STOWARZYSZENIE - NAZWA

Buggy, Mountainboard, Powerkiting, Dirtsurfer i inne lądowe cuda.
enozo
Kontaktowanie:

Post14 wrz 2005, 18:27

Czekamy na propozycje nazwy stowarzyszenia. Pamietajcie :!: poza BUGGY jest też ATB :oops: są też tacy którzy skaczą na latawcach i tacy którzy puszczają dla samej frajdy latania. Dlatego uważam że nazwa powinna być "neutralna" no ale to tylko moja sugesia
POZDRAWIAM

Awatar użytkownika
Mariusz33
Kontaktowanie:

Post14 wrz 2005, 21:53

Witam

ja proponuję mimo wszystko " Zeglarstwo Ladowe"

Włodar
Kontaktowanie:

Post15 wrz 2005, 00:02

Też mi się wydaje, że samo Stowarzyszenie Żeglarstwa Lądowego wystarczy.

Włodar
Kontaktowanie:

Post15 wrz 2005, 00:12

Albo żeby pogodzić wszystko może być Stowarzyszenie Żeglarstwa Lądowego "ATBuggy" :D W zasadzie zakres zainteresowań Stowarzyszenia ograniczyłbym do ATB, buggy i snowkitingu, bez kitejumpingu ani "zwykłego" puszczania latawców, żeby się zbytnio na drobne nie rozmieniać.

Awatar użytkownika
Dioda... Mistrz Dioda
Kontaktowanie:

Post15 wrz 2005, 07:38

W zasadzie zakres zainteresowań Stowarzyszenia ograniczyłbym do ATB, buggy i snowkitingu, bez kitejumpingu ani "zwykłego" puszczania latawców, żeby się zbytnio na drobne nie rozmieniać.

Ja sugerowałbym niezawężanie tematyki stowarzyszenie, bo nikt nie wie co może jeszcze z niego wyniknąć, a później moze przyjść tylko dużo dodatkowej roboty przy zmianie statutu itd.
Sugerowałbym nazwy ze słowem 'kite' w nazwie :)
Jeszcze nie mam pomysłu, ale naprzykład "Kite&Fun"?

toomaj
Kontaktowanie:

Post15 wrz 2005, 08:55

Zgadzam sie z przedmowca :D , nie zawezalbym tematyki....., a co do nazwy hmmm, to potrzebne jest cos mocnego, i zgadzam sie - ze slowem KITE w nazwie.
Moja nieskromna propozycja: Kitepower :twised: albo...... Kitepower.pl?

Zaleta takiej nazwy byloby niewatpliwe fakt, ze stowarzyszenie mialoby swoje miejsce w sieci.....

No ok tu wdala sie kryptoreklama :roll:, ale mozecie sprawdzic i zobaczyc o co mi chodzi - w koncu jakos trzeba ruszyc....... a wlasna stronka z wlasnym forum itd na pewno by nie zaszkodzila stowarzyszeniu :)

zapraszam do obejrzenia i oceny - przy okazji wszystkie sugestie mile widziane

Awatar użytkownika
Maverick
Kontaktowanie:

Post15 wrz 2005, 10:15

Z niezawezanie sie zgadzam!

Z kite kitepower.pl nie koniecznie- ma to byc cos nowego.
Choc nie mowie ze nie mozna tego jakos polaczyc!!!

Respect bracie :wink:

toomaj
Kontaktowanie:

Post15 wrz 2005, 10:31

erhmm.... ale Kitepower.pl to wlasnie jest nowe :roll:

Tak czy tak jak co mozna to wykorzystac lub polaczyc, jesli bedzie taka wola stowarzyszenia :wink: .

Jeszcze co do "zawezania" - jak dla mnie dobrze byloby przyciagnac wszystich ktorzy "bawia" sie latawcami, i to tez w doslownym znaczeniu, lataja latawcami sportowymi itd, a takich przeciez tez nie brakuje.

Co do kite-jumpingu - to samo - nie raz juz jak bralem mountainboarda czy buggy i za slabo wialo, to i tak byla ochota zeby troche polatac czy dac jakis jump nawet przy niewielkim powiewie :twisted: . No juz nie powiem co sie dzieje na piaszczystej plazy.... miodzio

pozdro

Awatar użytkownika
Neykon
Deska: z OBI
Latawiec: ze Składnicy Harcerskiej
Dostał piwko: 1 raz

Post15 wrz 2005, 10:45

Proponuje nazwę "Stowarzyszenie Sportów Niebanalnych" :lol:

Awatar użytkownika
Dioda... Mistrz Dioda
Kontaktowanie:

Post15 wrz 2005, 14:58

yoz pisze:Proponuje nazwę "Stowarzyszenie Sportów Niebanalnych" :lol:

To jest ciekawe :)
Ostatnio mam zapędy dyktatorskie więc...
przyjęte!

:lol:

Awatar użytkownika
Maverick
Kontaktowanie:

Post15 wrz 2005, 15:41

To mi leży:)
A i w woli określenia sportów wchodzących w skład jest duży zapas!!
Ney ma głowę :lol:

Awatar użytkownika
Mariusz33
Kontaktowanie:

Post15 wrz 2005, 15:52

Dokladnie ATB, buggy ,snowkiting i to wszystko.

Nie mozna zapanowac nad cala rzesza ludzi puszczjacych latawce.
Przypomnijmy sobie w czym ma pomoc stowarzyszenie, czytaliscie statut :?: .
Nie dlugo dojdzie do tego ze stowarzyszenie skupia dzial modelarzy zajmujacych sie lepieniem latawcow z papierku i sklejki :D , i walczymy dla nich o stanowisko na stadionie Dziesieciolecia badz na Slomczynie aby mogli rozwinac zylke i straszyc kupujacych.

Co do nazwy nie upieram sie ze musi byc ta która podalem, ale musi byc na tyle powazna na ile chcemy byc sami powaznie traktowani.

Awatar użytkownika
Neykon
Deska: z OBI
Latawiec: ze Składnicy Harcerskiej
Dostał piwko: 1 raz

Post15 wrz 2005, 16:02

Mariusz33 pisze: Nie dlugo dojdzie do tego ze stowarzyszenie skupia dzial modelarzy zajmujacych sie lepieniem latawcow z papierku i sklejki :D , i walczymy dla nich o stanowisko na stadionie Dziesieciolecia badz na Slomczynie aby mogli rozwinac zylke i straszyc kupujacych.

Modelarze najczęściej skupieni są przy aeroklubach, tak wiec wątpię by chcieli wstąpić do Waszego stowarzyszenia.

A co do nazwy moja propozycja to żart :)

Lepsza była by nazwa typu "Polski Związek Landkitingu" lub "Latawica" :lol:

Włodar
Kontaktowanie:

Post15 wrz 2005, 18:16

Lepsza była by nazwa typu "Polski Związek Landkitingu" lub "Latawica" :lol:

Też o czymś takim myślałem, na przykład "Puszczalscy" :D ale to zbyt niepoważne :lol:

Włodar
Kontaktowanie:

Post15 wrz 2005, 18:28

A tak na poważnie, to wcale nie uważam, żeby słowo "kite" musiało być w nazwie. Według mnie to słowo jest oklepane i w nazwie wprowadza nutkę pozerstwa (oj zaraz zjebkę zaliczę ponownie...). Ale co zrobić, tak uważam :D
Wiem, że dla młodzieży to brzmi fajnie i taka nazwa, że tak powiem "ma niezły piard".

Natomiast ja jestem troszku starszy :wink: i z wiekiem jednak odkrywam większe przywiązanie do rodzimego języka (trochę też na przekór trendom) i nazwa "żeglarstwo lądowe" podoba mi się wiele bardziej aniżeli kitepower.pl
Poza tym jestem za tym, że kiedy stowarzyszenie się ukonstytuuje to samo podejmie decyzję na temat wyglądu strony internetowej jak i jej nazwy.

Wróć do „Landkiting”