Tarboszek pisze:W takim razie też zapytam czy ten trapez będzie dobry dla osoby z wypadającymi dyskami. Przesiadam się z Aviatora (wybierałem ze względy na kręgosłup) ale ten trapez jest wygodny raczej do Buggy do kitesurfingu szukam czegoś wysokiego, żeby nie wisieć na jajkach tylko na plecach. No i tutaj rodzi się pytanie czy jest sens inwestować w CODE1 czy w zupełności wystarczy Warrior III lub nawet II?
Stwierdzenie "ortopedyczy" niemal mnie przekonało, ale jednak wole zapytać, czy ewentualnie jest coś bardziej odpowiedniego.
boy10 pisze:A ja nabyłem model 2012 i powiem wam że jak mnie bolą plecy w odcinku lędźwiowym (też niestety mam problemy z kręgosłupem) to zakładam ten trapez i zaciągam mocno pokrętełkiem i ból znika. Dobrze zaciągnięty trapez uniemożliwia takie ruchy i wygięcie pleców w których pojawia się ból i przenosi obciążenia na inne partie kręgosłupa. Znajomy ortopeda powiedział, że jako środek doraźny trapez jest ok, ale generalnie zaleca ćwieczenia na mięśnie pleców i brzucha - oczywiście zależnie od możliwości danego pacjenta
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości