Zalew Zegrzyński - icekiting ...

Snowkiting - wszystko związane z tą zimową odmianą kitesurfingu.
Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post25 sty 2004, 19:20

We wtorek myślę, że sobie pojeździcie przy jakiejś słabej 3B. Mimo, że jak zwykle prognozy z czasem są coraz to niższe - w okolicach słabego 3B powinno zostać (może mocna 2B). To i tak nieźle - na komórkę wystarczy i nawet powinniście sobie pojeździć - ze skokami będzie gorzej. Ja niestety mam egzam w środę i chyba nie dam rady na dzień przed :disgusted:
Ale po cichu liczę na to, że w weekend tym razem coś zawieje :shifty:

Tak czy inaczej - miłych lotów (?) panowie!

Awatar użytkownika
kamilKITE
Kontaktowanie:

Post26 sty 2004, 22:29

Ja jutro bede siedzial caly dzien na Zegrzu.
Zapraszam

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post26 sty 2004, 22:45

Ty Kamil nie masz jakiegos egzaminu niedługo:))
hehe

Ja dopiero w piatek, jesli zawieje???!!!
Przeciez dwa ostatnie, wolne weekendy nie raczyło dmuchnąć........grrrr....

do zobaczenia
cH

Awatar użytkownika
kamilKITE
Kontaktowanie:

Post27 sty 2004, 15:40

Czesc,

Zdałem wszystkie egzaminy już dawno :)
Własnie wróciłem z Zegrza. O 10.00 wiało rzeczywiście super. Na HQ 3.3 i snowboardzie pomykałem zawodowo.
Niestety potem się zebżdziło a o 13.00 właściwie kompletnie zdechło. :cry:

Chyba inwestowanie czasu i pieniędzy w warszawski snowkiting nie ma sensu. :(
Popatrzcie chociażby na chłopaków z Poznania jak wysoko skaczą :twisted:. Ja się tam przeprowadzam :!:

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Gierach
Kontaktowanie:

Post28 sty 2004, 10:14

Czy ktoś planuje polatać w sobotę?

Awatar użytkownika
kamilKITE
Kontaktowanie:

Post28 sty 2004, 10:39

No czesc Gierach! :D
W czwartek, piatek, sobote i niedziele jestesmy na 100%.
No chyba ze sie wiatr załamie....

Pozdro

P.S. Poznajesz kiedy to tak Ziółka skakała?
http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic.php?t=408

Gość

Post28 sty 2004, 11:09

zajebisty filmik,

ale wracając do latania na Zegrzu, chcę sie wybrac w sobotę o ile będzie wiało. Może zbierzemy większą ekipę?

Awatar użytkownika
Gierach
Kontaktowanie:

Post28 sty 2004, 11:12

powyżej to ja , zapomniałem sie zalogować

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post28 sty 2004, 18:45

jak bedzie wiało, a na to sie zapowiada, to ekipa pewnie i tak sie sama zbierze ........

Crazy Horse
Kontaktowanie:

Post28 sty 2004, 19:07

Na windguru.com pokazują coś raczej na sobotę i niedzielę.
Jesli wkońcu dmuchnie widzimy się na pewno :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
kamilKITE
Kontaktowanie:

Post30 sty 2004, 20:33

Kochani,

Dzisiaj dzień był absolutnie cudowny. Zaczęło się nie pozornie. Coś tam walczyłem na 3.3 ale ten latawiec nie jest w stanie przy niezbyt dużym wietrze wygenerować na tyle stały ciąg żeby się ciagle nie zatrzymywać i ruszać od nowa.

Natomiast potem... potem przyszła bardzo grożnie wyglądająca zawierucha. Szła po powierzchni jeziora powoli acz systematycznie gotowa nas pożreć. Mówiąc szczerze trochę się bałem, ale w końcu zrobiłem zwrot (byłem już na dmuchanej 16) i wbiłem się w chumrę wiatru i śniegu. Widoczność była gdzieś na 30m. Widziałem kita i niewiele poza nim. Jechało się wspaniale, wiatr był mocny i równy. Niestety nie udawało mi się wystarczająco dobrze ostrzyć na desce (Jacek D masz racje ze na lyzwach latwiej :)) i po kilku baaardzo długich halsach zdecydowalem ze wyladuje i zobaczę gdzie jestem. Otóż jak zawierucha przeszła okazało się że byłem na wysokości mostu na Narwi :shock:. Z powrotem mialem wiec jakies 1,5 km do przejscia.
Wracając zauważyłem, że Łukasz który tuż przed tą zawieruchą zwinął się, jeszcze nie odjechał. Nie wiem czy to z troski o nas czy też zastanawiał się "wchodzić na lód czy nie?". W każdym razie Łukasz, szkoda że cię tam nie było.

A tak wyglądał powrót
Obrazek

Najlepsze okazało się jednak być przed nami. Po zawierusze przez 30-40 minut wiało dużo słabiej, więc czekaliśmy. I doczekaliśmy się, słońce już zachodziło, powiało mocniej. Wystartowaliśmy i pojechaliśmy na środek jeziora żeby nam wiało równo i mocno. Te kilkanaście halsów, które wtedy odbyłem zaliczyłbym do mistycznych. Słońce zaszło, wyszedł księżyc, kajt rzucał cień na puszysty śnieg. Czysty obłęd.
Mocny, równy wiatr i fantastyczne oświeltenie zimowej scenerii.
Nie mogło być lepiej.
A może jednak? Jutro ma wiać jeszcze mocniej!

Pozdrowienia
Ostatnio zmieniony 02 lut 2004, 00:35 przez kamilKITE, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
apache_board
Kontaktowanie:

Post30 sty 2004, 22:03

Czesc!!!

Ja powiem ze uczestniczylemn w tym mistycznym kitowaniu. Zdjec nie wsadze teraz bo nie mam USB. Ehhh ŁUKASZ szkoda ze pojechales. Wiecej nic nie powiem bo nie mam sily. Czekam niedzieli !!!

pozdro Apache

:jive:

ps ja smigalem na FireeBee 6.5 m2, zajefajnie bylo ..., nocne loty na Zegrzu, kto sie pisze ?

c.d. obiecane fotki ,

Łukasz na swoim Nitro 17 m2 a na pierwszym planie moja pszczolka 6.5 m2

Obrazek

w oczekiwaniu na wiatr Kamil cwiczyl pierwszy raz swojego Boxera 16 m2

Obrazek

zniecierpliwieni poprosilismy miejscowego szamama o odczynienie jakis czarow nad wiatrem

Obrazek

jak sie okazalo, ma ten szaman pieronska moc, tak wygladaly nasze bambetle po jego zakleciach

Obrazek

oficjalny koniec smigania nastapil o

Obrazek

zmeczeni ale radosni postanowilismy przenocowac na miejscu

Obrazek

Obrazek

Bylo super, taka jazde bede dlugo pamietal chyba ze doswiadcze czegos bardziejszego ... ( mowie tu o kitowaniu, zeby ktos se czegos innego nie pomyslal , hi hi hi ), to byloby na tyle.

jeszcze raz pozdrawiam Apache :jive:
Ostatnio zmieniony 19 mar 2005, 19:08 przez apache_board, łącznie zmieniany 4 razy.

Crazy Horse
Kontaktowanie:

Post30 sty 2004, 23:32

Tak, ładnie to wyglądało!
Widziałem jak powoli znikacie w śnieżnej otchłani.

Nie odjechałem bo 30min szukałem kluczyków do samochodu, po czym okazało się że mam dziurawą kieszeń w spodniach snowboardowych i kluczyki cały czas były w nogawce między dwoma warstwami materiału :lol: :lol: :lol:

Jakieś 30min na początku było OK.
A co najważniejsze pierwszy raz spotkałem ludzi, z którymi od pół roku piszemy na forum :D

Do jutra, mam nadzieje, że polatamy trochę wyżej :!:
crazieH

Awatar użytkownika
Maslav
Kontaktowanie:

Post31 sty 2004, 00:35

Kod: Zaznacz cały

Zbliża się silny wiatr i groźne zamiecie!

W nocy z piątku na sobotę (30/31.01.) zacznie się wzmagać prędkość wiatru. Osiągnie on w porywach 15-20 m/s - ostrzega IMiGW.

W sobotę 31 stycznia i w nocy z soboty na niedzielę (31.01./1.02.) porywy 18-22 m/s, a na Wybrzeżu i Przedgórzu Sudeskim 25 m/s. W niedzielę 1 lutego wiatr nieco osłabnie - porywy do 20 m/s na północy i zachodzie.

Wiatr będzie wiał z południowego zachodu. Może zrywać linie energetyczne, wyrządzać szkody w drzewostanie i powodować zawieje i zamiecie śnieżne utrudniające komunikację drogową i kolejową.

Na zachodzie będzie ślisko, ponieważ miejscami wystąpi deszcz marznący. W niedzielę 1 lutego w całym kraju odwilż i opady deszczu. Temperatura maksymalna od 2 st. na wschodzie do 6 st. na zachodzie

Ho ho! Zobaczymy co się bedzie jutro działo...

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post31 sty 2004, 13:39

No i jak zwykle przesadzili. U mnie wieje słabiutko. A może inaczej - wieje jakieś 3-4B ale w porywach i bardzo nierówno. Bardzo trudno się jeździ. :cry: Szczególnie na śniegu. Myślę, że na lodzie byłoby o wiele przyjemniej. :idea: No tyle, że to bardziej boli. Następne próby jutro. Muszę się wysuszyć :wink:

Wróć do „Snowkiting Forum”