawie to samo :)
Korzystają z tych samych systemów rezerwacyjnych,maja te same oferty,te same lasty,a róznice wynikaja jedynie z kontaktów i podpisanych kontraktow z kontrahentami zagranicznymi
Więksi touroperatorzy mają wieksze mozliwości negocjowania cen,stad cena jest dużo mniejsza niż mniejszego organizatora.
Czyli jeżeli znajdziesz lasta na portalach biur internetowych,tego samego lasta mozesz mieć w kazdym innym biurze w Polsce.
Liczy się jednak prędkość wyszukiwania i ilość dostepnych lastów :thumb:
pzdr Joanna Jovitravel

Nivea
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 7 razy

Post12 mar 2012, 22:08

Jeszcze jedno lastminuter nie jest ani biurem agencyjnym, ani organizatorem,jest portalem skupijajacym lasty wszystkich biur w Polsce,czyli to co masz wszedzie.
Nie są to jakies super oferty,patrz na hotele Fortuna w Egipcie lub hotele na Fuercie które podajesz w linkach.
Słabo się sprzedaja z róznych względów.Są to ostatnie oferty których cena jest obniżana max,aby pokryć przynajmniej koszt czarteru.
Pzdr Joanna

Wróć do „Oferty Biur Podróży”